No to i ja się przyłączę z głosem zdcydowanie "ZA". Choć termin tak odległy, że jeszcze dużo się może wydarzyć, idea godna jak najgorętszego poparcia. Jasne, że ciakawiej byłoby np. do Bawarii, ale nie oszukujmy się, Czechy z całym swoim dobrodziejstwem browarów restauracyjnych przerastają nas o głowę, więc i tak propozycja jest BARDZO interesująca. No i jest szansa zaliczyć to wszystko nie wydając fortuny.
Weekend majowy - wypad browarowy - ploty
Collapse
X
-
-
Moim zdaniem skupmy się na Czechach i w tym temacie nie poruszajmy innych lokalizacji.
Jak ktoś chce organizować wycieczkę na Litwę czy jeszcze gdzie indziej - proszę bardzo, nic nie stoi na przeszkodzie - ktoś wybierze Czechy, ktoś giełdę itd. itp. do wyboru do koloru.
Propozycja Zythuma jest ciekawa, nie ma jednak obowiązku z niej korzystać - przecież nie wszyscy pojadą w majowy weekend w jedno miejsce...
NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Podsumowanie Strzelczyka76 dobrze podsumowuje
Gdyby ktoś potrzebował jakiś bardziej szczegółowych danych to proszę bardzo. Np.: tereny w okolicach N.J. świetnie nadają się na wycieczki rowerowe, w oklicy jest do zobaczenia śliczny Stramberk i zamek Hukvaldy - to dla tych którzy potrzebują strawy duchowejTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Z kolei w okolicach H-K znajduje się jedno z najpiękniejszych czeskich miast - Litomyśl. To tak aby wybór był jak najtrudniejszy
A poważnie - ja bym optował za N.J. ponieważ ten wariant jest znacznie mniej męczący i mozna w krótkim czasie obejrzeć sporo a przy okazji znajdzie się też czas na odpoczynek.
aha i jak już się zdecydujemy to chciałbym też przedystkutować szczegóły w stylu - czy płacimy napiwki (wbrew pozorom ważne bo potem w knajpie głupio taka dyskusja wygląda,) Ale to dopiero pewnie po nowym roku- dziś tylko chciałbym abyście przemyśleli takie sprawy i pytania.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARThm, hm, mam nadzieję że nie piszez o tej "propozycji":
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=44540 ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13Nie, nie o tym. Szukaj dalej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Chłopaki idźcie śmiecić gdzie indziej Ale jestem odważnyTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Będę dalej bronił koncepcji z dwoma miejscami "postoju". Faktem jest, że zamierzam jechać autem, ale tylko do tych miejsc. Ale później nie da rady, po piwie nie jeżdżę.
Piwnych argumentów za Brnem jako drugim miejscem nie będę przytaczał. Ograniczę się do turystycznych: jaskinie w Morawskim Krasie ze słynną Macochą na czele, gdzie pływa się łódkami i wjeżdża wyciągiem na szczyt urwiska.
I słówko do Arta. W zeszły weekend majowy proponowałem wyjazd szlakiem minibrowarów zachodniej Słowacji z zahaczeniem u Hlucin, Hukvaldy lub F-M. Wydaje mi się, że to trochę podobne. Jak nie to przepraszam.
Comment
-
-
Piokl miałeś na myśli wycieczkę strcte objazdową a nie stacjonarną. Dla mnie to zasadnicza różnica ponieważ na pewno nie będę jechał samochodem tylko pociągiem. Z tego też względu zdecydowanie wolę jednomiejsce noclegowe a nie po trzech dniach pakowanie i targanie się przez pół dnia na druga miejscówkę. Wolę ten czas spędzić w minibrowarze na piwie. A do Brna chętni mogą bez problemu pojechać z N.J. - są pociągi i autobusy które jadą chyba około 2 h więc spokojnie jednodniową wycieczkę można zrobić.
Piokl weź pod uwagę, że to tylko tydzień- i tak nie zobaczymy wszystkiego, a na zobaczenie:
Stramberka, Priboru, Hukvald, Frydka Mistka i ewentualnie Vsetina z ledwością straczy ten tydzień (w samym N.J. w jednej z knajp podają jeszcze Bonver z Zasovej więc też warto by zobaczyć). Mierzmy siły na zamiary a nie próbujmy czegoś co jest nierealne czyli zwiedzania po 3 browarów w ciągu jednego dnia. Moim zdaniem jeden dzień jeden browar czyli masz 5 dni - browary i jeden dzień na odpoczynek w N.J. - ja nie widzę tu miejsca na przenosiny ale jak wspomniałem na razie to temat ploty więc każda propozycja jest do rozważenia.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Jeżeli wybierzemy N.J to bez problemu będziemy się mogli dostawać wszędzie - na piechotę albo vlakami/busamiTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Witam.Mimo tego, że nie proponujesz Pragi ja ze znajomymi właśnie do niej się wybieram.Jako, że jestem członkiem Bractwa Piwnego mam w Pradze wspaniałych przewodników w postaci czeskich przyjaciół piwa, którzy w sposób profesjonalny potrafią oprowadzić po wspaniałych mini browarach mniej uczęszczanych przez turystów oraz po świetnych pubach.Z czego skorzystałem już tego lata przez 5 (niestety krótkich dni).Pozdrawiam i życzę udanej wycieczki.Piwu cześć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krissBPWitam.Mimo tego, że nie proponujesz Pragi ja ze znajomymi właśnie do niej się wybieram.Jako, że jestem członkiem Bractwa Piwnego mam w Pradze wspaniałych przewodników w postaci czeskich przyjaciół piwa, którzy w sposób profesjonalny potrafią oprowadzić po wspaniałych mini browarach mniej uczęszczanych przez turystów oraz po świetnych pubach.Z czego skorzystałem już tego lata przez 5 (niestety krótkich dni).Pozdrawiam i życzę udanej wycieczki.Piwu cześć.
Comment
-
-
Lokali było wiele a piwek jeszcze więcej.Jeśli chcesz przejrzeć listę tych lokali i jakie piwka serwują
wejdź na stronkę www.bractwopiwne.pl dział artykuły aktualności strona 9.Tam znajdziesz opis dość
szczegłowy.Pozdrawiam.Piwu cześć.
Comment
-
Comment