Sierpniowe giełdy 2005 - wątpliwości

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

Leonpraga przegrałeś na starcie. Jaka REZERWACJA DATY?? W tym terminie odbywała się giełda w Browarze Warszawskim. Gdzie ją teraz zrobisz? W ruinach wydziału tankofermentatorów?
    Poza tym - giełda w roku 2004 nie odbyła się. Nie była nawet wcześniej zapowiadana, choć decyzja o zamknięciu browaru padła dopiero w drugim kwartale roku. Powstało wtedy dzięki fanom i przyjaciołom Browaru Warszaskiego Spotanie Kolekcjonerskie w Rybitwie. Gdzie wtedy byłeś? Jakoś nikt wtedy nie zgłaszał pretensji. Teraz, gdy przebąkiwania o giełdzie w Ciechanowie chodziły juz od dawna, a niedawno stały się faktem, Ty wjeżdżasz tutaj z takimi parszywymi pomówieniami?

Nie ma browaru, nie ma piwa, jaka więc giełda Królewska?
    Dick Laurent is dead.

Comment

• Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

Gdzie trzech się bije.... tam nic nie zostanie dobrze zrobione
      Wypowiedź Otwieracza w tym temacie traktuję jako zwykłą złośliwość - wczoraj pewniak: data Giełdy w Lublinie to dwudziesty siódmy sierpnia, dziś prawdopodobna data Giełdy w Ciechanowie okazuje się być ciekawsza.... (można było mi najpierw napisać na PW, że "wjeżdżam" Wam w termin). Teraz dla odmiany Pan "zza światów" daje o sobie znać - powiem tak, zostaje mi albo bić się z Wami, albo świecić oczami przed Zarządem Browaru Ciechanów - szczerze mówiąc ani jedno, ani drugie mi nie odpowiada...

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Małażonko - rób swoje.
        Zapewniam, że przed nikim świecić oczami nie będziesz
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Leonpraga
          Porucznik Browarny Tester
          • 2005.02
          • 468

Chcę zaznaczyć ze nie miałem zamiaru nikogo osobiści nazywać złodziejem to było ogólne stwierdzenie, co do terminu giełdy, jeżeli ktoś się poczuł urażony to serdecznie przepraszam nie miałem takiego zamiaru. Pytacie się co robiłem w tamtym roku; pracowałem, a stwierdzenie gdzie byłeś, czemu nie protestowałeś, jest nie na miejscu, uważacie ze każdy musiał być na tym spotkaniu, stypie po browarze warszawskim, może bym był ale nic na ten temat nie wiedziałem, zamknęliście się w świecie internetu i uważacie ze wszyscy do niego mają dostęp, jest bardzo duże grono birofilistów którzy nie mają internetu i nie wiedzą do tej pory o żadnej giełdzie organizowanej w sierpniu, nie zachowujcie się tak jak byście to tylko wy mieli prawo dyskutować i decydować o tym gdzie ma być giełda, zobaczcie ile osób podjęło na ten temat dyskusję około 20 forumowiczów. W Polsce jest około 2000 birofilistów, piwowarów domowych i duże grono sympatyków, a prawdę mówiąc o tej dyskusji i o giełdzie w Ciechanowie wie może 3%, w gruncie rzeczy to nie ta dyskusja zdecyduje kto jaką giełdę wybierze, giełda w Ciechanowie ma swoich zwolenników na forum, moja giełda też ale poza nim, przez 22 lata zajmowania się birofilistyką znam sporą grupę ludzi którzy na nią zawitają, bez specjalnego kłopotu z wyborem. Wychodzą z założenia że dla niektórych z was w mieście w którym niema browaru nie powinno być giełdy, nic bardziej mylnego, jak przejmą nasze wszystkie browary koncerny zagraniczne, lub je pozamykają, to będziemy na giełdy jeździć do Holandii albo Niemiec, bo nie będzie gdzie zrobić giełdy w Polsce z braku browaru. Powiem szczerze żebym wiedział o organizowaniu giełdy w Ciechanowie nie organizował bym drugiej w Warszawie. Ale o tym wiedzieli tylko uczestnicy browaru, z chęcią nawet pomógł bym w organizacji tej giełdy atak zrobiła się nieprzyjemna sytuacja. Niektórzy z was są tak żadni krwi na mnie, że powinni wybrać się na safari a nie giełdę birofilistyczną, pozdrawiam wszystkich;

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23963

chciałbym jedynie zauważyć, że jak temat o giełdzie ciechanowskiej powstał to Ty już działałeś na Forum i tłumaczenie że nie wiedziałeś nic o tym jest trochę naciągane.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Leonpraga
              • 2005.02
              • 468

ART., jeżeli chodzi o wiedzę na temat giełdy w Ciechanowie nie miałem żadnej. Masz rację że mogłem sprawdzić. Słyszałem o zorganizowaniu giełdy w tym terminie przez Lublin lub Radom co uznałem za bezsensowne więc nie spodziewałem się że może być w Ciechanowie. Postanowiłem wiec kolejny raz wziąć organizację giełdy w Warszawie w swoje ręce. Gdybym nie miał internetu, też organizowałbym giełdę dla Warszawy nie wiedząc nic o Ciechanowie, A wytykanie mi, że spadłem z kosmosu albo gdzie byłem jak nie było giełdy w zeszłym roku. Byłem tu na miejscu, ale nie w browarze biz. Zrobiłem dużo dla organizowania giełd birofilistycznych i nagonka na mnie przez niektórych forumowiczów jest nie na miejscu. Niektórzy się zachowują, jakby żyli tylko w kręgu browaru biz, nie wychylając nosa na świat. Powtarzam jeszcze raz nie miałem zamiaru nikogo obrażać, wyszło jak wyszło są trzy giełdy i wielki pasztet, i zamierzam podjąć w tym temacie pewne kroki organizacyjne. Mylą się ci, co myślą, że przez organizację giełd można się nachapać lub wybić w środowisku birofili, nic mylnego, nie zależy mi na jednym ani drugim,. Ci, co mnie znają wiedzą że miałem szczere chęci ratowania tej giełdy a nie wchodzenie komuś w paradę, tonie mój styl, ale wyszło jak wyszło i trzeb coś tym zrobić i myślę że jutro podejmę decydujący krok co do moje giełdy w Warszawie, nie może być trzech giełd w jednym terminie. Pozdrawiam

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23963

To że ludzie Cię atakują to jedynie Twoja wina - wynika to tylko i wyłącznie z hm, niegrzecznego (że tak łagodnie to ujmę) w moim odczuciu ataku na organizatorów giełdy ciechanowskiej - kilka postów wcześniej. A stwierdzenie o trzymaniu się kurczowo jedynie Browar.biz - jest nieadekwatne - gdyż Iron i Małażonka przygotowali chociażby materiały informacyjne na giełdę Świdnicką dla osób które kolekcjonują a nie korzystają z sieci i zapewne informacja będzie przekazana na kolejnych giełdach jak i innymi drogami.

Możliwe że nie chciałeś ująć tego jak to ująłeś wpierwszym swoim poście w niniejszym temacie - ale słowo się rzekło i niesmak pozostał.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Leonpraga
                  • 2005.02
                  • 468

Nie szukam wrogów, wyszło jak wyszło, stało się zakończmy ten temat, dobrze, że stało się to na forum, niż na giełdzie w Świdnicy, też miałem zamiar powiadomić, tam o organizowanej giełdzie, lecz nie zdążyłem na pociąg, wracając z działki do domu, miałem małą kraksę, warunki sami wiecie, jakie były i odpuściłem, dopiero by było zdziwienie giełdowiczów gdyby dowiedzieli się o dwóch giełdach warszawskich w odstępie tygodnia z dodatkiem w postaci Lublina. Powracając do mojego pierwszego postu, powtórzę jeszcze raz, na pewno, gdy bym wiedział, że jest robiona giełda w Ciechanowie przez ludzi z Warszawy w zastępstwie giełdy w BWK, raczej starałbym się pomóc w jej organizacji niż organizować konkurencyjną giełdę, nie było to mim założeniem ani celem. Myślę że kto miał zrozumieć to zrozumiał moje intencje co do organizacji giełdy i rozumie to że ja działam nie na szkodę birofilistów tylko dla ich pożytku, wyszło źle ok. !. Pozdrawiam

Comment

• darek99
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.04
                    • 2147

[QUOTE=Leonpraga] zamknęliście się w świecie internetu i uważacie ze wszyscy do niego mają dostęp, jest bardzo duże grono birofilistów którzy nie mają internetu i nie wiedzą do tej pory o żadnej giełdzie organizowanej w sierpniu, nie zachowujcie się tak jak byście to tylko wy mieli prawo dyskutować i decydować o tym gdzie ma być giełda, zobaczcie ile osób podjęło na ten temat dyskusję około 20 forumowiczów. W Polsce jest około 2000 birofilistów, QUOTE]

Leon, przez ostatnie kilka lat dzięki internetowi i tej stronie dużo się zmieniło w temacie organizacji giełd , nie doceniasz siły internetu, i nikt się nie zamknął w świecie netu , zamknięci są raczej ci którzy nie mają dostępu do sieci.
                    Zimowe giełdy w Warszawie były do tej pory ogłaszane tylko za pośrednictwem tej strony i jakoś informacja docierała do wszystkich zainteresowanych , z frekwencją nie było problemu , jeśli ktoś nie posiada w dostępu do sieci to dowiaduje się o giełdzie od osoby która zagląda na tą stronę.
                    To że w temacie giełdy bierze udział dwadzieścia osób to żaden argument , w tematach giełd w Tychach i Żywcu bierze udział nie więcej osób a giełdy są największymi imprezami w Polsce.
                    Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                    Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                    skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                    Epikur z Samos.

Comment

• Leonpraga
                      • 2005.02
                      • 468

Nie neguję internetu, poza nim też toczy się życie, ale niektórzy tego nie zauważają, są tak zaślepieni, że nie wysuną nosa poza swój monitor. To jest wszystko następstwem rozwoju, tak ja radio, telewizor, komputer czy telefon komórkowy, bez tego dziś praktycznie nie da się żyć jak i bez internetu, ale niektórzy zachowują się tak jakby zamieszkali w nim na stałe, znam kilku ludzi, którzy prowadzą własne interesy i do tej pory nie używają telefonów komórkowych i jakoś, żyją i wcale z tego powodu nie bankrutują

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Kolego, zdaje się, że nie czytasz - najwyraźniej ominąłeś wypowiedź Arta informującą, że na Giełdzie w Świdnicy były rozdawane ulotki dotyczące Giełdy w Ciechanowie - przestań bajdurzyć o zamykaniu się w necie, bo guzik o nas wiesz, a akurat to jest chyba ostatnia rzecz, którą można nam zarzucić. Zamiast ciągle mędrkować na ten temat, pomóż, tak jak deklarowałeś, w organizacji Giełdy w Ciechanowie, choć po tutejszym występie nie sądzę, żeby ktoś z Tobą chciał współpracować
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kalifat
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.10
                          • 1168

Hej, a czy Wy też Mości Śmietanko Towarzyska forum nie przesadzacie.
                          Z tego co tu czytam to Leonpraga jakoś stara się wybrnąć z tej "niezręczności" jaką obdarzył Małążonkę, a Wy wciąż na Niego nastajecie.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                          choć po tutejszym występie nie sądzę, żeby ktoś z Tobą chciał współpracować
                          A dlaczego nie. Może to właśnie przekonałoby resztę, że Leonpraga ma dobre zamiary i zależy Mu najbardziej na kolekcjonerach, a nie własnej chwale.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                          chciałbym jedynie zauważyć, że jak temat o giełdzie ciechanowskiej powstał to Ty już działałeś na Forum i tłumaczenie że nie wiedziałeś nic o tym jest trochę naciągane
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Leonpraga
                          Powiem szczerze żebym wiedział o organizowaniu giełdy w Ciechanowie nie organizował bym drugiej w Warszawie. Ale o tym wiedzieli tylko uczestnicy browaru, z chęcią nawet pomógł bym w organizacji tej giełdy atak zrobiła się nieprzyjemna sytuacja
                          A ja chciałem zauważyć, że zanim temat ten został utworzony, to Małażonka musiała już poczynić część przygotowań. Pewnie tak samo Leonpraga, więc ja to tłumaczenie przyjmuję.
                          Ja jestem na browarze prawie pół roku, a o giełdzie w Ciechanowie też dowiedziałem się z tego wątku.
                          bla bla bla

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23963

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat
                            Ja jestem na browarze prawie pół roku, a o giełdzie w Ciechanowie też dowiedziałem się z tego wątku.
                            no to chyba dobrze, nieprawdaż?

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

Nie podejmuję sie rozstrzygać sporu, ale znając organizatorów mogę mniemać, że do Lublina i Warszawy zjadą głównie starzy "nieinternetowi" zbieracze, a do Ciechanowa - Browar.biz .

Zarzuty, że Leon nie doczytał, są nieco chybione, bo nikt nie ma obowiązku czytać wszystkich tematów na forum. Z drugiej strony zamieszczenie informacji o giełdzie w Warszawie w plotkach o innej giełdzie też jest niestosowne. Nie wiemy, ile osób Leon już zawiadomił, korzystając z kontaktów osobistych. Obawiam się, że trudno będzie rozwiązać ten galimatias, a biorąc pod uwagę niezbyt przychylna porę roku - rodzinno urlopową - można obawiać się o frekwencję ...

Comment

• grzeber
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 2887

Zgadzam się z Krzysiem, nie mają sensu kolejna ataki na Leona. Na pewno działał on w dobrzej wierze. Jego atak faktycznie był niesmaczny ale przecież już przeprosił.

Myśle, że organizatorzy obu giełd powinni się spotkać przy piwku i pomyśleć nad rozwiązaniem tej sytuacji, w końcu takie imprezy jak giełdy powinny integrować a nie dzielić środowisko birofilów.
                                Last edited by grzeber; 2005-03-21, 15:55.
                                pozdrawiam
                                www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

Przetwarzanie...
                                X