2009.06.20 - Dwie piwne imprezy w jednym terminie...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

2009.06.20 - Dwie piwne imprezy w jednym terminie...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ecth Wyświetlenie odpowiedzi
    To się okaże, takie są zapewnienia. W czerwcu we Lwówku ma się odbyć święto piwowarstwa na którym ma się ukazać oryginalne Książęce. Lwówecki browar został wykupiony przez browar Ciechanów, zobaczymy jakie będą tego efekty.

Taaa.... niech ktoś wpłynie na decydentów, żeby to święto nie odbywało się w trakcie innego święta piwno-piwowarskiego, odbywającego się w Żywcu (19,20,21). Większość wybierze wtedy Żywiec, bo zna imprezę i wie, że jest dobra. Po za tym odbywają się tam 2 największe w Polsce konkursy piw domowych i piw z browarów restauracyjnych. We Lwówku będzie to rzecz nowa, niesprawdzona i jest duże ryzyko niewielkiej frekwencji, przynajmniej osób zainteresowanych dziedzina piwowarską. Szkoda by było zmarnować potencjalnie fajną imprezę w tym rejonie Polski...
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

• abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Marusia nie przesadzasz? Każdy niech wybiera na co ma ochotę ja wybiorę bezwątpienia Lwówek. Jakoś prawie nikomu nie przeszkadzało, że zloty browar.bizu odbywały się w tym samym czasie co Chmielaki. Jakoś nikt na decydentów nie wypływał na zmianę decyzji.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• abernacka
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
      (...) Po za tym odbywają się tam 2 największe w Polsce konkursy piw domowych i piw z browarów restauracyjnych. (...)

I bardzo dobrze że sie odbywają takie konkursy ale o wynikach można dowiedzieć się np. z internetu. Nie podnieca mnie fakt posmakowania piwa z polskiego browaru resturacyjnego z plastikowego kubka, wolę pojechać do ów browaru, rozkoszować się piwem wprost z tanka oraz widokiem na warzelnie.

Comment

• Marusia
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Abernacka, jak nie widzisz problemu, to się cieszę. Ja natomiast widzę, a obawiam się, że w kwestii organizowania imprez, to mam nieco większe doświadczenie niż Ty To, że Ty pojedziesz, to oczywiście uświetni ten festiwal niesamowicie, ale może się okazać, że to za mało

Jestem żywotnie zainteresowana sukcesem tego przedsięwzięcia, dlatego się martwię

www.wrowar.com.pl

Comment

• abernacka
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

(...) a obawiam się, że w kwestii organizowania imprez, to mam nieco większe doświadczenie niż Ty (...)
          Rozumiem że brak uzasadnionych konkretów na odparcie mojej tezy musisz zastosować atak? No cóż nie wypowiem sie na ten temat
          A po drugie czy myślisz, że festiwal piwa we Lwówku będzie organizowany dla nas piwoszy z całego kraju, ba nawet dla "inostrańców"? Nie, ma być to impreza przedewszytskim dla okolicznych mieszkańców.

Comment

• Maggyk
            Szara Adminiscjencja
            🍼
            • 2004.05
            • 5617

Marcinie spójrz na to obiektywnie - wiesz, że duża rzesza osób jeździ do Żywca, bo nie ma takich możliwości, jak Ty (czas, mobilność, pieniądze) - tam może spróbować wszystkiego za jednym zamachem. Zgodzę się z Tobą, że najlepiej jest skosztować piwa z browaru restauracyjnego na miejscu, ale rok ma tylko 365 dni, a portfel dno. Żywiec ma już ugruntowaną renomę, jakość, o wszystko dba Prezes klubu łubudubu Grzesiek.

I w tym samym czasie pojawia się nowa impreza, która ma być festiwalem małych browarów.

Czy naprawdę mamy tak dużo tego typu imprez w kraju, by terminy musiały się pokrywać?

Poza tym czy piwo z małego browaru również nie smakuje najlepiej pite w tym browarze prosto z tanku leżakowego, a nie z plastikowego kubka na imprezie?

A co do zlotów to przypomnij sobie, że w tamtym roku postulowałam zmianę właśnie ze względu na Chmielaki. Dodatkowo miałam w tym również swój ukryty cel - zmarźluch jestem i im cieplej, tym dla mnie lepiej

Ja ze swojej strony wybiorę Żywiec, aczkolwiek nie wykluczam pojawienia się na obu imprezach, co byłoby przedsięwzięciem męczącym bardzo, ale kto wie... W końcyu czego nie robi się dla piwa.

Edit: Marcinie ten festiwal nie ma być w założeniach imprezą jedynie dla mieszkańców, ale dla miłośników piwa właśnie. Z tego co dane mi się było zorientować w jego założeniach.
            Last edited by Maggyk; 2009-03-12, 14:44.
            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
            Piwo domowe -
            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5617

A tak w ogóle to dlaczego my debatujemy w tym temacie?? Zgłaszam do przeniesienia.
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

Gosiu masz po części rację. Żywiec jest i na długo będzie najważniejszą imprezą kolekcjonerko-piwną w naszym kraju. Po prostu nie lubię tłumów, może dlatego Żywiec obstawiam na drugim miejscu ( z tego samego powodu miasto Bamberg omijam z daleka). Po drugie masz rację, że i na tym festiwalu będą podawać piwo w plastikowych kubkach (takie są wymogi bezpieczeństwa), ale kusi mnie przeokrutnie skosztowanie piwa z Lwówka i a w drugiej kolejności piw z zagranicznych browarów (podobno takie mają być). Ale nie zgodzę się z tobą, że jestem w lepszej sytuacji bo mam urlop, jestem mobilny, etc. Jak większość z nas mam tylko 26 dni, samochód to także nie żaden luksus w naszych czasach.
                Last edited by abernacka; 2009-03-12, 14:59.

Comment

• Marusia
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                  Rozumiem że brak uzasadnionych konkretów na odparcie mojej tezy musisz zastosować atak?
                  Stwierdzenie, że mam większe doświadczenie w tym zakresie jest faktem, a nie atakiem

Myślę, że Gośka już Ci jednak temat ładniej wytłumaczyła

www.wrowar.com.pl

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

Stwierdzenie, że mam większe doświadczenie w tym zakresie jest faktem, a nie atakiem
                    (...)
                    A co ma piernik do wiatraka? Festiwalu piw nie organizowałaś co się orientuje

Comment

• Marusia
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                      A co ma piernik do wiatraka? Festiwalu piw nie organizowałaś co się orientuje
                      Dyskusja z Tobą jak zwykle nie ma sensu, bo nigdy dalej własnego nosa nie potrafisz spojrzeć i wszystko ograniczasz do własnego punktu widzenia. Zatem bez odbioru, choć nie wątpię, że zaraz skomentujesz moją wypowiedź.

www.wrowar.com.pl

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

(..)wszystko ograniczasz do własnego punktu widzenia. (...)
                        No wybacz a do czyjego? Z drugiej zaś strony nie przedstawiłaś żadnego argumentu abym poparł twoje zdanie. Tylko mętne tłumaczenia o doświadczeniu, etc.

Comment

• CarlBerg
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.09
                          • 968

Ale afera ... Całe szczęście - jak to napicał Arzy w tym poście - jest niebawem szansa na coś oryginalnego - czego wszystkim życzę

P.S. Abernacka - to może do spotkania we Lwówku
                          Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
                          Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CarlBerg Wyświetlenie odpowiedzi
                            (...)

P.S. Abernacka - to może do spotkania we Lwówku

Z wielką przyjemnością

Comment

Przetwarzanie...
                            X