Cieszyn, Zamkowe spotkania z historią, 3-5 sierpnia 2007
W ramach II edycji spotkań z historią w niedzielę 5 sierpnia na wzgórzu zamkowym w Cieszynie odbędzie się "Pokaz rzemiosł dawnych", w tym warzenie piwa.
Czas rozpoczęcia: godz. 12.00
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauer
W ramach II edycji spotkań z historią w niedzielę 5 sierpnia na wzgórzu zamkowym w Cieszynie odbędzie się "Pokaz rzemiosł dawnych", w tym warzenie piwa.
Czas rozpoczęcia: godz. 12.00
To poderwij proszę browarnianą spoleczność, czuj - czuwaj !
Ja będę w sobotę bo w niedziele mam rodzinne spotkanie chyba ,że ....
Tak czy owak proponuje od Zduna na Brackim zacząć, później " U Huberta " i Paparazzi ... na obiad do Brandysa, by skonczyc gdzies pod zamkiem na pokazach !?
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - ładne firanki.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - chmiel ziołowy.
Smak - słodkawe, słodowe z fajnym chmielem i dopasowaną goryczką
Z obawą sięgałem po to piwo, nie wiedząc czego spodziewać się po nowych właścicielach.
Wygląd: jasnożółte (słomkowe), z obfitą i trwałą pianą pozostawiającą laceing, raczej niskie wysycenie.
Aromat: czysty lagerowy, zbożowy, lekko kwaskawy.
Smak: słodowa zbożowość,...
Comment