[...]z przyjemnością zorganizuję ( z Marusią) więcej zaawansowanych szkoleń dla forumowiczów[...]
Te słowa nieco złagodziły ból, w którym pozostaję od dnia kiedy skonstatowałem, że data majowego szkolenia pokrywa się z datą moich wakacji Mam nadzieję, że staną się ciałem.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_FK
Czy ktoś ma pod ręką notatki z kursu i/lub pamięta jakie piwa były degustowane? Najlepiej w kolejności podawania.
1. Spaten-Franziskaner-Bräu, Hefe-Weissbier
2. Tutaj mam wątpliwości. Na pewno piwo belgijskie typu lambic, malinowe. Wydaje mi się, że to było Mort Subite Framboise z browaru De Keersmaeker (Alken-Maes).
3. Belhaven, Belhaven Scottish Ale
4. La Trappe Dubbel
5. Guinness
6. Alken-Maes, Brugs Witbier
„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wstydź się. A kolega Pezet pamięta. Ale nie dziwię się. Z Twoich opowieści wywnioskowałem, że albo należy na nos zakładać "klamerki" do bielizny albo odsuwać kufelek na ok. 30 cm od tego zakleszczonego nochala albo coś tam robić z jęzorem. I jeszcze trzeba wysnuć przy tym jakieś wnioski. Ja tam wolę po prostu pić piwo.
A może pamiętacie, co jest przyczyną powstawania aromatu rozpuszczalnika. Pamiętam, że było o tym na szkoleniu, ale nie pamiętam już przyczynach powstawania tego aromatu.
Jedno z moich piw ma posmak rozpuszczalnika, na szczęście nie jest to dominujący aromat i nawet komponuje z pozostałymi.
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Rok zbliża się do końca, zatem informuję o nadchodzącej ankiecie kolekcjonerów podstawek.
Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni już teraz niech zabierają się do układania kolekcji.
Po 11 latach wnawiam dzaiłanie browaru i zbieram fundusze na wymianę sprzętu. Wolałbym sprzedać kolekcję w całosci. Za całość chce 450 zl. Wysylka po mojej stronie. Rozważe sprzedaż pojedynczych sztuk pod warunkiem że znajdą sie chetni na wszytkie numery. Wtedy doliczyć...
Nocne Warzenie – Warszawski Browar Bazyliszek zaprasza na warzenie w swoim browarze!
Zwiedzanie browaru, aktywne uczestnictwo w całym procesie warzenia piwa, degustacja piw prosto z beczek oraz tanków – to zaledwie kilka atrakcji, przewidzianych w ramach „Nocnego Warzenia” w Warszawskim...
Trochę tu ostatnio ciszej. Nie zmienia to faktu, że rok się kończy więc czas szykować ankietę podstawek.
Mimo okrągłego jubileuszu nie planuję żadnych ogromnych zmian. Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni mogą już teraz, zabierać się do liczenia i porządkowania...
Comment