Nigdy ( jeszcze) nie byłem na żadnej giełdzie i nie za bardzo wiem jak to się odbywa, więc moje zdanie w tym temaie wynika z wyobrażeń na podstawie opisów. Długo zastanawiałem się o co chodzi z tą "punktualnością" i doszedłem do wniosku, że problem "niecierpliwych" ludzi faktycznie może istnieć, ale Arcy totalnie pomylił się co do przyczyny. Moim zdaniem nie chodzi tutaj o to kto o której przyjdzie, ale o to , że domaga się wpuszczenia wcześniej, bo ON już jest i ma w d...e innych. To samo tyczy organizatorów, którzy otwierają wcześniej niż sami to ustalili. Chcą "ludzkimi" być, ale nie zauważają, że nie dla wszystkich. To jest kwestia osobistej kultury tych ludzi i żadne apele o punktualność tego nie rozwiążą. Niestety drzemią w nas olbrzymie pokłady cwaniactwa i przyzwyczajeń z komuny. Musi minąć jeszcze czas 2-3 pokoleń, aby zjawisko się zmarginalizowało.
Punktualność na giełdach
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziTo jest kwestia osobistej kultury tych ludzi i żadne apele o punktualność tego nie rozwiążą. Niestety drzemią w nas olbrzymie pokłady cwaniactwa i przyzwyczajeń z komuny. Musi minąć jeszcze czas 2-3 pokoleń, aby zjawisko się zmarginalizowało.
No to by trzeba było sprawdzić.
- Ile ludzi przyszło na giełdę, bo chciało być szybciej aby mieć lepszy stolik?
- Ile ludzi było wcześniej, bo takie miało połączenie PKP lub PKS?
- ilu było zawodowych staczy, którzy bez stania w kolejkach nie może żyć?
Takich danych arcy nam nie dostarczył.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziNigdy ( jeszcze) nie byłem na żadnej giełdzie i nie za bardzo wiem jak to się odbywa, więc moje zdanie w tym temaie wynika z wyobrażeń na podstawie opisów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziLitości, ludzie, skończcie już z tym debilnym tematem, normalnie żałość mnie ogarnia, jak każdy chce mieć zdanie na temat tak kompletnej bzdury
Nie tak szybko Marusia; dojdziemy do tego kto zawinił, kto sprowokował grupę do wcześniejszego przyjścia, winni zostaną ukarani, niektórzy dostaną kulkę w łeb i w końcu nastanie porządek.
z partyjnym pozdrowieniem.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment