Rzeczecie, po giełdzie Tyskiej. Ale w takim razie trzeba będzie pomyśleć nad zorganizowaniem transportu. Zresztą myślę, że Sebastian też się na giełdę wybiera i tu już trzeba by się zorientować jak on to widzi.
Ja się mogę teleportować, a jak nie to jakimś transportem publicznym chyba tam można dotrzeć?
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
To akurat może zająć sporo czasu. Ale nie jestem obryty w komunikacji między Tychami, a Gliwicami.
to jest około 60min busem " tam ", zawsze przez Mikołów.
Jest bezpośredni nr 33 z DW PKP Tychy - pl. Piastów Gliwice, a tak to z Mikołowa nr 41, do Mikołowa dobre połączenie później gorzej, może tu znajdziecie:
Od stycznia Gliwice mogą pochwalić się nowym browarem, lub browarkiem, gdyż nie wiem czy to nie najmniejszy legalnie działający browar w naszym kraju. Jeżeli się mylę to sorki i proszę o sprostowanie.
Sprzęt to warzelnia o pojemności, tylko 200 l, a tanki są tylko dwa i maja...
Miejscówka gdzie ongiś mieścił się Dobry Zbeer. Czyli piwnica z wejściem "od podwórka". Schody prowadzące pod ziemię. Wewnątrz wIele zakamarków, Salek jest kilka, wyboru piw z wajchy 16. Więc trzyma się świeckiej tradycji.
Comment