Beczka PINTY 'Wesołych świąt' w warszawskiej Odessie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Dlaczego nikt inny by nie miał się skusić?
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• docent
      • 2002.10
      • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      Dlaczego nikt inny by nie miał się skusić?
      Podobnież PINTA schodzi bardzo słabo w przeciwieństwie do takiego ulepku jakim jest Raciborskie...Cena też robi swoje.
      Last edited by docent; 2011-12-02, 09:24.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3489

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
        I taka jest koncepcja. Właściciele chcą zamówić tą beczkę tylko dla browarbizowiczów, nikt inny się na to piwo nie skusi.(...)
        I tu dotknąłeś sedna naszej donkichoterii
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• jacer
          • 2006.03
          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
          Podobnież PINTA schodzi bardzo słabo w przeciwieństwie do takiego ulepku jakim jest Raciborskie...Cena też robi swoje.
          No to czyli całkiem inaczej niż w ZUPie. Jak chłopaki ze smaków piwa donoszą, sprzedaje się bardzo dobrze.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Myślę, że cena ma ogromne znaczenie bo faktycznie na jedno spotkanie moge przeboleć taką za PINTĘ ale na pewno nie pijałbym jej regularnie w takiej cenie. Wcale się więc nie dziwię ludziom bo są jakieś granice zasobności portfela.
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
              Wypada się tylko zawstydzić bo rzeczywiście zamawianie jednej trzydziestki i robienie wokół tego szumu to trochę wstyd. To jest raptem 60 piw czyli powinno pójśc przy 10 osobach w góra trzy godziny.
              Faktycznie te korowody są trochę załamujące, choć podejrzewam, że jak kilku "niezrzeszonych" łyknie ale'a czy stouta, to będą później o niego pytać i może nie trzeba będzie robić warszawskiego minizlotu, żeby spotkać w knajpie Pintę.

Tylko przestań pintolić, że w trzy godziny to pójdzie, bo na spotkaniach w ŚWMNM trzydziestka starczyła na dłużej. Wnerwiasz mnie i za karę dam ci książkę o proroczym tytule, tylko mi jeszcze jutro przypomnij.

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Bo więcej czasu zajmowało nam zjadanie chipsów z brzucha Cymbała niż picie
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

Przetwarzanie...
                X