Zgodnie z warszawską tradycją zapowiadam spotkanie z odpowiednim wyprzedzeniem. Ktoś chętny na piwo dziś wieczorem? Koniecznie gdzieś z terminalem, bo słabo jestem uzbrojony w gotówkę i wolałbym nie kończyć, zanim na dobre zacznę. Chmielarnia?
będę dziś pływał po tej okolicy
więc jak mnie sztorm nie zegna
to zajrzę do chmielarni chętnie
będę się orientował przy użyciu
innych urządzeń elektronicznych
Zgodnie z warszawską tradycją zapowiadam spotkanie z odpowiednim wyprzedzeniem. Ktoś chętny na piwo dziś wieczorem? Koniecznie gdzieś z terminalem, bo słabo jestem uzbrojony w gotówkę i wolałbym nie kończyć, zanim na dobre zacznę. Chmielarnia?
O której będziesz? Może dam radę wpaść na Czecha za szóstaka
Uch. Skończyło się na Perle z butelki rozlanej w dwie musztardówki i rozmowach o Wołyniu i Holokauście przy akompaniamencie trąbki dochodzącej z bramy prowadzącej do pawilonów na tyłach Nowego Światu, o rany, jakie długie zdanie.
Na dobre doszedłem do siebie jakieś 2 godziny temu. Dzięki za wspólne chl... degustowanie!
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
Od pewnego czasu jest dostępna w sprzedaży moja nowa książka - już zresztą wcześniej awizowana: "Słownik biograficzny słodowników, piwowarów i karczmarzy krakowskich 1501-1655". Książka dostępna jest tu: https://akademicka.pl/index.php?detale=1&a=2&id=45646
Książka...
Witam wszystkich,
chciałbym się pochwalić swoim piwowarzeniem. Myślę, że prowadzenie swojego rodzaju "bloga" w formie tego tematu jest fajnym pomysłem. Wielu piwowarów prowadzi swoje tematy, to ja też chętnie dołożę swoją cegiełkę do tego działu. Mam nadzieję, że...
Comment