Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio
Wyświetlenie odpowiedzi
Lista chętnych na Szkołę Piwowarów, Grodzisk Wlkp. 17-21.08
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedziZgadzam się, ale szkoła nie odbędzie się po raz pierwszy, więc można było sobie zarezerwować te kilka dni już rok wcześniej.
Comment
-
-
Wstępny plan podróży Marusi i Brloina z Wrocławia przedstawia się tak:
Wyjazd z Wro 11:35, dojazd do Poz 14:22
15:12 odbiór Marka33
Odjazd do Grodziska 17:12 lub 19:35
O 17:12 jedzie parowóz, więc proponuję, że ja i Brulion machniemy zakupy piwne (bo wszak w Grodzisku piwa nie ma, chyba, że się coś zmieniło od zeszłego roku), wskoczymy na Targi Dobrego Smaku na piwko, a jak Marek przyjedzie to się spotkamy gdzieś w miarę niedaleko dworca na jakimś przyzwoitym browarze i załapiemy się na ten 17:12.
Ewentualnie my z Brloinem przyjedziemy późniejszym pociągiem (15:54 w Poz), a Marek zrobi zakupy....
Ogólnie wolę jechać tym wcześniejszym i popiwkować w Grodzisku niż łazęgować po Poznaniu. Ale tu moi współtowarzysze niech się wypowiedzą
Comment
-
-
Brygada milicko-obornicko-oleśnicka przybędzie rano w poniedziałek ok. 8.30.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Lech, Tyskie, Okocim, Żywiec- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
TO ja moze lecha. dawno tego szlachetnego trunku nie probowalem i teskjnie za: pianka, goryczka, sokiem, nagazowaniem, slomka, puszka, temperatura. A poza tym: @ Marusia - plan zaakceptowany w wersji pierwszej (czemu, cholero, slowem nie zdradzilas w raju, jak wyjazd widzisz??? ). @JNT - wezme - za podpowiedzia Maruski - swojego pilsa, bo mi go jeszcze odrobine zostalo. Szczegolnie dla swojaka z grodu gryfa p.s. a na mecz w sobote przed wyjazdem idziesz????brloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JNT Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś z wybierających się na wykłady piwowarów zamierza zabrać ze sobą piwa własnego autorstwa? Z chęcia wymieniłbym sie w celu degustacji.
Jak wygląda kwestia zaopatrzenia w piwo w Grodzisku, są jakieś ciekawe lokalne piwa?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWstępny plan podróży Marusi i Brloina z Wrocławia przedstawia się tak:
Wyjazd z Wro 11:35, dojazd do Poz 14:22
15:12 odbiór Marka33
Odjazd do Grodziska 17:12 lub 19:35
O 17:12 jedzie parowóz, więc proponuję, że ja i Brulion machniemy zakupy piwne (bo wszak w Grodzisku piwa nie ma, chyba, że się coś zmieniło od zeszłego roku), wskoczymy na Targi Dobrego Smaku na piwko, a jak Marek przyjedzie to się spotkamy gdzieś w miarę niedaleko dworca na jakimś przyzwoitym browarze i załapiemy się na ten 17:12.
Ewentualnie my z Brloinem przyjedziemy późniejszym pociągiem (15:54 w Poz), a Marek zrobi zakupy....
Ogólnie wolę jechać tym wcześniejszym i popiwkować w Grodzisku niż łazęgować po Poznaniu. Ale tu moi współtowarzysze niech się wypowiedzą
Jestem za wspólnymi zakupami (sam nie udźwignę ) jak zdążymy na parowóz to fajnie, jak nie to trudno, pojedziemy o 19:35 ( mnie wyszukiwarka kolejowa wyświetliła jeszcze in 22:42-> out 23:48 ale to już ekstrema )
Comment
-
-
Ja biorę piwka, ale nie na wymiankę, tylko do spożycia wieczorową porą w poniedziałek na sali gimnastycznej. No, chyba, że nie będzie czasu na picie na sali (bo będzie gdzie indziej), to wtedy oczywiście porozdaję
Brloin, co do planu - jakoś tak... zapomniałam się nim podzielić w końcu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziJa biorę piwka, ale nie na wymiankę, tylko do spożycia wieczorową porą w poniedziałek na sali gimnastycznej.
To ognisko odwołali?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
W zeszłym roku ognisko było krótkie i się dobijaliśmy w szkole. Zresztą, mogę na ognisko piwka zabrać, to chyba będzie najlepszy pomysł, tylko trzeba je będzie wcześniej schłodzić, znowu w wiadrze z zimną wodą
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziLech, Tyskie, Okocim, ŻywiecSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
Comment