Punktualność na giełdach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Nie lubię kolejek. Powstają one dzięki ludziom, którzy nie szanują swojego i cudzego czasu. Tylko zmiana nastawienia ludzi może ograniczyć zjawisko kolejek.

Proszę o zamknięcie tej dyskusji, bo widzę że negatywne dla mnie aspekty w odbiorze wielu takimi nie są. Najwyraźniej pomyliłem się uważając, że przychodzenie na długo przed wyznaczoną godziną jest stratą czasu.

To mój ostatni post w tym temacie. Życzę wszystkim długich kolejek na poczcie, w banku, w urzędzie no i koniecznie przed giełdą.

Comment

• albeertos
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 2313

Arcy, niech każdy sobie przychodzi kiedy chce. To osobista sprawa co się robi przed giełdą, o której godzinie i ile czasu. Mi tam nic do tego.

Sęk tkwi w słowności organizatorów żeby sala była otwierana punktualnie, tak jak podano przed giełdą i jak było planowane. Bo nie będąc pewnym czy będzie wcześniej czy nie, ktoś kto chce być od początku albo chce miec jakiekolwiek miejsce żeby się wystawić ZAWSZE przyjdzie wcześniej 1-1,5 h. I te zachowanie jest skutkiem nie dotrzymywanie reguł przez organizatorów, a nie widzimisię uczestników.

Cytowana sytuacja z Żywca jest chyba najbardziej charakterystyczna dla tematu punktualności o czym wspominał Becik.

PS. Udało Ci się kiedyś umówić na konkretną godzinę na poczcie żeby wysłać paczkę albo nadać przekaz? Tutaj się troszkę zapędziłeś...
      (_)>
      Nigdy się nie poddawaj!!!
      Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
      Lech jest tam gdzie jego wiara
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

Myślałem, ze temat o "punktualnościach giełdowych" będzie omawiać punktualne rozpoczęcie giełdy czyli otwarcie sal, a nie to o której ktoś ma na nią przychodzić. Dla mnie, jak ktoś chce, to może sobie czekać nawet i tydzień wcześniej rozbiwszy namiocik pod lokalem i gotować tam sobie zupki yum yum. Jak giełda ma się rozpocząć o godzinie 8 to ja będąc za 5 ósma pod lokalem chcę mieć tą pewność, że jestem o odpowiedniej godzinie, a nie już spóźniony.
        Jeżdżąc do przykładowego Żywca też mam daleko ale tak sobie wszystko organizuję, zeby być na otwarciu giełdy o tej godzinie jaka jest podana w zaproszeniu i którą organizator powinien pilnować. To, że ktoś siedzi całą noc w piwiarni obok miejsca giełdy i już się nudzi i chce się zagospodorować juz "giełdowo" - to jest jego problem jeśli nie może. Tylko dlaczego jego problem, a raczej brak problemu ma stać się problemem dla tych co przychodzą punktualnie?

Arcy, jestem przeciwko zamykaniu tematów, dlaczego? Napisałem to kilka postów wyżej. Nawarzyłes piwa, pij je teraz, zamiast wylewać
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kiszot
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi

Jeśli jednak masz z tym jakiś problem, dodaj mnie do ignorowanych.
          Nie bo wtedy nie będę mógł wytykać Ci błędów.
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• kiszot
            🍼🍼
            • 2001.08
            • 8115

Nie lubię kolejek. Powstają one dzięki ludziom, którzy nie szanują swojego i cudzego czasu. Tylko zmiana nastawienia ludzi może ograniczyć zjawisko kolejek.

Proszę o zamknięcie tej dyskusji, bo widzę że negatywne dla mnie aspekty w odbiorze wielu takimi nie są. Najwyraźniej pomyliłem się uważając, że przychodzenie na długo przed wyznaczoną godziną jest stratą czasu.

To mój ostatni post w tym temacie. Życzę wszystkim długich kolejek na poczcie, w banku, w urzędzie no i koniecznie przed giełdą.
            Oczywiście jak zawsze miałeś rację a wszyscy się nie znają i nie rozumieją Twoich argumentów.Najlepiej obrażać innych a na koniec samemu sie obrazić i stracić się z tematu.to jest właśnie Wielki Arcy.
            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
            So von Natur, Natur in alter Weise,
            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Qboland
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2006.04
              • 242

Też nie lubię kolejek, przypominają mi komunę. Ale jeżeli wszyscy przyjdą punktualnie to będzie kolejka większa niż jak rozkład będzie losowy i się pospóźniają.

Najwyraźniej pomyliłem się uważając, że przychodzenie na długo przed wyznaczoną godziną jest stratą czasu.
              Jest stratą czasu ale tych co go tracą a nie Twoją. I być może ci co go tracą według Ciebie to go wcale nie tracą

Bardzo brzydko tak źle życzyć innym. Jaki wpływ ma przyjście punktualne na długość kolejek w bankach i na poczcie?

Comment

• jacer
                • 2006.03
                • 9875

Wyszła z arcego socjalistyczna dusza, unormowac wszystko, prikazac ludziom o której maja załatwiać sprawy itd.

arcy, to że w urzędzie są kolejki to jest wina urzędników a nie petentów. W NL wyglada to tak, że dzwonisz najpierw do biurokraty i umawiasz się z nim, najczęsciej urzędnik przysyła ci poczta druki, które masz wypełnić poczym umawiasz się na konkretny dzien i godzine w celu złożenia.
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

• arcy
                  • 2002.07
                  • 7538

Daj znać jak popracujesz trochę w urzędzie.

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

Miałeś już nie odpowiadać. Widać już masz uzależnienie od pisania dyrdymał na forum.

Comment

• StaryKocur
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.01
                      • 1521

Wiecie co, sądzę, że gdyby żył nieodżałowany Kazimierz Górski, to w tym temacie wypowiedziałby się tak:
                      "Mnie ssie wydaje, że na gielde piwno można przyjechac' za wczesnie, za póz'no lub na czas"
                      Piwo pite z umiarem
                      nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

I generalnie miałby rację.

Skrajny liberał Arcy jako komisarz ludowy od likwidacji kolejek na giełdach piwnych. Ale jaja

Arcy, każ rozstrzelać tych, co następnym razem przyjadą za wcześnie.

Comment

• kangurpl
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.03
                          • 2660

Tych co się spóźnią też, porządek ma być.
                          Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                          "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Daj znać jak popracujesz trochę w urzędzie.
                            Ale po co? Chcesz mi wmówić, że praca w urzędzie jest jakoś wyjatkowo trudna? No bez jaj.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• kot_z_cheshire
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.11
                              • 2201

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ale po co? Chcesz mi wmówić, że praca w urzędzie jest jakoś wyjatkowo trudna? No bez jaj.
                              Powiem Ci jedno: nie pracowałam w urzędzie. Pracuję mając codziennie kontakt z klientami i wiem, co Arcy chciał powiedzieć....zapału wystarcza mi maksymalnie na 3 godziny dziennie
                              Ostatnia zmiana dokonana przez kot_z_cheshire; 2007-12-13, 10:06.
                              Młode koty mają adhd, niestety.
                              Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                              Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                              Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire Wyświetlenie odpowiedzi
                                Powiem Ci jedno: nie pracowałam w urzędzie. Pracuję mając codziennie kontakt z klientami i wiem, co Arcy chciał powiedzieć....zapału wystarcza mi maksymalnie na 3 godziny dziennie

Aż tak słabo?
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

Przetwarzanie...
                                X