Słuchajcie a może byśmy się w sobotę wybrali do Ciechanowa na piwo Wyborne? Ja rano idę na basen a potem jestem wolny do godziny 19 więc kto się pisze na wycieczkę?
A może w sobotę do Ciechanowa [2002.10.19]
Collapse
X
-
A może w sobotę do Ciechanowa [2002.10.19]
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak -
No dobra nie chcecie to nie Ja wsiadam w pociąg o godzinie 9:52 z Centralnego (jakby ktoś się jeszcze zdecydował to zapraszam)To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud. -
kurcze, ja nie mogę ale bym sie przejechał, nowe etykiety mnie rajcują :-)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Buu ja też bym pojechał ale muszę siedzieć na targach .
Całe szczęście że są darmowe degustacje piwek .
Z zaobserwowanych podawanych :
* Kaiser
* Palm
* Carlsberg
Widziałem też stanowiska Faxe , Brok , Danpol ( piwa importowane ) CareyComment
-
A co to za targi.UświadomLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Są to targi Mc Lane i będe tam służbowo , ale jak by ktoś miał czas i cheć to niech pisze na PW lub GG to podam szczegóły . Targi są zamknięte i trzeba mieć zaproszenia ale pare osób zawsze mogę wprowadzić .
A impreza zaczyna sie o 9 rano i potrwa gdzieś do 13 - 14Comment
-
Dlaczego nie moge , moge .
Są to targi dla klientów McLane , gdzie wystawiają sie dostawcy tej firmy . Sklepikarze przyjeżdzają oglądają co ci mają do zaoferowania i robią zamówienia . Wszyscy dostawcy dają jakieś ekstra upusty i gifty by zachęcić do kupna .
Z firm piwnych dziś zaopserwowałem :
- Brau Union
- Carlsberg Okocim
- Browar Belgia
- Faxe Polska
- Danpol ( importer kilku marek zachodnich )
- Carey ( j.w.)
- Brok
Może jest więcej lecz nie obszedłem dziś całej ekspozycji . Ale 3 z nich napewno częstują piwem . I to nie jakieś tam próbki marketowe ale 0,4 - 0,5 l ( niestety plastik )Comment
-
Już kupiłem bilet i zaraz ruszam. Co do przyszlego tygodnia to myślałem o wyprawie do muzeum na wystawę do WrockaTo inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
No to rzeczywiście mijanka Napisz czy warto jechać do muzeum. Co do Ciechanowa: całkiem sympatyczne miasteczko z całkiem dobrze zachowanymi ruinami zamku, niezbyt ciekawym browarem, jedną znalezioną przeze mną pijalnią piwa i znakomitym piwem Wybornym dostępnym w każdym sklepie. Do tego zaobserwowałem tam jeszcze istniejący lokalny patriotyzm - patrz opis sklepu w Piwo - Gdzie.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Ha! Byliźwa dzisiaj w składzie Slavoy, Arek (Slavoyowy kumpel), Paveuek oraz ja - i na bieżąco parę poprawek:
1.Pijalni nie ma, bo jej nie znaleźliśmy.
2.Wyborne dostępne w każdym sklepie, a jakże, ale nie w ilościach odpowiadającym mocom nabywczym forumowiczów - musieliśmy odwiedzić trzy sklepy, zanim każdy z nas nabrał do pełna.
3.Nie wiem co jeszcze, ale 3 punkty fajniej wyglądaja, niż 2. A, już wiem - w niedzielę miasteczko z deczka wymarłe i ciężko znaleźć knajpę z ciepłym żarciem poza okolicami dworca, gdzie jednak nie podają piwa.Comment
-
Cholera, miałem tak napisać o wypadzie, żeby Zythumowi gul skoczył z zazdrości, że nie pojechał. Wybacz, Slavoy...
Ale i tak z czystm sumieniem mogę napisać, że było w deseczkie - szczególnie w drodze powrotnej, kiedy to piwo lało się strumieniami, choć nie zawsze trafiało do gardła. Jak tam spodnie, Slavoy? Dodam jeszcze, że do pociągu wsiedliśmy przemoczeni do suchej nitki i przewiani od lewej do prawej, z góry na dół i po skosach też.
A pierwsze nasze chwile w Ciechanowie wyglądały tak:
1. Dziarskim krokiem w kierunku pierwszego sklepu na horyzoncie.
2. W sklepie raban, że nie ma Gambrynusa, który oczywiście był, ale nie w lodówie.
3. W tymże sklepie konwersacja między sprzedawczynią, a Paveukiem, który spytał lekko zszokowaną kobietę, czy może wziąć sobie wszystkie kapsle, jakie się ostały w sklepie. Niestety, całe kapslowe bogactwo znajdowało się w koszu na śmieci. Sprzedawczyni zaproponowała Paveukowi eksplorację kosza, ale ten nie skorzystał. Za to wychodząc zgarnął kapsel z pustej butelki po Mirindzie.
4. Psssyk, gul gul.................... i marsz w stronę zamku całą szerokością chodnika.
Comment
-
Ech, samych Was nigdzie puścić nie można. NIe znaleźć pijalni - toż to wstyd.
Z moją obecnością byśmy musieli szukać czwartego sklepu
A tak w ogóle to mam plany na następne bliskie wyjazdy: do Częstochowy (Kmicic, GAB), do Łodzi (Łódzkie, Staropolski), do KOnstancina (rzucik beretem). Mam nadzieję, że moja nieobecność nie wpłynie na Waszą chęć jeżdżenia ze mnąTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment