Piwowarzy Wrocławscy - propozycja

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • brloin
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.10
    • 534

Za.
    Osobiście dorzucę sobie jeszcze Gryfa do logo, bo korzeniami jestem z powiatu szczecińskiego
    brloin; od Szczecina do Wrocławia

Comment

• skitof
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2007.11
      • 2484

Ech, znowu mnie ominie jakaś odznaka czy legitymacja A pomysł bardzo dobry. Ponad podziałami, a integrujący grupę

Comment

• kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
        Ech, znowu mnie ominie jakaś odznaka czy legitymacja A pomysł bardzo dobry. Ponad podziałami, a integrujący grupę
        Parafrazując komisarza Rybę [przez zęby] zacznij warzyć [/przez zęby].
        blog.kopyra.com

Comment

• kopyr
          • 2004.06
          • 9475

Propozycja logo, tak na szybko. W finalnym chyba lepiej byłoby użyć kufla w postaci rysunku, a nie zdjęcia. Co sądzicie?
          Attached Files
          blog.kopyra.com

Comment

• macas
            • 2008.02
            • 680

przecież niedługo Piotrowice i Oborniki będą dzielnicami Wrocławia, więc możemy wyprzedzić fakty , a co do logo, to jeśli mają być Dolnoślązacy to OKI, ale jeśli czujemy się wszyscy Wrocławscy to logo jest trochę bardziej skomplikowane.
            Albo stylizowany ratusz albo 5 - cio częściowy herb.
            Ale pomysł bomba !!!
            Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
            Beniamin Franklin

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Wiecie co, po spaniu stwierdzam, że chyba lepiej zostać przy wrocławskich piwowarach. Jak tak zaczniemy poszerzać, to nic z tego nie wyjdzie Jak się Kopyr czujesz Wrocławiakiem - bo ja się czuję - to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś nim był, tak jak ja, a przecież mieszkam w powiecie Środa Śląska, a urodziłam się w Krakowie

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
              W pierwszym poście napisałam:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie mam na myśli żadnych struktur formalnych, ale takie grono piwowarów i sympatyków piwowarstwa z Wrocka i okolic.
              zatem nic Cię nie omija
              Last edited by Marusia; 2010-02-20, 10:54.
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Logo w kształcie kufla od razu podsuwa mi na myśl piny Moglibyśmy sobie takie zafundować, z własnej kieszeni oczywiście

W środku albo herb Wrocławia, albo jakiś inny znak rozpoznawczy. Ratusz też oklepany. Najfajniejszy byłby Browar Piastowski, ale na takim kufelku to go widać nie będzie, no i nie będzie to takie znowu rozpoznawalne. Chociaż z drugiej strony przecież można do tego dołączyć podpis.

www.wrowar.com.pl

Comment

• Basik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.06
                  • 1308

Ja też popieram ten cały pomysł, tylko wyobraźni do takich rzeczy sama nie mam. Za to Piotry w swoim żywiole i od rana wyszukuje jakieś ikonki, które pasowałyby na logo.
                  Obiecuję go w tym wspierać i piwo w trakcie tej pracy donosić

Comment

• Browarzyciel
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2005.08
                    • 357

Sercem jestem z Wami!

Raf.

Wiecie co, po spaniu stwierdzam, że chyba lepiej zostać przy wrocławskich piwowarach. Jak tak zaczniemy poszerzać, to nic z tego nie wyjdzie Jak się Kopyr czujesz Wrocławiakiem - bo ja się czuję - to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś nim był, tak jak ja, a przecież mieszkam w powiecie Środa Śląska, a urodziłam się w Krakowie

W pierwszym poście napisałam:

zatem nic Cię nie omija
                    BROWARZYCIEL
                    Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                    eventy dla firm

Comment

• kopyr
                      • 2004.06
                      • 9475

Cóż awersji, jak pisałem, nie mam. 10 lat temu bym się nawet nie zająknął, ale teraz w takim Czeskim Raju to jestem rzadziej niż Jurandofil.

Do tego bardzo podoba mi się gra słów "zDolnośląski", no ale jakby dobrze rozumiem, że skoro warsztaty są Wrocławskie, to piwowarzy tacy być winni.

Poza tym na użycie herbu Wrocławia pewnie trzeba zgodę UM, którą nie wątpię jesteś w stanie uzyskać, a orła piastowskiego to sobie można bez pytania użyć.

A Browary Piastowskie nie miały jakiegoś takiego orła w logo w którymś okresie?
                      blog.kopyra.com

Comment

• brloin
                        • 2002.10
                        • 534

A może zamiast logo z kuflem i orłem, zaopatrzyć się w kufle z orłem i nickiem?
                        brloin; od Szczecina do Wrocławia

Comment

• Marusia
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brloin Wyświetlenie odpowiedzi
                          A może zamiast logo z kuflem i orłem, zaopatrzyć się w kufle z orłem i nickiem?
                          Jedno nie wyklucza drugiego

www.wrowar.com.pl

Comment

• Mihai
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2010.02
                            • 186

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                            bardzo podoba mi się gra słów "zDolnośląski"

Od siebie dodam, że taka gra słów jest wykorzystana w projekcie Urzędu Marszałkowskiego "ZDolny Ślązak" promującym najzdolniejszych gimnazjalistów http://dodn.wroclaw.pl/zdolnyslazak/index.html, więc moglibyśmy być myleni z urzędową inicjatywą.

A propos logo to taki orzeł sauté na kuflu jak dla mnie wygląda trochę złowrogo i pompatycznie, może by go oswoić trochę jakimś laurem tudzież oplotem z szyszek chmielowych. Albo może Most Grunwaldzki porośnięty szyszkami chmielowymi (oczywiście trochę przeskalowanymi) a pod nim rzeka piwa

Comment

• Marusia
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mihai Wyświetlenie odpowiedzi
                              Albo może Most Grunwaldzki porośnięty szyszkami chmielowymi (oczywiście trochę przeskalowanymi) a pod nim rzeka piwa
                              O, ale fajna pomysła to jest! Jestem za!

www.wrowar.com.pl

Comment

• mareks
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.05
                                • 1939

Most Grunwaldzki jest rozpoznawalny.
                                Dobry pomysł.

Comment

Przetwarzanie...