Myślałem o "Brestskoye Pivo". Mamy tam jakieś znajomości .
Jubileuszowa 5. Bialska Giełda Birofilów - ustalenia
Collapse
X
-
Ja chciałam w tym roku właśnie spędzić długi weekend w Białej z wycieczką do brześcia, ale nie udało mi się dojechać, co, mam nadzieję, nie przydarzy mi się w przyszłym roku, zatem wyrażam już teraz zainteresowanie udziałem w wypadzie
No, a jak będzie wycieczka po browarze, to już w ogóle, co tu dużo gadać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekOczywiście można pójść tropem najzwyklejszych urodzin. Podczas rocznicy dowolnych urodzin dowolnego człowieka mamy do czynienia z jubilatem, a więc jest i jubileusz. Jeśli tę zasadę przyjmiemy odnośnie giełd, to będziemy mieli "jubileuszową" 14., 27. czy też 33. giełdę. Ale przecież chyba nie o to chodzi.
Comment
-
-
Są "jubileusze", które nie muszą kończyć się na 5 lub 0. Ot, inflacja pojęcia. Mamy oto takie cudactwa wśród jubileuszy jak:
1-szy bawełniany
2-gi papierowy
3-ci skórzany
4-ty kwiatowy
i najbardziej nas interesujący
5-ty drewniany.
Czyli za niecały rok być może będę gościł na Drewnianej Jubileuszowej 5. Bialskiej Giełdzie Birofilów 2006.
Kończąc tę dyskusję zwracam uwagę, że można przejść na dwójkowy system numeracji kolejnych giełd. Wówczas co druga będzie kończyła się na zero.
Comment
-
-
Pieczarku,
a miało być tak pięknie...
Comment
-
-
Wycieczka do Brześcia
Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią potwierdzam mozliwość uczestniczenia w wycieczce do Brześcia, a szczegółowo do browaru brzeskiego.
Robocze ustalenia:
data: 28 kwietnia 2006 r.
Przebieg: zwiedzanie browaru wraz z degustacją, posiłek w restauracji. Istnieje możliwość zwiedzenia twierdzy brzeskiej.
Koszty: wiza, przejazd TAM i POWRÓT ( start - Biała Podlaska), zwiedzanie browaru+degustacja, jeden posiłek, busik na miejscu - ok. 130 zł/ osoba.
W przypadku uzyskania wizy kulturalnej - nie ponosimy kosztów wizowych.
Pytania i sugestie?
Comment
-
-
Do kiedy trzeba wpłacić? I czy Wy załatwacie wizy czy trzeba samemu?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
wiza kulturalna
MAY'u!
Zbadaj, proszę, szczegóły na temat wizy kulturalnej? Kto może się o nią ubiegać? Konkretnie: czy media też?
pzdr media-pivaria
PS -Jak pamiętam to też jesteś w stopce redakcyjnej ...
Comment
-
-
Pivario, w niektórych krajach przyznanie się do legitymacji prasowej lub zawodu dziennikarza wręcz utrudnia dostanie wizy. Myślę, że Białoruś może być w tym gronie.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Proszę May napisz, do kiedy trzeba zadeklarować się. Nie ukrywam, że wolałbym wizę załatwić sobie samemu, ponieważ prawie do ostatniej chwili nie będę wiedział w 100% czy pojawię się na giełdzie i w Brześciu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaProszę May napisz, do kiedy trzeba zadeklarować się. Nie ukrywam, że wolałbym wizę załatwić sobie samemu, ponieważ prawie do ostatniej chwili nie będę wiedział w 100% czy pojawię się na giełdzie i w Brześciu.
Giełdę mamy pod koniec kwietnia - optymalnym terminem na zapisy byłby m-ąc marzec.
Comment
-
-
Byś internowanym w browarze
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeberPivario, w niektórych krajach przyznanie się do legitymacji prasowej lub zawodu dziennikarza wręcz utrudnia dostanie wizy. Myślę, że Białoruś może być w tym gronie.
Comment
-
-
Być internowanym w browarze ta całkiem miła perspektywa myśle jednak, że bardzo nieprawdopodobna.
Z bardziej dostępnych przygód masz do wyboru :
a) nie przyznanie wizy
b) przyznanie wizy ale po terminie w którym planowany był wyjazd
c) nie wpuszczenie na Białoruś mimo ważnej wizy
Którą odpowiedź wybierasz .pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
Comment