Być internowanym w browarze ta całkiem miła perspektywa myśle jednak, że bardzo nieprawdopodobna.
Z bardziej dostępnych przygód masz do wyboru :
a) nie przyznanie wizy
b) przyznanie wizy ale po terminie w którym planowany był wyjazd
c) nie wpuszczenie na Białoruś mimo ważnej wizy
Którą odpowiedź wybierasz .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria
Mam tego świadomość - Trudno. Z drugiej strony naszemu ruchowi potrzeba męczenników. Swoją drogą: czyż to nie piękne być internowanym w browarze? Tego nawet Haśek by nie wymyślił...
Ja chyba czegoś nie rozumiem....
Plany wyjazdu do Brzeście są już snute dość długo. Wiele osób deklarowało chęć takiej wycieczki. W końcu jak coś się rusza w temacie, to zaraz problemy...
Trochę optymizmu!!!!!!!!
Jest w końcu możliwość, że w kwietniu Białoruś będzie naszym największym sojusznikiem .
No dobra chyba jestem za dużym fantastą...
Mam nadzieję, że FORUM BROVARUM jest monitorowane przez specsłużby ościennego kraju. W związku z tym, deklaruję, że z polityki na Białorusi interesuje mnie jedynie POLITYKA WARZENIA PIWA.
Oświadczam również, że obserwatorem międzynarodowym na Ukrainie byłem przypadkowo i wcale nie wznosiłem okrzyków w rodzaju DZIŚ UKRAINA JUTRO BIAŁORUŚ!
I jako dobry chrześcijanin życzę panu Łakaszence dużo zdrowia i aby dobry Bóg oświecał go w jego poczynaniach i z rozumu go nie opuszaczał!
Dla przykładu podam jak jest z wizami syryjskimi. "Zwykły" obywatel może załatwić taką wizę w jeden dzień i nie ma żadnych problemów z jej przyznaniem, jeśli zaś w formularzu wpiszesz jako zawód - dziennikarz - będziesz czekać na wyrobienie wizy ok. miesiąc, a i pewności co do przyznania nie będzie.
Nie wiem jak dokładnie jest na Białorusi, ale lepiej chyba uprzedzić o możliwości zaistnienia problemów zawczasu.
Propozycja: zmienić termin giełdy na 13 maj 2006, lub 8 kwiecień 2006
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika may
Przed organizatorami kolejnej giełdy w Białej Podlaskiej nowe wyzwanie - Jubileuszowa 5. Bialska Giełda Birofilów 2006.
Termin wstępny - 29 kwietnia 2006 r. Oczekujemy propozycji.
Comment