Organizujesz Giełde, firmujesz są swoim nazwiskiem,a nie interesujesz sie czy wszystko jest uregulowane?
Podstawki giełdowe Miłosławia z V OZGB w Poznaniu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziOrganizujesz Giełde, firmujesz są swoim nazwiskiem,a nie interesujesz sie czy wszystko jest uregulowane?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedziKolejne informacje na temat VI MGB zostaną podane niedługo, w specjalnie założonym wątku forum, a także na oficjalnej stronie internetowej imprezy: www.gieldapoznan.info
Czy w Poznaniu natomiast odbędzie sią jakakolwiek inna impreza w tym roku, to pytanie nie do mnie.
Comment
-
-
Całą sprawę finansową giełdy załatwiałem Ja , organizowałem wszystko od ulotek reklamujących impreżę , po podkładki , piwo itd . Ciebie nie interesowało NIC.Zapłaciłem za wszystko i w mojej było gesti ibyło by to się zwróciło . Ty się pojawiłeś na ustawianiu stołów i podobno roznosiłeś ulotki ( tego nie widziałem ) .Sala nie kosztowała 600 zł a 800zł, , a dochodziły jeszcze koszty druku itd. Ja kończę na tym wpisie tą durną dyskusję - każdy zrobi swoja giełde i będzie O.K. W Warszawie też sprzedawali podkładki na wejściu i nikt nie oponował . Piwo też sprzedawali ,u nas się piło za darmo ( do bólu) i nie jest to twoja zasługa . Czemu nie było ciebie na giełdzie poprzedniej , gdzie była wielka wtopa i to Ja za wszystko zapłaciłem , może przeraziłeś sie giełdy 3 , gdzie też trzeba było dopłacić .Odnośńie rozdawania w sklepie podkładek , po pewnym czasie jak nie było zainteresowania ,wyniosłem do biura , ale specjalnie dla ciebie jutro zniosę - możesz sobie odebrać ( dziwne że wcześniej nie zadzwoniłeś) ja telefony odbieram.NAPISZ LEPIEJ KSIĄŻKĘ SENSACYJNĄ , A NIE SZUKAJ SENSACJI TAM GDZIE JEJ NIE MA.Już tam się raz kogoś czepiałeś , kto będzie następny?.Giełda i konkurs w Poznaniu się odbędzie i to z pąpą choćbym musiał dołożyć i 5000.termin niebawem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika interpid1Całą sprawę finansową giełdy załatwiałem Ja , organizowałem wszystko od ulotek reklamujących impreżę , po podkładki , piwo itd .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika interpid1W Warszawie też sprzedawali podkładki na wejściu i nikt nie oponował . Piwo też sprzedawali ,u nas się piło za darmo ( do bólu) i nie jest to twoja zasługa .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika interpid1Czemu nie było ciebie na giełdzie poprzedniej , gdzie była wielka wtopa i to Ja za wszystko zapłaciłem , może przeraziłeś sie giełdy 3 , gdzie też trzeba było dopłacić .
Pisząc, że bałem się dopłacania do imprezy się po prostu ośmieszasz. Dopłacałem do KAŻDEJ swojej giełdy, ale nigdy nie miałem tak głupich wydatków jak Ty. Ja nie musiałem drukować 6 tysięcy ulotek swojego sklepu ani 900 sztuk podstawek. Ja wolałem zrobić 150 sztuk podstawek korkowych a za resztę kupić 200 litrów grochówki i cieszyć się, że nikt mi głodny na sali nie chodzi. Ciebie bardziej interesowało kasowanie ludzi po 7zł i kombinowanie jakby tu sprzedać jak najwięcej podstawek, jakby tu zakombinować aby kiszka stolcowa z ubiegłego roku się zwróciła... To był Twój cel i prawie Ci się udało.
Znudziło mi się uśmiechanie do złej gry. Organizuj sobie własną giełdę. Teraz to jesteś kozak, bo już wiesz jak to się robi. Szkoda, że pięć lat temu nie byłeś taki mądry i chętny. Jeżeli pięć lat temu mogłem z własnego STUDENCKIEGO budżetu wywalić prawie 800zł na giełdę, to nie pisz głupot, że Tobie PRYWACIARZOWI szkoda 800zł na promocję własnego biznesu na giełdzie, która swoją rozpoznawalność zawdzięcza jej inicjatorom, nie samozwańczym prezesom, którzy przyszli po trzech latach na gotowe!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika interpid1Giełda i konkurs w Poznaniu się odbędzie i to z pąpą choćbym musiał dołożyć i 5000.termin niebawem.[/B]
Reasumując i kończąc tą dyskusję.
Koszt wynajęcia sali zwrócił się z nawiązką. Gimnazjalista z kalkulatorem potrafi obliczyć, że 170 wejściówek po 7zł każda + 30 stolików po 5, 10zł to o wiele więcej niż 800zł za dzierżawę sali. Piwo było od sponsora, przekazane bezpłatnie. Pozostałe koszty, które wymieniłeś były niepotrzebne, niekonsultowane ze mną, zbyteczne!
Druk 900 sztuk niepotrzebnych i bezsensownych podstawek oraz 6000 ulotek Twojego sklepu - nie ma nic wspólnego z kosztami giełdy i nie mydl ludziom oczu. Wywaliłeś pewnie z 1500zł na to a ja mam się przejmować tą "inwestycją"? NIE KONSULTOWAŁEŚ TEGO ZE MNĄ to bierz to teraz na klatę a nie pieprzysz farmazony, że biała podstawka miała być na odrobienie strat giełdowych... Jakich strat? Tych, które sam sobie narobiłeś? Nawarzyłeś piwa to teraz je sobie wypij, przyjacielu biznesmenie. Jak już pisałem, nie chcesz mieć strat giełdowych? To nie bierz się za organizowanie giełdy!
Koniec.
Comment
-
-
Oj dzieci dzieci.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziOj dzieci dzieci.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika damiano70 Wyświetlenie odpowiedziPrzeczytalem caly temat i chyba jedyna praca Tomasza to zamowienie sali?
Comment
-
-
Grothesk napisał "koniec" więc dajcie już spokój i nie prowokujcie go. Nie widzicie, że on może te pomyje bez końca wylewać ?
Comment
-
-
trochę to żenujące ale pokazuje na jakich zasadach opiera się organizacja giełd i dystrybuowanie płatnych gadżetów
Dla mnie osobiście każda sytuacja inna niż jeden wzór podstawki giełdowej zamawiana przez osobę prywatną z okazji giełdy w nakładzie większym niż 300 jest dziwną sytuacją i jednoznacznie z zamiarem sprzedawania poza giełdowym spotkaniem.
Drukowanie podstawek w jeszcze większym nakładzie, cena sztuki większa niż 5 złotych, kilka wzorów podstawki na jednej imprezie lub dodatkowe akcje typu drugi wzór ale z napisem edycja limitowana to już czysty wymysł organizatorów, który pragną w tylko sobie znanym celu zwiekszy przychody z dystrybucji gadżetów
interpid pisał:
W Warszawie też sprzedawali podkładki na wejściu i nikt nie oponował
A organizatorzy w Poznaniu (obojętnie kto) mają w nosie taką papierkową robotę i stosują dziwne praktyki więc sie ludzie burzą :P
Ja już dawno dostrzegłem ten problem i dlatego zaprzestałem katalogowania podstawek giełdowych o ile nie ma zgody na nie - ale nawet ten świstek papieru nie uchroni przed pewnymi dziwnymi sytuacjami o których wspomniaiłem wcześniej
Niestety wszędzie gdzie pojawia się klient znajduje się sprzedawca który wypełni tą niszę swoimi produktami :P
I tak w tym roku będziemy mieli pewnie 2 giełdy w Poznaniu i jeszcze więcej podstawek giełdowych wydanych w celu zysku bądź pokrycia kosztów imprezy albo też w celu uszczęśliwienia kolekcjonerów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika damiano70 Wyświetlenie odpowiedziPrzeczytalem caly temat i chyba jedyna praca Tomasza to zamowienie sali?
Grothesk bardzo Cię proszę: spuść już zasłonę milczenia na ten temat i nie pierz publicznie tych brudów, które jeżeli są, to musimy je załatwić sami i nic nikomu do tego. Jak nie zrozumiałeś to powiem dobitniej: stul gębę!
Jak ktoś, kto mieni się organizatorem imprezy i niby tylko jej dobro ma na myśli może wylać taki kubeł pomyj? I to z powodu jakiejś zasranej podstawki sprzedanej w Warszawie dwa miesiące później? czy pomyślałeś choć przez chwilę w jak złym świetle stawiasz jakąkolwiek imprezę piwną w Poznaniu w przeszłości i przyszłości? I Ty twierdzisz że chodzi Tobie tylko i wyłącznie o dobre imię tej imprezy? Właśnie je kompletnie zszargałeś, podobnie jak w poprzednim roku. Nie śledzę specjalnie wątków birofilistycznych, ale parę razy natknąłem się na Twoje płaczliwe posty na temat innych giełd również. Chyba masz jakiś problem ze sobą - przemyśl to.
Jeszcze raz proszę: bez publicznych ansów do konkretnych osób w temacie giełdy i konkursu bo bardzo to szkodzi tej imprezie. Dawali Tobie to do zrozumienia i Art i Anteks i inni w tym wątku, ale jakoś nie możesz tego pojąć - stąd tak kolokwialna moja wypowiedź.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika damiano70 Wyświetlenie odpowiedziCzyli wiemy po ktorej stronie sa piwowarzy
Żeby wszystko było jasne. Nie staję po żadnej ze stron. Chcę tylko kontynuacji tej imprezy, która powoli się rozwija i która tylko ma sens jeżeli połączy się giełdę z konkursem piw, a takie wylewanie żółci tylko jej zaszkodzi. Jeżeli ktoś zrobił coś nie tak, to trzeba to sobie wyjaśnić we własnym gronie i wyeliminować to podczas organizacji następnej imprezy, ale nigdy nie pisać o tym publicznie. Przy organizacji większości imprez pojawiają się jakieś błędy. Jednak trzeba je eliminować w przyszłości, a nie puszczać focha na zasadzie "biorę swoje zabawki i idę do domu".
Comment
-
Comment