Porterowy tydzień zaczynamy w Czeskiej. Jeżeli jest więcej chętnych to lepiej wziąć jakiś stolik o ile jeszcze są.
19 marca Warszawa - 10,5% mocy portera w Czeskiej
Collapse
X
-
Porter moc przepisową posiadał, termometr nie zgadzał się z subiektywizmem, rozmowy o bajkach i flimach czeskich się rozpoczęły - to był udany wieczór."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia" -
Bardzo przepraszam, ale termometr był absolutnie OK. Przejście od nalanych 4 stopni /w drugim kuflu od 5 / do wypitych 14 / 17/ przy pełnej ognia dyskusji z VanPurRz-em uważam za czas bardzo przyjemnie spędzony.Comment
Related Topics
Collapse
-
Krakus założył wątek o polskich browarach na terenach objętych żywiołem powodziowym
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ce#post2342029
a za naszą południową granicą w Czechach niestety też kilka browarów padło ofiarą wielkiej wody:...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
-
Channel: Śląskie
-
-
2 lokale ubyły pod tym adresem w ostatnim czasie ale i 2 nowe powstały. Pierwszy z nich Stołeczna znajduje się na pierwszym piętrze pawilonu vis a vis okien Czeskiej Piviarni. Gdy dotarłem tam ok. 16 było jeszcze zamknięte. Otwierali od 17, ale gdy wychodziłem z Czeskiej nie nadawałem się...
-
Channel: Warszawa
wczoraj, 09:58 -
-
Witam
To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment