Giełda w Poznaniu? Fakty, mity, hipotezy... :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Przepraszam, ale chciałbym wiedzieć w jakich innych miesiącach też nie.

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Podpowiem: kwiecień, maj i czerwiec
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• arcy
        • 2002.07
        • 7538

Dzięki, nie ma to jak na mądrą kobietę trafić, wiele się można dowiedzieć

Comment

• iommi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.07
          • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Podpowiem: kwiecień, maj i czerwiec
          Postawmy sprawę jasno - w styczniu, lutym i marcu też giełdy raczej nie będzie.

Comment

• kony
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.08
            • 1701

Postawię śmiałą hipotezę, że od lipca do grudnia też nic takiego się nie wydarzy.

Comment

• pieczarek
              • 2001.06
              • 5011

Mówimy o tym roku, czy też o tym i wszystkich następnych latach?

Comment

• Grothesk
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2005.11
                • 811

Do grudnia być może i nie...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
                Postawię śmiałą hipotezę, że od lipca do grudnia też nic takiego się nie wydarzy.
                Właśnie dzięki takiemu, wielce sceptycznemu, podejściu rodowitych Pyr giełdy w Poznaniu nie było od '92 roku. A ja mam wielką ochotę to zmienić i zrobię to! i tak jak napisałem wcześniej, giełda będzie, choćbym miał wynająć sam lokal i sam zasponsorować piwo to w tym roku to zrobię - albo w terminie giełdy radomskiej (najprawdopodobniej) albo w okolicy Mikołajek... Wszystko jest jeszcze do ustalenia...

Czy ktoś chciałby dodać coś jeszcze do tematu?
                Chętnie posłucham rad, wątpliwości, słów krytyki...

Comment

• kony
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.08
                  • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedzi
                  Właśnie dzięki takiemu, wielce sceptycznemu, podejściu rodowitych Pyr giełdy w Poznaniu nie było od '92 roku.
                  Sceptyczny jestem, owszem. Ale mimo to trzymam kciuki i jeśli będzie trzeba to chętnie pomogę. Swoją tezę postawiłem na podstawie informacji od naszego kolegi, który podobno z Tobą w Żywcu rozmawiał i przekazał mi zgoła odmienne informacje od tych, które przed chwilą podałeś.
                  Ostatnia zmiana dokonana przez kony; 2007-06-21, 15:33.

Comment

• kony
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.08
                    • 1701

...podejściu rodowitych Pyr...
                    Teraz zauważyłem że masz wpisaną w profilu Włodawę. To muszę ci powiedzieć, że jestem tak samo rodowitą pyrą jak Ty, nawet z jednego ś.p. "województwa" pochodzimy

Comment

• Grothesk
                      • 2005.11
                      • 811

Sceptyczny jestem, owszem. Ale mimo to trzymam kciuki i jeśli będzie trzeba to chętnie pomogę. Swoją tezę postawiłem na podstawie informacji od naszego kolegi, który podobno z Tobą w Żywcu rozmawiał i przekazał mi zgoła odmienne informacje od tych, które przed chwilą podałeś.
                      Ciekawe co to za znajomy? Informacja, którą podalem "nielicznym", a więc pewnie naszemu wspólnemu znajomemu także, była taka, że pewien mikrobrowar z Poznania, którego nazwy przez grzeczność nie wymienię NIE DO KOŃCA był przekonany co do organizacji takowej giełdy... Co z tego wyjdzie - JESZCZE nie wiem! Nie powiedziano ostatecznie "NIE". Postaram się jeszcze ponegocjować z innym menedżerem tejże firmy... Do grudnia czasu jeszcze jest sporo, na pewno nie wpieprzę się terminem w Grodzisk ani w jesienne Tychy, ale jak już wspomniałem wcześniej, z całym szacunkiem, ale Wieśka Złotkę chętnie puszczę z torbami w tym roku (i nie będzie już giełdóweczek Dojlidów gdy sponsorem jest Warka ) ewentualnie zrobię Mu prezent na Mikołajki i giełda będzie +- szóstego Jeszcze zobaczymy!

Grothesk

Comment

• Grothesk
                        • 2005.11
                        • 811

Teraz zauważyłem że masz wpisaną w profilu Włodawę. To muszę ci powiedzieć, że jestem tak samo rodowitą pyrą jak Ty, nawet z jednego ś.p. "województwa" pochodzimy
                        Jeśli masz jakiś pomysł lub jakąś ciekawą koncepcję co do giełdy to wal śmiało, im więcej rąk do budowy stolicy tym większa szansa sukcesu!

Z całym szacunkiem, ale ja się cieszę, że teraz podlegamy pod Lublin a nie tą dziurę Chełm Szkoda, że tylko siedmiu na ośmiu egzaminatorów prawa jazdy z WORDu siedzi w więzieniu, ciekawe dlaczego nic nie udowodnili temu ósmemu? Może miał konto razem z matką jak nasz premier?

Grothesk

Comment

• kony
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.08
                          • 1701

Z całym szacunkiem, ale ja się cieszę, że teraz podlegamy pod Lublin a nie tą dziurę Chełm
                          Ja również i dlatego napisałem województwo w cudzysłowie, bo równie dobrze mogli zrobić miasto wojewódzkie z Okuninki gdyby tylko tam ktoś wcześniej jakiś manifest podpisał

Comment

• arcy
                            • 2002.07
                            • 7538

Tak po prawdzie, to powinniście znaleźć się w województwie moskiewskim - tylko weź dojedź PKS-em do stolicy województwa

Comment

• Grothesk
                              • 2005.11
                              • 811

A więc giełda w Poznaniu będzie!

8 Grudnia można już uznać za oficjalną datę
                              OGÓLNOPOLSKIEJ ZIMOWEJ GIEŁDY BIROFILIÓW, Poznań 2007

Do końca następnego tygodnia (lub lepiej i bezpieczniej powiedziawszy - do jesiennej giełdy tyskiej) będą dostępne zniżki kolejowe i szczegółowe informacje na temat giełdy, o których również tutaj napiszę...

Jeśli macie jakieś pytania, sugestie, wątpliwości - piszcie śmiało...
                              Osoby z Poznania i okolic chcące pomóc w organizacji giełdy również proszę o kontakt.

pozdrawiam,
                              Grothesk

Comment

• pivaria
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.03
                                • 1538

Do końca następnego tygodnia (lub lepiej i bezpieczniej powiedziawszy - do jesiennej giełdy tyskiej) będą dostępne zniżki kolejowe i szczegółowe informacje na temat giełdy, o których również tutaj napiszę...
                                A czy już coś wiadomo nt. lokalizacji? Jaka dzielnica, lokal i czy daleko od PKP?
                                PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                                www.pivaria.pl
                                https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

Przetwarzanie...
                                X