Ocena sensoryczna piwa - profesjonalne szkolenie, 14.05.06 - chętni?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • czesiek
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.10
    • 58

    A poza tym, to przyłaczam się do podziękowań dla Marusi za organizację i Sensora za superowe szkolenie Dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy.
    janek

    Comment

    • yendras
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.12
      • 2052

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sensor
      [...]z przyjemnością zorganizuję ( z Marusią) więcej zaawansowanych szkoleń dla forumowiczów[...]
      Te słowa nieco złagodziły ból, w którym pozostaję od dnia kiedy skonstatowałem, że data majowego szkolenia pokrywa się z datą moich wakacji Mam nadzieję, że staną się ciałem.

      Comment

      • Tomasz_FK
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.10
        • 221

        Czy ktoś ma pod ręką notatki z kursu i/lub pamięta jakie piwa były degustowane? Najlepiej w kolejności podawania.
        Tomasz
        "Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.

        Comment

        • Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9055

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_FK
          Czy ktoś ma pod ręką notatki z kursu i/lub pamięta jakie piwa były degustowane? Najlepiej w kolejności podawania.
          Pierwsze było pszeniczne. Więcej nie pamiętam
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

          Comment

          • pezet
            Porucznik Browarny Tester
            • 2006.03
            • 481

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_FK
            Czy ktoś ma pod ręką notatki z kursu i/lub pamięta jakie piwa były degustowane? Najlepiej w kolejności podawania.
            1. Spaten-Franziskaner-Bräu, Hefe-Weissbier
            2. Tutaj mam wątpliwości. Na pewno piwo belgijskie typu lambic, malinowe. Wydaje mi się, że to było Mort Subite Framboise z browaru De Keersmaeker (Alken-Maes).
            3. Belhaven, Belhaven Scottish Ale
            4. La Trappe Dubbel
            5. Guinness
            6. Alken-Maes, Brugs Witbier
            „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
            Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
            Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

            Comment

            • sopista
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.01
              • 1747

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
              Pierwsze było pszeniczne. Więcej nie pamiętam
              Wstydź się. A kolega Pezet pamięta. Ale nie dziwię się. Z Twoich opowieści wywnioskowałem, że albo należy na nos zakładać "klamerki" do bielizny albo odsuwać kufelek na ok. 30 cm od tego zakleszczonego nochala albo coś tam robić z jęzorem. I jeszcze trzeba wysnuć przy tym jakieś wnioski. Ja tam wolę po prostu pić piwo.

              Comment

              • biziel
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.10
                • 53

                A może pamiętacie, co jest przyczyną powstawania aromatu rozpuszczalnika. Pamiętam, że było o tym na szkoleniu, ale nie pamiętam już przyczynach powstawania tego aromatu.
                Jedno z moich piw ma posmak rozpuszczalnika, na szczęście nie jest to dominujący aromat i nawet komponuje z pozostałymi.

                Comment

                Przetwarzanie...
                X