A poza tym, to przyłaczam się do podziękowań dla Marusi za organizację i Sensora za superowe szkolenie Dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy.
Ocena sensoryczna piwa - profesjonalne szkolenie, 14.05.06 - chętni?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sensor[...]z przyjemnością zorganizuję ( z Marusią) więcej zaawansowanych szkoleń dla forumowiczów[...]
Comment
-
-
Czy ktoś ma pod ręką notatki z kursu i/lub pamięta jakie piwa były degustowane? Najlepiej w kolejności podawania.Tomasz
"Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_FKCzy ktoś ma pod ręką notatki z kursu i/lub pamięta jakie piwa były degustowane? Najlepiej w kolejności podawania.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_FKCzy ktoś ma pod ręką notatki z kursu i/lub pamięta jakie piwa były degustowane? Najlepiej w kolejności podawania.
2. Tutaj mam wątpliwości. Na pewno piwo belgijskie typu lambic, malinowe. Wydaje mi się, że to było Mort Subite Framboise z browaru De Keersmaeker (Alken-Maes).
3. Belhaven, Belhaven Scottish Ale
4. La Trappe Dubbel
5. Guinness
6. Alken-Maes, Brugs Witbier„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaPierwsze było pszeniczne. Więcej nie pamiętam
Comment
-
-
A może pamiętacie, co jest przyczyną powstawania aromatu rozpuszczalnika. Pamiętam, że było o tym na szkoleniu, ale nie pamiętam już przyczynach powstawania tego aromatu.
Jedno z moich piw ma posmak rozpuszczalnika, na szczęście nie jest to dominujący aromat i nawet komponuje z pozostałymi.
Comment
-
Comment