Giełda w Czeskiej Pradze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Galu23
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.04
    • 62

Giełda w Czeskiej Pradze

Witam , mam pytanko, czy ktoś miał okazje odwiedzić już giełdę w czeskiej Pradze ? Jeśli tak to czy można prosić o krótką recenzję :tzn czy warto jechać, czy jest to duża giełda czy raczej kameralna , ogólne wrażenia
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

Ja byłem rok temu.
    Oceny nie podam bo byłem pod koniec giełdy tz: w nocy koledze wytrzaskali szyby w wozie, potem była policja, szukanie szklarza i dohjechaliśmy metrem ok. 12tej, ale to już stoliki były większości puste. Przed giełdą też stała skoda bez szyby-taki urok Pragi.
    Przyznam, że napiłem się piwa praktycznie po giełdzie.
    Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Galu23
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.04
      • 62

Dzięki bardzo, chyba sie wybiorę na tą giełdę, tak więc zdam relacje

Comment

• kruger_nr1
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🍼
        • 2005.11
        • 802

Jeżdżę tam często i myślę że giełda warta polecenia.No i po giełdzie jest co robić w Pradze....Dziś niestety nie byłem i bardzo żałuję.
        Kolekcja puszek piwnych:
        http://puszkikrugera.web-album.org/

Comment

• Galu23
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.04
          • 62

Ufff właśnie wróciłem z giełdy w Pradze i z czystym suminiem mogę powiedziec że warto było jechać te 800 km w jedną stronę . Giełda bardzo duża zbliżona do Tych i minimalnie mniejsza niż nasza w Żywcu. Wstęp 20 koron czyli jakieś 2,80 PLN - niestety nie ma żadnych gratisów ani pamiatek okolicznościowych do kupienia , ale giełda kolekcjonersko bardzo udana. Na giełdzie była bardzo duża liczba kolekcjonerów puszek i beczek , było dużo szkła :butelki kufle i szklanki - niestety dość drogie i było bardzo dużo podstawek i etykiet w bardz dobrych cenach 3-4 razy tańsze niż na Polkich giełdach. Średnio etykiety z Czech, Polski,Niemiec,Holandii , Belgii kosztowały 1 korone czyli na nasze 14 groszy, a kupując zestawy można było naleźć zestawy po 400 etykiet - każda inna w cenie 50 koron czyli jakieś 7 PLN gdzie wychodziło po półtora grosza za etykiete - idealna sprawa dla początkujących kolekcjonerów jak i dla tych którzy chcą uzupełnić swoją kolekcję . Reasumując dopisuję tą giełdę do listy giełd z obowiazkową obecnościa w jednym rzędzie z Tychami i Żywcem.
          Na a po giełdzie polecam zwiedzanko, pyszne piwko i jedzonko w licznych knajpkach i wizyte w Tesco lub Billi w celu uzupełnienia domowych zapasów
          Poniżej kilka fotek.
          Attached Files

Comment

• kruger_nr1
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🍼
            • 2005.11
            • 802

Już byłeś pewnie w drodze do Pragi ,Galu23 gdy przeczytałem twój post a mógłbym polecić sklep z piwem tuż za mostem Karola,filia Pivnej Galerii ale blisko centrum.Zaopatrzenie w czeskie piwa świetne,bez porównania z marketami!No i kilka minibrowarów ,w tym 2 w centrum.
            A jak byś się wybierał w styczniu to daj znać,pojadę raczej napewno.
            Kolekcja puszek piwnych:
            http://puszkikrugera.web-album.org/

Comment

Przetwarzanie...
            X