Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
Moje oświadczenie
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka... część zaś, mimo tego, że sami świętymi nie byli - zarzeka się, że z dziećmi na forumowe imprezy by się nigdy nie wybrali (jak piszę wprost - to wprost: zapomniał Kangur jak z dorosłym, ale jeszcze nieletnim synem na zlot przyjechał, ...
Wydaje mi się, że w żadnym momencie nie zarzekałem się czegokolwiek,
gdyż pamietam jednak, że świętym nie jestem.
Jeżeli sie mylę to wskaż mi proszę miejsce gdzie coś takiego napisałem.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaPrzeczytałam cały temat od początku i nie wierzę własnym oczom. Podobno jesteśmy dorośli. Część forumowiczów (Krzysiu czy Zythum) ostentacyjnie obraża się, część (Kiszot) nie przyjmuje żadnym argumentów przeciwko pobytowi dzieci na imprezach forumowych i odwraca kota ogonem, część zaś, mimo tego, że sami świętymi nie byli - zarzeka się, że z dziećmi na forumowe imprezy by się nigdy nie wybrali (jak piszę wprost - to wprost: zapomniał Kangur jak z dorosłym, ale jeszcze nieletnim synem na zlot przyjechał, zapomniała Yemiołka jak uczestniczyła z dzieckiem w imprezie pogiełdowej w Świdnicy - nie piszę tego jako wymówkę, zastanawiam się jedynie skąd teraz takie konserwatywne podejście...)
Zythum ma rację - nie powinno być zakazu, ale tego zakazu nie byłoby gdybyśmy wszyscy byli dorosłymi i odpowiedzialnymi osobami. A nie jesteśmy! Dlatego musimy taki zakaz wprowadzić!
Oczywiście każdy ma prawo przyjechać z rodziną na prywatny odpoczynek do Ośrodka, w którym odbywa się Zlot. Skoro jednak PRZYJEŻDŻA PRYWATNIE - TO I PRYWATNIE ORGANIZUJE SOBIE TAM CZAS! Nie uczestniczy w życiu zlotowym, nie korzysta z przywilejów osoby będącej na Zlocie. I musi się z tym pogodzić. Wybór należy do takiej osoby. Tak więc, Kiszot, skoro zdecydujesz się na przyjazd z rodziną - wolna droga, ale nie licz na wspólne picie przy ognisku, na wyjazd do Browaru, czy na inne planowane zlotowe atrakcje. Chciałabym też, byś zdecydował się już teraz, czy jedziesz SAM (czyli x1), czy prywatnie z rodziną i wtedy skreślamy Cię z listy uczestników Zlotu z pełnymi tego konsekwencjami...
PS. Informacja ta nie dotyczy tylko i wyłącznie Kiszota. Dotyczy KAŻDEGO , kto zamierza zabrać ze sobą osoby nie posiadające własnego dowodu osobistego.
To tyle na temat....
Jestem pod wrażeniem.Nie tego co napisała tylko jak napisała.BrawoLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaPonieważ kilku osobom trzeba DOKŁADNIE WSZYSTKO tłumaczyć zaznacz, że chodzi Ci o normalny dowód osobisty a nie ulgowy.Taki na 5 lat to zdaje się można mieć już od 13 lat.
Comment
-
-
Napisałem tak ponieważ uważam że Krzysiu ma rację w sprawie dzieci, natomiast nie zgadzam sie z nim w sprawie zwierzaków.
Zgadzanie się z kim a deklarowanie takiego samego postępowania to chyba nie to samo.
Nie mam np zamiaru zrezygnować z udziału w zlocie.
W późniejszej dyskusji jak pewnie zauważyłaś nie brałem udziału aż do momentu gdy zauważyłem że przypomina ona "walenie głową w mur".
Proponuję nie rozmydlać tematu, nie jestem święty, czuję się winny ale na zlot przyjadę.
TwojeŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl(...)
Nie mam np zamiaru zrezygnować z udziału w zlocie.
(...)
Proponuję nie rozmydlać tematu, nie jestem święty, czuję się winny ale na zlot przyjadę.
(...)
No to jednak trochę rozmydliłem temat, ale nie mogłem się powstrzymać od małego żarcikubigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Wydaje mi się że po słowach Małejżonki dyskusja powinna ucichnąć. Nic dodac nic ująć.
Małażonko jesteś Wielkążoną
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironNo chyba, że wprowadzimy górną granicę wieku uczestników zlotu
No to jednak trochę rozmydliłem temat, ...
Jak rozmydlamy to rozmydlamy, kto nie ma, myszy harcująŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzyWydaje mi się że po słowach Małejżonki dyskusja powinna ucichnąć. Nic dodac nic ująć.
Małażonko jesteś Wielkążoną
proponuje zakończyć te dyskusjeWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maryhhz całym szacunkiem dla Ciebie arzy .... ale aby móc oceniać pewne sytuacje obiektywnie należy w nich uczestniczyć.
proponuje zakończyć te dyskusje
Czyż nie"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzyŚledząc tą dyskusję od samego początku wydaje mi się że Małażonka (Wielkażonka) podsumowała wszystkie wypowiedzi idealnie.
Czyż nieWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yemiołkana pewno tak
Kichot jednak pokazał, że opieka nad dziatwą i samym sobą niezbyt mu wychodzi, więc trudno podejrzewać, że miałoby to się nagle radykalnie zmienić...
i się zrobił zagwozdek
W Boszkowie nie wchodzilismy Wam w drogę. Nie uczestniczylismy w Waszych imprezach. A swoja drogą tez jestem forumowiczem( tylko nie udzielam sie na forum, bo w tym czasie zajmuję się wychowywaniem dzieci) i sama wiem co jest dla nich najlepsze. Nie potrzebuję niczyjej zgody do tego gdzie mogę z dziecmi pojechac na weekend. To tyle w tym temacie.
Comment
-
-
Sprawę należy podsumować konkretnie. Sa osoby, które organizują ten zlot i to one wyznaczają zasady. Jak sie komuś te zasady nie podobają, to niech nie przyjeżdzają i szkoda tych żenujących dyskusji warcholskich z tym co słuszne i nie słuszne. Jak się komuś coś nie podoba, to niech sam zorganizuje taki zlot, wyda kasę na przejazdy , telefony itp, żeby coś zorganizować, a potem niech się wymądrza co powinno obowiązywać na zlocie, a co nie.Last edited by emes; 2005-06-05, 23:10.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika k-gb... bo w tym czasie zajmuję się wychowywaniem dzieci) i sama wiem co jest dla nich najlepsze.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika k-gb...Nie potrzebuję niczyjej zgody do tego gdzie mogę z dziecmi pojechac na weekend...
Comment
-
Comment