200 lat w Zwierzyńcu a V Zlot

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

Jak widzę takie kłótnie, to mi się nie chce nigdzie jechać

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
      3. Krzysiu, wybacz, ale ...
      ...ale co? Ja napisałem tylko, że admin decyduje, czy zlot jest oficjalny, czy nie. Nikomu nie zabraniam robić prywatnych imprez w żadnym miejscu w Polsce, nawet w Zwierzyńcu. I zapraszać na nie dowolną ilość osób.

... browar zwierzyniecki będzie funkcjonował przez następne 2 lata (Perła dostała przedłużenie dzierżawy od skarbu państwa). ...
      Oczywistym jest, że list gratulacyjny należ wysłać Ministrowi SKarbu Państwa, bo on reprezentuje właściciela browaru. Perła jest tylko dzierżawcą, z niewielkimi zasługami dla tegoż jubileuszu. Emes tego listu nie napisze, bo brzydzi się urzędnikami, więc kto? Wypada, że admin, bo tylko on ma prawo reprezentować stronę i forum na zewnątrz i ma pieczątkę.

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
        ...ale co? Ja napisałem tylko, że admin decyduje, czy zlot jest oficjalny, czy nie. Nikomu nie zabraniam robić prywatnych imprez w żadnym miejscu w Polsce, nawet w Zwierzyńcu. I zapraszać na nie dowolną ilość osób.
        Zloty to też są PRYWATNE imprezy. O ile się nie mylę, żadnym oficjalnym stowarzyszeniem nie jesteśmy.

A ten drugi cytat to nie mój.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jasiu_piwosz
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.12
          • 620

Zlot w Zwierzyńcu byłby wspaniałą sprawą , a poza tym ta rocznica.
          Może być nawet bez darmowego piwa.

KTO JESZCZE ZA ZWIERZYŃCEM ?

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23909

najpierw kilka odpowiedzi na pewne sprawy

A organizujcie sobie zlot gdzie chcecie!

nie, zaraz - to nie tak miałem zacząć

Otóż pierwsza sprawa - w pierwotnym temacie, napisałem syntetycznie co jest istotne dla lokalizacji zlotu -

mam wrażenie że i tak nikt nie czyta tego co piszę, więc i tak jest obojętne co tu nagryzmolę

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zythum
            2. Jak rozumiem Ty uzależniałeś Zlot tam od warzenia browaru. Szkoda tylko, że moim zdaniem nigdy jasno tego nie określiłeś ARCIE.
            1. bo wpadłem na to dopiero w tym czasie jak tam pisałem,
            2. dopóki nie wpadłem na to, że browar może nie warzyć widziałem tylko to darmowe piwo (nigdy nie twierdziułem, że jestem nieomylny) ale zauważ, że jako jedyny potrafiłem w końcu wpaść na to co było kluczowe.
            w odpowiedzi zacytuję siebie specjalnie dla Zythuma, oto moja wypowiedź z września 2005:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
            ja teraz patrzę na to sceptycznie, bo jak na razie wiele czynników zorganizowania tam Zlotu to więcej niż niewiadome. już od kilku miesięcy rozważania nad Zwierzyńcem sobie pływają po oceanie pobożnych życzeń..

1) Możliwość zwiedzania browaru - ?
            2) Możliwość sponsoringu - ?
            3) Piwo beczkowe - brak (no ok, może być też butla)
            4) Ośrodek w Zwierzyńcu lub najbliższej okolicy - ?
            5) inny rejon kraju niż rok wcześniej (pozwoliłem sobie przeredagować dla uogólnienia)

6) Dojazd - OK (jest stacja PKP)
            7) Walor historyczno - jubileuszowy faktycznie jest tu istotnym atutem
            No dobrze kolejna sprawa, kurcze znowu dla Zythuma

4. proponowałem swoją pomoc i proponowałem napisanie faksu do Perły ale nikt tego nie chciał. A mówiłem na potkaniach, ze ja pisałem faks i na faks Perła mi odpowiedziała gdy sam zwiedzałem browar. Nie było jednak woli wykorzystania mnie w tym temacie.
            nie mogłem się powstrzymać i znalazłem ową ofertę, którą to sobie zacytuję

Moim zdaniem spokojnie da się załatwić. Trzeba wysłac jeden faks i odbyć trzy rozmowy telefoniczne. No chyba, że Perła definitywnie zamyka browar.
            Dla mnie to jest oczywiste gawędziarstwo, bo piszesz w formie bezosobowej

teraz przejdę do tych pobocznych spraw nieZythumowych:

To po pierwsze. Skąd nagle warunek, że w browarze, który zwiedzamy MUSI być warzone piwo?? Jakoś w Boszkowie nie było w ogóle browaru, nie sponsorował Zlotu browar EDI, który zwiedzaliśmy, a GABa, który sponsorował, nie zwiedzaliśmy. Uważam, że stawianie takiego warunku jest po prostu zwykłym upieraniem się przy swoim - bo tak i już.
            Boszkowo to przecież oryginalny splot pewnych niewypałów - najpierw mieliśmy mieć "protektora" w postaci browaru w Górze - wtedy demokratycznie wybraliśmy lokalizację noclegową. Góra padła na ryjek, więc trzeba było coś zrobić w zastępstwie - stąd mariaż zwiedzania browaru EDI i piwa buttelkowego z GABa Zlot był oczywiście świetny jednak pragnę przypomnieć jak to sobie było. Nie wspominam już o poprzedzających go pracach w kuluarach

4. Uważam, że sprawa jest cały czas do rozwiązania - Art nam opowie, co ustalił z Witnicą, potencjalni organizatorzy z Poznania zaproponują jakieś noclegi. Ten temat powinien się rozwinąć w momencie, jak się zaczęła rozmowa o Zlocie w Zwierzyńcu, ale lepiej późno niż wcale.
            i

a) jak daleko są rozmowy z Witnicą
            jeżeli daleko to wiadomo, że Zlot tam a wtedy mamy jasność i robimy minizlot Janowsko - Zwierzyniecki Jeżeli zaś można wrócić do koncepcji Zlotu w Zwierzu to ja jutro mogę wysłać faks do Perły a myślę, że Mała też weźmie się za robotę
            ponieważ na wstępie stwierdziłem że nikt mnie nie czyta, to pozwolę sobie znowu zacytować siebie:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
            III - jeśli chodzi o Witnicę - przedstawiłem tamże jakiś czas temu ogólnie nasze plany w związku ze zlotem. czyli w skrócie nic nie jest załatwione.
            Dodam że ploty które się pojawiły tu i tam z których wynikałoby że jest coś już załatwione - nie pochodzą ode mnie - i pewnie jeśli ktoś z Witnicy tu zaglądał, to był nieźle zdziwiony.

Ośrodek był gotowy do zlustrowania, tylko chieliśmy mieć zielone światło z browaru że nas będą mieli ochotę przyjąć.

Pragnę przypomnieć że wszelakie zloty zależały w głównej mierze od tych którzy brali się za ich organizację (bynajmniej nie mam na myśli gawędziarzy) oraz wstępnie od przychylności danego browaru który w jakiś sposób zaangażował się w organizację tegoż.

Od maja 2005 - czyli rozmowy z Czesem na Warsztatach Wroc, który zdaje się teraz już nakręcił wszystkie możliwe zgrupowania piwne na Zwierzyniec (mam nadzieję że znajdzie się miejsce dla nas, jeśli ktoś się podejmie organizacji ) - temat Zwierzyńca powracał co rusz. miesiące mijały i nie było odpowiedzi na pytanie - czy browar w ogóle zechce nas przyjąć - teraz się dowiadujemy że tak, że jest taka wola - ale kurde balans - mam wrażenie Małażonko że dopiero teraz o tym piszesz (a z Twych postów wynika że było o tym wiadomo już wcześniej) - dlaczego dowiaduję się o tym dopiero przy podniesionej otwarcie na forum kwestii MiniZlotu?

w kwestii sponsoringu - tu nie chodziło wyłącznie o piwo ale i o zorganizowanie wspólnego gadgetu, etc. z tego co pamiętam sprzeciwów nie było

no dobrze, zaraz powiem jakie jest moje stanowisko, które możliwe że zostanie odczytane, bo tego powyższego i tak nikt nie prześledzi.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23909

jak napisałem wcześniej już ze trzy razy - nie podejmuję się rozmów z Witnicą w bliższych i dalszych kwestiach, może kiedyś tam zawitamy, jeśli będą nas tam chcieli.

Rozumiem zatem że Zythum podejmuje się przyjęcia głównego ciężaru organizacji Zlotu w Zwierzyńcu.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• emes
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 4275

Mam pomysł, Czes jako główny prowokator niech zorganizuje zlot Może mu nawet pomagać Zythum

Comment

• Czes
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2001.06
                  • 752

Zorganizować Zlotu raczej się nie podejmę.
                  Ale mogę zagwarantować możliwość zwiedzania browaru.
                  I zwrócę uwagę, że jakieś 500 m od browaru znajduje się (przynajmniej istniał taki 2 lata temu) duży camping (?) z przynajmniej 20 domkami. Tani jak barszcz i we wrześniu już pusty.
                  O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

Comment

• Marusia
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Ja oferuję swoją pomoc. Uważam, że skoro:
                    -nie musimy pić piwa Perła, może to być Janów (a nawet smaczniej)
                    -Czes wejście do browaru gwarantuje
                    -nie upieramy się przy darmoszce, aczkolwiek to też spróbujemy załatwić (piszę MY, bo nie chcę się wyrywac przed szereg, ale jakby co to nawet mogę się tam na wycieczkę wybrać)
                    -to pozostaje zatem znalezienie fajnego miejsca noclegowo-ogniskowo-plenerowego.

Pis of kejk

www.wrowar.com.pl

Comment

• zythum
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2001.08
                      • 8305

Pomijając złośliwości ART-a i jego niezrozumiałą niechęć do Zwierzyńca jeżeli pomoże mi Małażonka a Zces rzeczywiście załatwi oficjalnie zwiedzanie browaru to podejmę się takiej realizacji. Za którą będzie odpowiadał EMES

Ale poważnie
                      1. Mogę napiisac tekst faksu ale jeżeli ma to być oficjalnie to ART - Ty musisz tam przystawić pieczątkę i wysłać
                      2. Małażonko potzrebuję deklaracji Twojej co do pomocy i w tym momencie wycofujemy się z miniloztu a robimy w Zwierzu Zlot
                      3. Czes potrzebuję oficjalnej informacji - najlepiej pisemnej, że browar możemy zwiedzić

4. Już na PW umówilibyśmy się na spotkanie w trójkę w celu omówienia szczegółów działań.

5. ART przestanie się dąsać
                      To inaczej miało być, przyjaciele,
                      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                      Królowie banków, fabryk, hut
                      Tym mocni są, że każdy kradnie
                      Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Marusia
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Myślę, że skoro będziemy tam świętować 200-lecie Zwierzyńca, to nie wypada prosic janowa o sponsoring, ale parę beczułek od nich można zakupić. A przekonana jestem, ze z Perłą da się coś załatwić. Mam pewne sugestie, jeśli ktoś może pomóc w tej kwestii to zapraszam na PW

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                          1. Mogę napiisac tekst faksu ale jeżeli ma to być oficjalnie to ART - Ty musisz tam przystawić pieczątkę i wysłać
                          Ty, Zytuś, co Ty z tym faksem, jakąś firmę faksową reprezentujesz? Wg mnie jesli już forma pisemna, to wypada wyslać LIST pocztą oraz jego kopię poczta elektroniczną. Faks to przezytek w takich sytuacjach, nie mowiąc już o estetyce.

www.wrowar.com.pl

Comment

• Małażonka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 4602

(...)-to pozostaje zatem znalezienie fajnego miejsca noclegowo-ogniskowo-plenerowego.
                            Co powiesz na coś takiego?

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                            (...)2. Małażonko potzrebuję deklaracji Twojej co do pomocy i w tym momencie wycofujemy się z miniloztu a robimy w Zwierzu Zlot(...)
                            Deklarowałam się już wcześniej, teraz jedynie mogę swoją deklarację podtrzymać

Comment

• zythum
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2001.08
                              • 8305

Ty, Zytuś, co Ty z tym faksem, jakąś firmę faksową reprezentujesz? Wg mnie jesli już forma pisemna, to wypada wyslać LIST pocztą oraz jego kopię poczta elektroniczną. Faks to przezytek w takich sytuacjach, nie mowiąc już o estetyce.
                              No ja opieram się na tym, że mnie kazali wysłać faks jak sam tam sobie załatwiałem zwiedzanie. Ale fakt list jest formą bardzie elegancką. Pozostaje ustalenie jego treści.
                              Zaraz ją spróbuję stworzyć i roześlę do ART-a i komitetu organizacyjnego

Małażonko - camping ECHO jest super. Blisko browaru i połozony przy malowniczych stawach a których tradycyjnie będziemy mogli zaliuczyć zlotową kapiel
                              To inaczej miało być, przyjaciele,
                              To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                              Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                              Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                              Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                              Królowie banków, fabryk, hut
                              Tym mocni są, że każdy kradnie
                              Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• kalifat
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.10
                                • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                                Co powiesz na coś takiego?
                                Ośrodek Echo z polem namiotowym jest rzeczywiście fajny i tani, ale skoro już wywołałaś ECHO, to może najlepiej na dziko nad Stawami "Echo". Każdy po kilku Zwierzach będzie mógł zapolować na grubego zwierza tj. konika polskiego.

A tak poważnie.
                                To Zwierzyniec naprawdę jest świetną lokalizacją i nawet jeśli wyjazd miałby odbywać się w środku lata nie powinno być problemu z noclegami. Przecież poza wynalezionym przez Małążonkę ośrodkiem są latem dwa schroniska szkolne (ale one chyba odpadają, bo szkoła i ochlejstwo - nie licuje ), a w ostateczności jest przecież Stowarzyszenie Kwaterodawców Miasta i Gminy Zwierzyniec (niektóre domki mogą przyjąć po 20,25 i 30 osób). Nawet jesli nie wypaliłyby dla wszystkich miejsca noclegowe w pokojach to część spokojnie może spac w namiotach (choćby na takiej ulicy Rudka - wyjazdówka ze Zwierzyńca jest ponad 20 takich kwaterodawców). Wtedy mimo kliku lokalizacji noclegowych zlotowicze i tak mieszkaliby blisko.

W przypadku oficjalnego zlotu wrześniowego kłopotu z noclegami nie będzie żadnego, choć podobnież ostatnio w terminie wrześniowo-paździetnikowym pojawia się w Zwierzyńcu sporo ... kuracjuszy. Wód leczniczych to chyba tam nie ma, ale zdrowe powietrze na pewno.
                                bla bla bla

Comment

Przetwarzanie...