Może ja byłem jakiś przymulony po pierwszym dniu warsztatów, ale akurat prezentacja w Power Poincie nie przedstawiała moim zdaniem jakichś istotnych informacji. Było to wszystko bardzo pobieżne i zaledwie stanowiło jakiś punkt zaczepienie, który potem Sensor rozwijał. Ta prezentacja to było kilka slajdów, między innymi tak pasjonujące jak to ile mamy zmysłów, czy jakie występują smaki. Praktycznie wszystko co było ciekawe to mówił Sensor z głowy, więc prezentacja bez "wykładu" nie ma najmniejszego sensu.
Myślałem jedynie o zebraniu w jednym miejscu wszystkich typowych posmaków, wad piwa z nazwą chemiczną związku, oraz aromatem w opisowej formie, oraz genezą powstania coś w stylu
(nie wiem czy dobrze zapamiętałem)
DMS dimetylo siarczek - aromat kukurydzy konserwowej - spowodowany kiepską jakością słodu.
itd.
No, ale z tego co mówił Sensor wywnioskowałem, że wadom piwa i ich rozpoznawaniu możnaby poświęcić całe jedno szkolenie. Mam nadzieję, ze kiedyś do niego dojdzie i że na nie trafię
Co do nagrywania, to raczej bym się ni zdziwił, że Sensor się nie zgodzi. A na pewno nie mógły by wtedy pewnych rzeczy powiedzieć
Myślałem jedynie o zebraniu w jednym miejscu wszystkich typowych posmaków, wad piwa z nazwą chemiczną związku, oraz aromatem w opisowej formie, oraz genezą powstania coś w stylu
(nie wiem czy dobrze zapamiętałem)
DMS dimetylo siarczek - aromat kukurydzy konserwowej - spowodowany kiepską jakością słodu.
itd.
No, ale z tego co mówił Sensor wywnioskowałem, że wadom piwa i ich rozpoznawaniu możnaby poświęcić całe jedno szkolenie. Mam nadzieję, ze kiedyś do niego dojdzie i że na nie trafię
Co do nagrywania, to raczej bym się ni zdziwił, że Sensor się nie zgodzi. A na pewno nie mógły by wtedy pewnych rzeczy powiedzieć
Comment