Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
Moje oświadczenie
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Tak przy okazji dyskusji chciałem o coś zapytać. Skoro oglądanie przez dzieci rodziców pijących piwo jest tak nieedukacyjne, to co robicie ze swoimi pociechami gdy chcecie się napić np. oglądając mecz w domu, zamykacie je w łazience?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MistrzuTak przy okazji dyskusji chciałem o coś zapytać. Skoro oglądanie przez dzieci rodziców pijących piwo jest tak nieedukacyjne, to co robicie ze swoimi pociechami gdy chcecie się napić np. oglądając mecz w domu, zamykacie je w łazience?**** zbliża ludzi... :-]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yemiołkanie słonko, ja np. pijam ze swoimi dziećmi na kolanach, ale wiem, że wówczas nikt z nas - rodziców - ani naszych gości nie zrobi dziwnych manewrów, typu obrzyganie gołych nóżek mojego dziecięcia /za przeproszeniem/ - gdyż w obecności dziatwy popijam z tymi, którym ufam, że nie zachowają się niewłaściwie. na zlocie takiej gwarancji nie mampułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pulasCzyli de facto wychodzi na to, że problemem nie są dzieci, ale ich rodzice, którzy się nieodpowiednio zachowują.
zwłaszcza przy uwzględnieniu, że dalecy jesteśmy od mocnych postanowień poprawy**** zbliża ludzi... :-]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pulasCzyli de facto wychodzi na to, że problemem nie są dzieci, ale ich rodzice, którzy się nieodpowiednio zachowują.
Ten wątek jest o 80% za długi. Nie wierzę, że dorosłym ludziom trzeba tłumaczyć, dlaczego mają nie zabierać dzieci na dwudniową popijawę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizzNie wierzę, że dorosłym ludziom trzeba tłumaczyć, dlaczego mają nie zabierać dzieci na dwudniową popijawę.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizz... Nie wierzę, że dorosłym ludziom trzeba tłumaczyć, dlaczego mają nie zabierać dzieci na dwudniową popijawę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumTaa, a jak organizator pozwoli dzieciom przyjechać to Marusia, a za nią inni nie pojadą i albo zlot się nie odbędzie, albo będą dwa zloty, prawda? Dla mnie to jest naprawdę czysta postać szantażu. Teoretycznie można zrobić zlot z dziećmi ale wywoła to poważną awanturę, w najlepszym wypadku a w najgorszym zlotu nie będzie.
Rzeczywiście szerokie pole do negocjacji, dyskusji i kompromisu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyMiałem na myśli coś innego. Chodziło mi o odwrócenie kolejności. Jeżeli większość chce zlotu z dziećmi, to niech znajdzie wśród siebie organizatora, a ten niech odpowiada (cywilnie i karnie) za bezpieczeństwo nieletnich. Jakiś chętny?
Comment
-
-
Crizz ale my dyskutujemy o ZAKAZIE a nie o tym. Dla mnie jest prawie oczywiste, że rozsądni ludzie nie zabierają na takie imprezy swoich malutkich dzieci (bo co do 16 latków to nie widzę żadnych problemów) i nie potrzeba do tego żadnych odgórnych zakazów. I o to chodzi, że zakazy nie są rozwiązaniem - rozwiązaniem jest edukacja i przekonywanie tych którzy zabierają/zabraliby że nie warto tego robić.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MistrzuTo uwierz. Mnie bardziej bulwersuje, że dorośli nie mają umiaru w piciu niż to, że dzieci towarzyszą rodzicom na imprezach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaWiesz co Zythum, ja już nie rozumiem, co Ty, za przeproszeniem, pieprzysz. To, że jesteś mistrzem w wywracaniu kota ogonem, to wiem, najgorzsze jest to, że Ty sam wierzysz w to, co piszeszTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment