19 marca Warszawa - 10,5% mocy portera w Czeskiej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

19 marca Warszawa - 10,5% mocy portera w Czeskiej

Porterowy tydzień zaczynamy w Czeskiej. Jeżeli jest więcej chętnych to lepiej wziąć jakiś stolik o ile jeszcze są.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Porter moc przepisową posiadał, termometr nie zgadzał się z subiektywizmem, rozmowy o bajkach i flimach czeskich się rozpoczęły - to był udany wieczór.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• purc
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.02
      • 650

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
      Porter moc przepisową posiadał, termometr nie zgadzał się z subiektywizmem, rozmowy o bajkach i flimach czeskich się rozpoczęły - to był udany wieczór.
      Bardzo przepraszam, ale termometr był absolutnie OK. Przejście od nalanych 4 stopni /w drugim kuflu od 5 / do wypitych 14 / 17/ przy pełnej ognia dyskusji z VanPurRz-em uważam za czas bardzo przyjemnie spędzony.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Powódź 2024 a browary w Czeskiej Republice
        ART
        Krakus założył wątek o polskich browarach na terenach objętych żywiołem powodziowym
        https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ce#post2342029

a za naszą południową granicą w Czechach niestety też kilka browarów padło ofiarą wielkiej wody:...
        2024-09-17, 21:37
      • dadek
        Poręba, Fabryczna 9, Browar Moon Lark
        dadek
        Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
        2024-04-13, 02:37
      • Ahumba
        Białowieża, Stoczek 16, Fanaberia
        Ahumba
        Chociaż Fanaberia znajduje się przy tej samej ulicy co Browar Przełom to dzieli ich ok 1,5 km. Jest blisko wejścia do Parku Narodowego oraz cerkwi. Sala dość sporo z ogródkiem od strony ulicy, w którym od słońca chronią parasole Browaru Markowego. Zresztą na 6 kranach jest tylko Markowe....
        2025-04-20, 11:44
      • Ahumba
        Żoliborz, Popiełuszki 19/21, Stołeczna
        Ahumba
        2 lokale ubyły pod tym adresem w ostatnim czasie ale i 2 nowe powstały. Pierwszy z nich Stołeczna znajduje się na pierwszym piętrze pawilonu vis a vis okien Czeskiej Piviarni. Gdy dotarłem tam ok. 16 było jeszcze zamknięte. Otwierali od 17, ale gdy wychodziłem z Czeskiej nie nadawałem się...
        2025-03-09, 10:58
      • wirdar1
        Brewkit Czech Pils
        wirdar1
        Witam
        To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
        Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
        13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
        2023-03-21, 16:51
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...