Posiadanie dzieci wymaga poswieceń. Jednym z nich jest ograniczenie życia towarzyskiego.
Moje oświadczenie
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaZrozumie, ale jakoś nie pamiętam, Kiszocie, żebyś rok temu zgłosił mi jako organizatorowi ten problem - po prostu przyjechałeś i już. Była to wyjątkowa bezczelność z Twojej strony. Jeśli ktoś zadziałał z przyczajki, to własnie Ty.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Tak, masz zgłaszać, bo inaczej zostanie Ci to poczytane jako złamanie regulaminu.
Comment
-
-
OK, Krzysiu, ponamawiamy Cię później na zmianę zdania, ale Twój temacik wyciągnął na wierzch sprawy bardziej ogólne, więc jeśli pozwolisz, to sobie pokontynuujemy, a jak nie pozwolisz, to Art wydzieli dyskusję nie dotyczącą Twojego oświadczenia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotTo może postawmy sprawę otwarcie,a nie z przyczajki?
Czy komuś dały się we znaki dzieci w Boszkowie?A może pałętały się pod nogami?A może brały z nami udział w piwnych orgiach?Więc?
Łatwo się niektórym pisze i mówi jak nie maja tego problemu,przepraszam,na głowie.Bo najbardzie krzyczą bezdzietni i ci co mają dzieci w wieku takim,że mogą jechać sami.
Tylko ja mam do wyboru albo jechać z rodzinką albo zostać w domu.Wy tego wyboru nie macie więc łatwo wam pisać.
Ech szkoda gadać.Najedzony nigdy nie zrozumie głodnego
Powoli zaczynam rozumieć decyzję Slado.
Wolałabym nie uczestniczyć wcale w zlocie a to dlatego, że wiedząc jaka to impreza pewnego widoku się nie ominie.Jako odpowiedzialny rodzic mogę unikać pewnych obrazków, które są zależne ode mnie.
Comment
-
-
Kurczę, no musze się wypowiedzieć w poważnym temacie...
Jak słusznie zauważył Pieczarek nas w tym roku nie będzie na zlocie. Ale pomimo tego, że przyczyna naszej nieobecności będzie miała pewnie ok. 3 miesięcy to nie mogę przychylić się do grona zwolenników (o ile tacy są) postępowania Kiszota. Przeciwnie zgadzam się z obecnie pogrążonym w wyrzutach sumienia Krzysiem i innymi, którzy są za nie zabieraniem dzieci na tego typu wyjazdy! Co więcej, wiem, że za rok - przy kolejnym zlocie - sami będziemy się borykac z tym "problemem". Ale jakoś widzę już teraz, jak przez mgłę, kilka opcji, które co najmniej jednemu z nas pozwolą na uczestniczenie w zlotowych zabawach.
Dzieci na Forum pewnie będzie przybywać, więc "problemy" młodych rodziców nie znikną. Wszystko więc zależy od organizatorów (tu zgadzam się z Ahumbą, że respektować powinniśmy ich postanowienia) oraz od organizacji wyjazdu przez samych zainteresowanych.
No.Przyciągam piwne magnesy... :-)
Comment
-
-
Tu, poza animozjami, rzeczywiście problem jest poważniejszy...
Skoro uczestnikiem forum może być tylko i wyłącznie osoba pełnoletnia, to tylko taka ma szansę uczestniczyć w Zlocie Forumowiczów. Proste i jasne.
Kiszot, uważam że gdybyś w zeszłym roku zainstalował się z rodzinką w konkurencyjnym Ośrodku - byłby to lepszy pomysł. Mieszkalibyście w znacznym oddaleniu i na teren "imprezowy" wchodziłbyś tylko i wyłącznie Ty. Wtedy możnaby było myśleć, że reszta rodziny jest rzeczywiście prywatnie. Wybrałeś jednak inną drogę - nie mówiąc o tym organizatorom - zamówiłeś domek przyimprezowy. I to rzeczywiście nie był najszczęśliwszy pomysł. Dzieci chcąc nie chcąc uczestniczyły w życiu zlotowym. I taka sytuacja NIE MOŻE się powtórzyć.
I napiszę raz jeszcze, by to było jasne: JAKO WSPÓŁORGANIZATOR TEGOROCZNEGO ZLOTU - ZABRANIAM PRZYJAZDU NA TEN ZLOT DZIECIOM, MŁODZIEŻY, CZY INNYM OSOBOM, KTÓRE NIE UKOŃCZYŁY OSIEMNASTEGO ROKU ŻYCIA.Last edited by Małażonka; 2005-06-03, 12:25.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika easyCo więcej, wiem, że za rok - przy kolejnym zlocie - sami będziemy się borykac z tym "problemem". Ale jakoś widzę już teraz, jak przez mgłę, kilka opcji, które co najmniej jednemu z nas pozwolą na uczestniczenie w zlotowych zabawach.
To tak dla rozluźnienia atmosfery
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika easyKurczę, no musze się wypowiedzieć w poważnym temacie...
Jak słusznie zauważył Pieczarek nas w tym roku nie będzie na zlocie. Ale pomimo tego, że przyczyna naszej nieobecności będzie miała pewnie ok. 3 miesięcy to nie mogę przychylić się do grona zwolenników (o ile tacy są) postępowania Kiszota. Przeciwnie zgadzam się z obecnie pogrążonym w wyrzutach sumienia Krzysiem i innymi, którzy są za nie zabieraniem dzieci na tego typu wyjazdy! Co więcej, wiem, że za rok - przy kolejnym zlocie - sami będziemy się borykac z tym "problemem". Ale jakoś widzę już teraz, jak przez mgłę, kilka opcji, które co najmniej jednemu z nas pozwolą na uczestniczenie w zlotowych zabawach.
Dzieci na Forum pewnie będzie przybywać, więc "problemy" młodych rodziców nie znikną. Wszystko więc zależy od organizatorów (tu zgadzam się z Ahumbą, że respektować powinniśmy ich postanowienia) oraz od organizacji wyjazdu przez samych zainteresowanych.
No.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyMam jeszcze jedno pytanie, natury prowokacyjnej. Od kiedy dziecko jest dzieckiem? Od momentu narodzin, czy poczęciaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyRODZICA -> Przyszłego, bardzo przyszłego
A od kiedy rodzic jest rodzicem? Od momentu porodu, czy poczęcia dzieckaLast edited by kalifat; 2005-06-03, 12:43.bla bla bla
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tabletkai wreszcie mamy głos RODZICALast edited by Krzysiu; 2005-06-03, 12:45.
Comment
-
Comment