No cóż, ostatnio pojawiły się rozbieżne głosy co do ulubionego piwa (patrz. browaru) "spotkaniowego" sekcji Tripolis.
Proponuję przeprowadzić ankietę która rozjaśni sprawę .
Bardzo ciekawi mnie, co mają na myśli Abernacka i Piotrrat. Wybrali inne.
Koledzy moglibyście zdradzić, przy jakim piwku chcielibyście się spotykać i gdzie je w 3mieście leją. Znając wasze upodobanie, jest to na pewno coś smakowitego! Proponuję następne spotkanko zrobić właśnie tam, gdzie leją to coś.
Po co te złości Piotrze? Pod rubryką inne może kryć się także "Brok", prawda? Choć przyznaję, że troszeczkę inaczej pomyślałem czytając za pierwszym razem ta ankietę.
Patrząc tak na wyniki dla mnie osobiście nie są żadnym zaskoczeniem. Przychylam się do stwierdzenia kolegi szanownego Dyrektora, że marketing Ambera mocno zaniedbał rynek lokalny. Największym jego błędem wg mnie było to, że zaczął wchodzić na rynek krajowy zapominając kompletnie o jego naturalnym środowisku, jakim jest bez wątpienia Trójmiasto i cała ziemia Kaszubska.
Ja zrozumialem tą ankietę jakie jest Wasze ulubione piwo a nie który browar ma najlepszy marketing?
Ja bym to ustawił tak (ale głosu w ankiecie nie zabieram bo z Trójmiasta nie jestem):
Niefiltrowany Amber
Niefiltrowany Koźlak
Goch
Gościszewo (świeże)
Brok I jurand to tak zostawiam z boku bo równie dobrze można było Ciechana wpisać do ankiety też jest dostępny w Trójmieście.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment