European Beer Festival 2008, Kopenhaga

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3606

European Beer Festival 2008, Kopenhaga

Z założenia bardzo ciekawa impreza, organizowana na terenie Carlsberga przez Ølentusiaster i z założenia promująca małe i mniejsze browary. 99 wystawców, licząc w to też kolekcjonerów, dostawców sprzętu, reprezentację z CAMRA, importerów.
    Na wejściu (100 koron [45 zł albo jedno piwo w lepszej knajpce] - 2x100ml próbki, 200 kr - 13x100ml) dostawało się bardzo fajny folder (opis wszystkich piw do degustacji, loga browarów) i szklankę do degustacji.
    Co do samej imprezy mam wrażenia mieszane, bo było zdecydowanie za dużo ludzi, za duży hałas, natłok możliwości.
    Z polskich browarów wystawiał się Krajan, za co duży plus. Duży minus za to, że wystawiał go lokalny polski sklep, który położył (moim zdaniem) ciut za duży nacisk (jak na obecny target, który był ciut już wyedukowany w piwie) na Irlandzkie Zielone, wystawiał również Redsa i Gingersa (!!) i promował się pod nazwą sklepu, a nie browaru (w folderze itp.). Nie wiem też, jak z dostępnością Krajana w samym sklepie, bo mam nie po drodze to tego sklepu.
    Najbardziej pocieszający był widok stoiska Heńka - wszędzie tłumy, kolejki, a tam znudzona hostessa przy pustej ladzie.
    Attached Files
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.
Przetwarzanie...
X