I jeszcze jedno. Może zakres odwiedzanych miejsc zwiększyć o ewentualne knajpy w browarach trochę większych. Mogą tam mieć np. kvasnicowe, które normalnie jest gdzie indziej niedostępne.
Weekend majowy - wypad browarowy - ploty
Collapse
X
-
A może by tak zmienić kierunek wycieczki?
Ja ostatnio jestem zafascynowana Litwą i Wilnem.
Comment
-
-
1. Moim zdaniem nie damy rady i browarów i knajp przy browarach przemysłowych - to jest nierealne przy 5-7 minibrowarach i 7 dniowej wycieczce. Jak uda się zobaczyć je wszytskie to będzie cud.
2. NIe rozumiem z tymi dwoma bazami - popatrz na mapę i zobacz gdzie jest Novy Jiczyn a gdzie Hradec. Chyba, że głosujesz za drugim wariantem - wtedy ewentualnie można by się przenosić ale nie napisałeś jasno co masz na mysli i gdzie to miałoby być.
3. Cyrkonio - też o tym myślałem ale na Litwe jest po prostu za daleko. Do N.J dojedziemy w godzin 6 z Warszawy na ten przykład, na Litwę do Birżai chyba w 15 nie da rady. NIe chcę marnowac dwóch - trzech dni na drogę przy tygodniowym wyjeździe. Poza tym na miejscu nie wiem jak się poruszać, jak dogadywać, gdzie są browary, jak ich szukać. A Czechy i Morawy znam i mogę podjąć się organizacji. Wyjazdu na Litwę na pewno nie.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum3. Cyrkonio - też o tym myślałem ale na Litwe jest po prostu za daleko. Do N.J dojedziemy w godzin 6 z Warszawy na ten przykład, na Litwę do Birżai chyba w 15 nie da rady. NIe chcę marnowac dwóch - trzech dni na drogę przy tygodniowym wyjeździe. Poza tym na miejscu nie wiem jak się poruszać, jak dogadywać, gdzie są browary, jak ich szukać. A Czechy i Morawy znam i mogę podjąć się organizacji. Wyjazdu na Litwę na pewno nie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum1. Moim zdaniem nie damy rady ...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum2. NIe rozumiem z tymi dwoma bazami ...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum3. na Litwę do Birżai chyba w 15 nie da rady.Last edited by piokl13; 2005-10-11, 15:49.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13Nareszcie. Jak w zeszłym roku proponowałem coś podobnego, chętnych nie było.
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=44540 ...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyrkoniaW Wilnie byłam w tym roku w wakacje. Jechałam z Olsztyna 5 godzin. Na miejscu można dogadać się po polsku, rosyjsku, angielsku no i po litewsku jeśli ktoś zna. Ten ostatni język sobie odpuszczam bo czytając litewskie nazwy nie jestem w stanie nawet w odpowiedniej kolejności wymówić liter wiem tylko że wiele słów kończy się na AS (prawas, lewas )To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13
Mapę Czech mam w głowie, często tam bywam. Chodziło mi o 3-4 noclegi w F-M i 3-4 np. w H-K, może Brnie.
Rzeczywiście trochę się tam jedzie, ale z chęcią bym tam wrócił. Tym bardziej, że na pewno z czasem wszystko się strasznie skomercjalizuje.
2. Ja bym tam chętnie pojechał ale raczej na dwa tygodnie.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Nad tą Litwą to bym się zastanowił. Czechy to dla mnie nie taka znów atrakcja, ale może mam do nich za bliskoBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Nad tą Litwą to bym się zastanowił. Czechy to dla mnie nie taka znów atrakcja, ale może mam do nich za blisko"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Nad tą Litwą to bym się zastanowił. Czechy to dla mnie nie taka znów atrakcja, ale może mam do nich za blisko
Ale nie mówię nie - jeżeli zdecydowania większość wypowie się za Litwą to można pomysleć - tylko od razu mówię ja do Wilna nie jadę w długi wykend bo przebijanie się przez setki polskich wycieczek to nie jest to co lubię. Chcę na długi wykend wyjechać z kraju aby odpocząć i odetchnąć od polskiego społeczeństwa (poza forumowiczami oczywiście ).To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Ja bym się chętnie wybrał, w tym roku mi się nie udał wyjazd na czeskie piwo,
to może w przyszłym wyjdzie.
Ale potwierdzić będę mógł dopiero jak zatwierdzą nam plan urlopów na 2006 r.
No i muszę przeforsować urlop dla siebie na ten weekend.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumW Wilnie będzie milion polskich wycieczek a ja szukałem miejsca gdzie będzie mało miejsca. Wilno to dobry plan na zwykły wykendowy wypad.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum1. Moim zdaniem nie damy rady i browarów i knajp przy browarach przemysłowych - to jest nierealne przy 5-7 minibrowarach i 7 dniowej wycieczce. Jak uda się zobaczyć je wszytskie to będzie cud.
2. NIe rozumiem z tymi dwoma bazami - popatrz na mapę i zobacz gdzie jest Novy Jiczyn a gdzie Hradec. Chyba, że głosujesz za drugim wariantem - wtedy ewentualnie można by się przenosić ale nie napisałeś jasno co masz na mysli i gdzie to miałoby być.
3. Cyrkonio - też o tym myślałem ale na Litwe jest po prostu za daleko. Do N.J dojedziemy w godzin 6 z Warszawy na ten przykład, na Litwę do Birżai chyba w 15 nie da rady. NIe chcę marnowac dwóch - trzech dni na drogę przy tygodniowym wyjeździe. Poza tym na miejscu nie wiem jak się poruszać, jak dogadywać, gdzie są browary, jak ich szukać. A Czechy i Morawy znam i mogę podjąć się organizacji. Wyjazdu na Litwę na pewno nie.
Mogę też pomóc w organizacji, inny " Kraj " też może być, zaś na Litwie piwko może jeszcze tańsze niż w Czechach ale ogólnie mniejszy wybór , życie droższe i czasowo ( dojazd, noclegi, i.t.p. ), nawet z Warszawy !?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurplJa bym się chętnie wybrał, w tym roku mi się nie udał wyjazd na czeskie piwo,
to może w przyszłym wyjdzie.
Ale potwierdzić będę mógł dopiero jak zatwierdzą nam plan urlopów na 2006 r.
No i muszę przeforsować urlop dla siebie na ten weekend.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
Comment