i to wszystko na Wasz widok??!
A GDY WRACALI... Czyli droga powrotna Krzysia i Piwowara
Collapse
X
-
A podczas nerwów byłem sam bo żaleną poszedł się obżerać (pewnie dlatego chodzi sam bo w tajemnicy spożywa parówki ) na dworzec a reszty forumowiczów jeszcze nie było.
Spodnie zakupiłem na całe szczęście bo co prawda jestem ciekawy reakcji w pracy jakbym przyszedł w TYCH (teraz już TAMTYCH) spodniach.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Piwowar napisał(a)
... a my ruszyliśmy w dalszą drogę do Swidnicy...
Ja, szczerze mówiąc, mniej pamiętam z tej drogi, chyba tylko tyle, że znajdowałem najdłuższe możłiwe skróty
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
widział moją kolekcję szkła, a nawet moją osobistą żonę.
Comment
-
-
pieczarek napisał(a)
Co to się porobiło. Rok temu była na forum tylko jedna osobista żona. Moja. I jeszcze się co poniektórzy młodsi dziwowali, że mogą być osobiste żony. Pytali czy mam jeszcze inne, "nieosobiste". A tu proszę, kolejna osobista żona. Gratuluję, Krzysiu.
Tu musze przyznac racje ze Krzysiu popelnil blad -powinien napisac cos innego a nie osobista zona-Taka moze byc tylko jedna i to u Pieczarka-sam mialem mozliwos ja poznac osobiscie i tylko zazdroscic.
Jezeli wszyscy zaczniemy miec takie osobiste Zony to na nic to nie wyjdzie -a wiec krzysiu sprostuj Twoja wypowiedz i zamiesc cos innedo -bo w koncu dojdzie do niezgody
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
A nie pochwalił się, że był u mnie w kwaterze głównej i widział moją kolekcję szkła, a nawet moją osobistą żonę.
Ja, szczerze mówiąc, mniej pamiętam z tej drogi, chyba tylko tyle, że znajdowałem najdłuższe możłiwe skrótyArchiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Osobista żona
Zwrot "osobista" - jest czytelny dla pokolenia dzisiejszych 40-latków (i starszych terż) wychowywanych na radiowym magazynie "60 minut na godzinę" (III program PR).
Tam w oryginale była jednak "osobista narzeczona". Wówczas (szalone lata 70.) - pół Polski mówiło grepsami z "sześćdziesiątki". Przypomnę chociażby: bara-bara, a momenty były?, lub Luśnia, Ty srogi młocie.
Do zwrotu "osobista narzeczona" dodawano słowo "zresztą", które z czasem dodawano do wszystkiego. Przykład, "Pieczarek zresztą bez Marusi zresztą".
Reasumując: to była kultowa audycja radiowa.
Pozdrawiam zresztą!
Comment
-
-
Pivaria, wszystko to co napisałeś o osobistych narzeczonych to prawda.
Tylko, że akurat ta moja "osobista żona" ma trochę inne pochodzenie. No i na forum była tylko jedna. Nawet Ty, czterdziestolatek, wklejając fotkę swojej piękniejszej połowy nie mówiłeś o niej jako o "osobistej" żonie.
Comment
-
-
Inne pochodzenie
Pieczarku - Twoja żona ma inne pochodzenie? W rasistowskim kraju przyznajesz się do tego głośno?
Co do foty - to nie widzę związku między "osobistością żony" a umieszczeniem jej podobizny w necie, bo teraz jest ona już własnością około miliarda internautów, światowych zresztą.
Comment
-
-
Odp: Inne pochodzenie
pivaria napisał(a)
Co do foty - to nie widzę związku między "osobistością żony" a umieszczeniem jej podobizny w necie, bo teraz jest ona już własnością około miliarda internautów, światowych zresztą.
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
> qrde, nie wiedziałem, że teraz mam jeszcze na współwłasność "nieosobistą żonę".
Masz, ale wirtualnie - jak 999 mln innych, zresztą.
Comment
-
-
Przyznam się, że nie pamiętałem rozważan na temat "osobistej żony" Pieczarka, stąd pozwoliłem sobie nadać ten zaszczytny tytuł swojej małżonce zresztą. Ale już pośpiesznie śpieszę z wyjaśnieniem, że zaistniała sytuacja się nie powtórzy i niektóre kraje Beneluksu.
Comment
-
Comment