Giełda w Poznaniu? Fakty, mity, hipotezy... :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Grothesk
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.11
    • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedzi
    Kwestia formalna:
    8 grudnia nie będzie ani astronomicznej (kalendarzowej), ani klimatycznej ZIMY. Nazywanie giełdy ZIMOWĄ jest nieco na wyrost. Z drugiej strony dobrze świadczy o marketingowej inwencji organizatora.

A poza tym, to oczywiście będę na giełdzie.

Wiesz... Ze mnie jest lepszy marketingowiec jak astronom - choć na to drugie miałem wstęp na studia bez egzaminów na kilka uczelni w Polsce, ale to stare dzieje i dziś już nie prawda

O tym, że 8 grudnia śniegu nikt w Poznaniu nie uraczy to ja to wiedziałem jak tylko przyjechałem pierwszy raz do tego miasta 9 lat temu ;-P - na wschodzie pewnie sypnie śniegiem jak kozie z tyłka (chociażby koziołkom z naszego logo ) a w Poznaniu będzie suchutko i cieplutko.

Hasło giełda ZIMOWA będzie się kojarzyło po prostu z grudniem, nie chciałbym jej nazywać świąteczna ani mikołajkowa, zimowa jednak brzmi "poważniej" i tak jak np wiosenna czy jesienna giełda w Tychach tak giełda poznańska zostanie zapamiętana jako ta zimowa. Co będzie za rok nie wiem, ja wciąż nie wiem jak wypadnie tegoroczna giełda, ale jakoś jestem dziwnie spokojny, że przedsięwzięcie wypali

Będziesz mile widzianym gościem Pieczarku na giełdzie w Pyrogrodzie, nie zapomnij zabrać ze sobą znajomych.

Tomek

Comment

• grzeber
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 2890

Jako archwizator giełd proponuje już teraz dodać numeracje, będzie łatwiej na przyszłość .
      pozdrawiam
      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Grothesk
        • 2005.11
        • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
        Arena
        Tak. Zwłaszcza hall, w którym są giełdy jubilerskie. I arcy będzie do Ciebie krzyczeć z 300m - Biiirmaaaaan, chcesz piiiiiwoooo? - Cooooo? Jakie paliiiwoooo?

Dmowskiego 37, kojarzysz?
        Ale psst...

Comment

• Grothesk
          • 2005.11
          • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedzi
          Jako archwizator giełd proponuje już teraz dodać numeracje, będzie łatwiej na przyszłość .
          Szanowny Panie Archi'wiza'żysto!

Giełda z przyjemnością będzie numerowana począwszy z dniem 8 grudnia jako II Zimowa Giełda Birofiliów, Poznań 2008

w 2007 niech zostanie po prostu giełdą zimową

Tomek

Comment

• Grothesk
            • 2005.11
            • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960 Wyświetlenie odpowiedzi
            ...Jeżeli miałbym wybierać pomiędzy Poznaniem a innym miejscem w Polsce to wybiorę ten pierwszy. Wybór czysto formalny, względy finansowe, dojazd itd. Najlepiej jak najbliżej dworca, niestety ale to nie realne (znam trochę Poznań bo tam 4 lata mieszkałem). Mam nadzieję, że dojazd będzie łatwy, może trzy przesiadki tramwajem i dwie autobusem .
            Życzę powodzenia.
            Jakbyś wykrakał Panie Dzidek!
            Giełda będzie dwa i pół przystanka tramwajowego od PKP,
            w poniedziałek podam oficjalne dane co do lokalu, w którym giełda się odbędzie...

Comment

• biermann
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.09
              • 2552

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedzi
              Dmowskiego 37, kojarzysz?
              Ale psst...
              Kojarze, choć dopiero po naprowadzeniu przez Bierme_starą, ona z Łazarza pochodzi
              Ostatnia zmiana dokonana przez biermann; 2007-10-03, 20:34.
              "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
              Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
              Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
              Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
              Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• Grothesk
                • 2005.11
                • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
                Kojarze, choć dopiero po naprowadzeniu przez Bierme_starą, ona z Łazarza pochodzi
                Aktualnie na 99% tam będzie, nie sądzę abym znalazł coś lepszego w bliższej lokalizacji za takie pieniądze. Szczegóły wkrótce.

Comment

• albeertos
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.10
                  • 2313

Dzięki za lokalizację, rzut beretem ode mnie

Ciekawe czy łazarskie towarzystwo od rana się do nas podłączy, może być ciekawie
                  (_)>
                  Nigdy się nie poddawaj!!!
                  Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                  Lech jest tam gdzie jego wiara
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Grothesk
                    • 2005.11
                    • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dzięki za lokalizację, rzut beretem ode mnie

Ciekawe czy łazarskie towarzystwo od rana się do nas podłączy, może być ciekawie
                    Jeśli prezesów spod monopolu piątka na wjazd nie przerazi to czemu nie! ;-P

Comment

• dzidek1960
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedzi
                      w poniedziałek podam oficjalne dane co do lokalu, w którym giełda się odbędzie...
                      Poniedziałek już minął a oficjalnej informacji nie ma.
                      Jeżeli potwierdzi się Twoje info o lokalizacji to bardzo fajnie. Ten nr. 37 jest bliżej rynku czy też drugiego końca ulicy?
                      "Ma jednak kraj polski napój warzony
                      z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                      piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                      do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                      mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                      wybornym smakiem"
                      Jan Długosz, Historie Piwne
                      Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• danoc
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2002.06
                        • 338

Tomek jest w trakcje przeprowadzki do Poznania i ma utrudniony dostęp do internetu. W Jego imieniu proszę o trochę cierpliwości.
                        ************************************************** ************
                        Moja kolekcja: wozy konne, bociany i latarnie morskie
                        www.beercoasters.glt.pl

Masz podstawki z wozami konnymi, bocianami lub latarniami morskimi? Daj mi znać.
                        ************************************************** ************

Comment

• albeertos
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.10
                          • 2313

Nr 37 to przy skrzyżowaniu Dmowskiego i Potockiej. Klik
                          (_)>
                          Nigdy się nie poddawaj!!!
                          Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                          Lech jest tam gdzie jego wiara
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Grothesk
                            • 2005.11
                            • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Poniedziałek już minął a oficjalnej informacji nie ma.
                            Jeżeli potwierdzi się Twoje info o lokalizacji to bardzo fajnie. Ten nr. 37 jest bliżej rynku czy też drugiego końca ulicy?
                            Trudno cokolwiek napisać gdy internetu niet a kilometry po Polsce się robi... :-)
                            Giełda, zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami odbędzie się w Klubie Osiedlowym KRĄG przy ulicy Dmowskiego 37 - Albertos dał ładny link do trasy dojazdowej gdyby ktoś z Wielkopolan nie wiedział co i gdzie. Dla innostrańców spoza Pyrlandii przyjeżdżających PKP przygotowałem mapkę dojazdu bezpośrednio z PKP.

Zaraz napiszę do ARTa aby umieścił info na stronie głównej odnośnie giełdy.

Chwilowo wciąż nie mam stałego dostępu do Intenetu, jakkolwiek nie stoi to w niczym na przeszkodzie aby sprawami organizacyjnymi giełdy się zająć

w razie czego chętnie służę dodatkowymi informacjami:
                            880 853 333

pozdrawiam,
                            Tomek

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23976

skoro giełda już się zmaterializowała dla porządku Grothesk utworzył nowy temat z konkretami: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=74904
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

A ten temat nie będzie przeznaczony na plotki i sianie defetyzmu.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tom_a_hawk
                                ...
                                Nareszcie nie trzeba będzie nigdzie wyjeżdżać na giełdę
                                ...
                                Szkoda byłoby gdyby z powodu małej frekwencji sponsorzy
                                zrazili się do tej imprezy....
                                A nie przyszło ci do głowy, że tym pierwszym zdaniem mogłeś zrazić sponsorów innych giełd?

Comment

Przetwarzanie...
                                X