wrażenia po warsztatach
Collapse
X
-
Teraz będą wiedzieć.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ponieważ wiem, że kilka osób z Wrocławia czuje się delikatnie mówiąc dotknięta moim pierwszym postem, przepraszam.
Pewnie za ostro pojechałem, ale pewne rzeczy, które zauważyłem w trakcie warsztatów wskazywały na to o czym pisałem, choć przyznaję, niekoniecznie była to Wasza wina.
1. Wg. mnie każdy punkt zabawy powinien mieć "swojego odpowiedzialnego", który o wszystko by zadbał również PRZED imprezą. Marusia powinna w zasadzie tylko koordynować wszystko. Jeśli widzę, że Marusia tuż przed konkursem sama szuka miski do śrutowania, to albo "nie wyznaczyła" takiej osoby, bo:
- nie było kogo
- myślała, że sama da radę wszystko pociągnąć
albo wyznaczyła, a ten nie wywiązał się z zadań należycie.
2. Jeśli trzeba zebrać ponownie całą komisję "do dogrywki", jerzy prosi wrocławiaka o pomoc, a ta osoba (wiem kto), nie ma zamiaru ruszyć 4 liter, bo mu się nie chce, to ręce i majtki z szelestem opadają. Może powinienem wymienić go z nicka sprawa byłaby jaśniejsza.
Wiem, że wiele osób dużo zrobiło nawet nie proszonych, choćby piotry, który robił za taksówkę po warsztatach. O jerzym, Antosiu, ekipie do rozstawiania i zwijania krzeseł itp. Już nie wspomnę
Jednak drobiazgi "negatywne" najczęściej dominują, jeśli chodzi o wrażenia.
Na drugi raz, gdy będę miał tego typu uwagi, wpierw skonsultuję je z organizatorem i przejadę się do domu dla ochłonięcia.
Tych, których pochopnie obraziłem lub dotknąłem PRZEPRASZAM.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Ahumba, wyluzuj z tą miską, przecież Krzysiek ją przytachał, ja go tylko pokierowałam do restauracji, a potem się zmyłamPo za tym - nic na siłę, jest dobrze
Comment
-
Korzystając z chwili czasu, obecności prądu oraz dostępu do internetu chciałem bardzo podziękować Maruśce, że chciało się Jej po raz kolejny zorganizować tą ciekawą imprezę.
Dzięki dla wszelkich dostawców piwa z browarów domowych oraz komercyjnych zarówno polskich jak i brytyjskich
Pomocnikom dzięki za pomoc. Antoś był najfajniejszym bramkarzem jakiego widziałem. Miał własną torbę z piwem
Dla mnie te warsztaty były bardziej udanym spotkaniem towarzyskim niż zdobywanie doświadczenia piwowarskiego ale wcale mi to nie przeszkadzało
Podziękówki dla pań ze stoiska Ambera za całokształt
Liczę, że VI Warsztaty jeszcze się koleżance Marusi zechce urządzić, za co z góry dziękuję
PS Kolega z Warszawy niech już nie piętnuje tak tych Wrocławiaków.MM961
4:-)Comment
-
Faktycznie paru osobom smakowało moje piwo, ale nie był to koźlak.
Bardzo możliwe, że piszesz o koźlaku Maruśki (smacznym zresztą) której to piwa stały blisko moich i praktycznie się wymieszały z moimi. Mogła więc zajść jakaś pomyłka jeśli chodzi o twórcę piwa lub o nazwę piwa.Ostatnia zmiana dokonana przez JAckson; 2008-05-16, 08:42.MM961
4:-)Comment
-
To na pewno był mój koźlak - sławetny Koźlak dla RobertaComment
-
Comment
-
Muszę nieco sprostować tę wypowiedź.
Faktycznie paru osobom smakowało moje piwo, ale nie był to koźlak.
Bardzo możliwe, że piszesz o koźlaku Maruśki (smacznym zresztą) której to piwa stały blisko moich i praktycznie się wymieszały z moimi. Mogła więc zajść jakaś pomyłka jeśli chodzi o twórcę piwa lub o nazwę piwa.
Nie zaszła żadna pomyłka,polewaliście piwo z Ambera i ludziom bardzo smakowało.
Może to było Żywe ale reszta"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
...
No cóż, pierwszy raz od 2004 r. chmielowa Załoga Browamatora nie dojechała do Wrocławia na WWP. Mieliśmy poważny powód.
Zawiedzionych przepraszamy, zwycięzcom WKPD gratulujemy i zapraszamy do zamawiania regulaminowych nagród. Organizatorom zyczymy zasłuzonego dobrego samopoczucia. Do zobaczenia we Wrocławiu w maju 2009 !
PozdrawiamComment
-
Witam,
Oto link do stronki na której umieściłem całą relację foto z Warsztatów, plik jest duży więc miejcie cierpliwość. mam nadzieję że dobrze to zrobiłem, (wżuciłem na stronkę) to mój pierwszy raz.
Jeśli jest błąd to proszę o info.
PozdrawiamSzkło, tak małe a daje tyle radości !!!!!!!!!!Comment
-
Witam,
Oto link do stronki na której umieściłem całą relację foto z Warsztatów, plik jest duży więc miejcie cierpliwość. mam nadzieję że dobrze to zrobiłem, (wżuciłem na stronkę) to mój pierwszy raz.
Jeśli jest błąd to proszę o info.
PozdrawiamComment
-
Comment