Wysłałem do Komitetu wzórlistu - czekam na uwagi. Potem pozostanie nam znaleźć konkretną osobę (adresata) bo jak napisał mi Czes w Perle zmienił się Zarząd więc osób z którymi rozmawialismy wcześniej juz nie ma,
Jedziemy z tym koksem
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Przedstawicieli Perły trzeba będzie przycisnąć podczas rozdania nagród "Piwo Roku" w Łodzi. Jeśli dobrze się orientuję, na tą uroczystość pojawi się kilka osób z forum
Mam nadzieję, że atak z dwóch stron (Bractwo i browar.biz) doprowadzi właściwych skutków czyli warzenia pełną parą przez Browar Zwierzyniec poraz do poważnego podejścia do poważnej rocznicy.
Mam nadzieję, że atak z dwóch stron (Bractwo i browar.biz) doprowadzi właściwych skutków czyli warzenia pełną parą przez Browar Zwierzyniec poraz do poważnego podejścia do poważnej rocznicy.
Podziwiam twój entuzjazm. Jak zwykle masz w głębokiej pogardzie uwarunkowania ekonomiczne i nie przyszło ci zapewne do głowy, że browar, który ma 200 lat, nadaje się dzisiaj jedynie do wyburzenia. A firma, która na własnej stronie w sieci nie przyznaje się do tego jubileuszu, pewnie czeka tylko, żeby ktoś raczył uroczyście obchodzić święto browaru, który rzeczona firma próbuje zlikwidować już dwadzieścia przeszło lat.
Już widzę jak się tym przejmą
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
Już widzę jak się tym przejmą
Zupełnie popieram Twoją uwagę. Spotkanie w Łodzi to nic innego jak "wzajemna adoracja", a PERŁA ma gdzieś miłośników piwa, birofilów i wszytkich włącznie - za to zależy im na anonimowym konsumencie który będzie chlał co popadnie niezależnie czy browar w Zwierzyńcu będzie istniał czy nie! Przykład już wyżej przytaczany: na stronie PERŁY nie ma śladu o święcie browaru w Zwierzyńcu.
Niezależnie od sytuacju warto wysłać list gratulacyjny.
Powyższe trzy posty z pewnością zrobią nam dobrą prasę u Perły i ułatwią załatwianie zlotu Dzięki chłopaki, za Wasz wkład w organizację zwierzynieckiego zlotu
Powyższe trzy posty z pewnością zrobią nam dobrą prasę u Perły i ułatwią załatwianie zlotu Dzięki chłopaki, za Wasz wkład w organizację zwierzynieckiego zlotu
no to teraz rozumiesz dlaczego najpierw się coś wstępnie załatwia a później o tym pisze na forum
To źle myślisz. Jedyne, co u mnie zadziałało, to zdrowy rozsądek i fakt, że znam conieco uwarunkowania w tamtych okolicach. O ile zdołałem dobrze rozeznać się w tej dyskusji, to poza gadulstwem i pretensjami do wszystkich, nikt specjalnie do roboty się nie przyłożył.
Na początku tego tematu wydawało się że zlot klaruje się na wrzesień i w takim przypadku dobrze by było wtrącić 3 grosze o terminie Warsztatów Warzenia Piwa w Lublinie żeby to jakoś zgrać .Po wielu postach jednak sprawa nie przeszła do konkretów i bardziej przymina nasz sejm
No pewnie wyburzmy wszystkie browary które mają powyżej 50 lat - to już niepotzrebne zabytki.
Nie chce mi się szukać ale na forum pewnie możnaby znaleźć odmienne zdanie Krzysia w tym temacie a tutaj wbrew jego zapewnieniom jestem pewien, że działa tu niechęć Krzysia do mojej osoby. Nie zmienia to faktu, że Zlot spróbujemmy zrobić w Zwierzyńcu a jak Krzysiu woli pojechać do Tych na przykład i pić Tyskie to serdecznie zapraszam - także innych wrogów Zwierzyńca.
Chciałbym tylko abyście napisali dlaczego w niektóych aż tyle żółci, niechęci i nienawiści do tego pomysłu? Tylko bez ironii i ściemy. I dlaczego robicie wszystko aby storpedować ten pomysł.??? Bo ja tego nie rozumiem.
Comment