22 września 2012, Gorączka Złota, Warszawa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Doro_
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.09
    • 131

ja bym się gdzieś przeszła, ale niekoniecznie tam, wolę na Pragę na razie w domu piję piwko z mamą

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Ekstra atmosfera, dobry lokal i pycha piwo - Marcowe z Lowenbrau (mocna podbudowa słodowa) i podwójny Koźlaczek - pycha i siła. Do tego kontaktowe osoby za barem.
      Będę wracał i do lokalu i jeszcze na Oktoberfest. Ceny niestety jakie są ale takiego piwa nigdzie w Polsce ani w innym terminie się człowiek nie napije.
      Goloneczka, biała kiełbasa - jest co zjeść.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• kloss
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi
        za stroną pubu cyt; "I wszystko o połowę taniej niż w Monachium..."
        Czyli jak w tamtym roku było 9 Euro. To u nas już za jakieś 4,5 tj. ok. 18,5 zł.
        hmmm.... i teraz zastanawiam się czy iść
        Tylko wydaje mi się, że w Monachium te 9 Euro jest za litr. Skoro w Gorączce cena to 15 zeta za 0,5 litra, to nie jest to o połowę taniej, lecz o jakąś 1/4.

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Dokładnie to 9,80 za litr.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pietronero
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2012.09
            • 1

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedzi
            Tylko wydaje mi się, że w Monachium te 9 Euro jest za litr. Skoro w Gorączce cena to 15 zeta za 0,5 litra, to nie jest to o połowę taniej, lecz o jakąś 1/4.
            A nalali Ci kiedyś na Oktoberfest w Monachium więcej niź 0,66? Wątpię. Teraz sobie przelicz. Możesz dliczyć bilet / benzynę itd!.
            Last edited by Pietronero; 2012-09-26, 15:26. Powód: literówki

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Oktoberfestbier czyli marcowe to nie masówka i dlatego chcę ją spróbować. Marcowe dla mnie to jeden z najlepszych typów piwa.
              Te oktoberfesty serwowane przez największe monachijskie browary to obok marcowego piwa nawet nie stały.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pietronero Wyświetlenie odpowiedzi
                A nalali Ci kiedyś na Oktoberfest w Monachium więcej niź 0,66? Wątpię. Teraz sobie przelicz. Możesz dliczyć bilet / benzynę itd!.
                A ty widziałeś wszystkie kufle na Oktoberfeście?

Jeśli właściciele lokalu zastosowali taki właśnie przelicznik, pół ceny 1,33 l, to powinni byli w ten sposób napisać. A tak wyszedł zgrzyt, choć pewnie i tak nikt nie zgłaszał pretensji. Mnie w każdym razie do tego lokalu to nie zachęciło.

Comment

Przetwarzanie...
                X