Żywiec, ......0.6. 2003

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

    #76
    Odp: Co ze sobą zabrać

    marcopolok napisał(a)
    W niedzielę kucharzy kolega Żą więc trzeba mu załatwić półprodukty.
    W takim razie:

    kotlety z proteiny sojowej (do namoczenia, może być w piwie. ): pół paczki na osobę
    czosnek: 5 zabków na osobę
    ryż: 400 g na osobę
    pomidor: 1,5 sztuki na osobę
    ser feta: 1/3 opakowania na osobę
    cebula: pół sztuki na osobę
    sałata: 4 liście na osobę (tylko mi się nie śmiać, obliczam na podstawie mojej racji)

    Do mnożenia przez liczbę osób... przystąp!

    Poza tym: słój oliwek, butla oliwy lub oleju, jajka i tarta bułka do panierki, sól, pieprz.

    Comment

    • maryhh
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.02
      • 1895

      #77
      Żą! ja mimo, że padlinożerca, bardzo chętnie podegustuję Twoich potraw
      Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
      "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
      do lekkiej pracy jestem za ciężki"

      Comment

      • Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9052

        #78
        człowiek nasiąknięty piwem i tę soję przełknie
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

        Comment

        • marcopolok
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 2334

          #79
          Odp: Odp: Co ze sobą zabrać

          żąleną napisał(a)
          W takim razie:

          kotlety z proteiny sojowej (do namoczenia, może być w piwie. ): pół paczki na osobę
          czosnek: 5 zabków na osobę
          ryż: 400 g na osobę
          pomidor: 1,5 sztuki na osobę
          ser feta: 1/3 opakowania na osobę
          cebula: pół sztuki na osobę
          sałata: 4 liście na osobę (tylko mi się nie śmiać, obliczam na podstawie mojej racji)

          Do mnożenia przez liczbę osób... przystąp!

          Poza tym: słój oliwek, butla oliwy lub oleju, jajka i tarta bułka do panierki, sól, pieprz.

          nie było by prościej kupić worek kartofli??
          bez brody...

          Comment

          • may
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.01
            • 1508

            #80
            Proszę podać mi dokładny adres "siedziby tymczasowej" forumowiczów w Żywcu w dn.13-15.06.- mam ogromna ochotę odwiedzić to zacne towarzystwo.

            Comment

            • marcopolok
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.10
              • 2334

              #81
              May a opróżnij se kszynkę PW to może wpadnie do niej coś interesującego
              bez brody...

              Comment

              • may
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.01
                • 1508

                #82
                To dziwne.W skrzynce posiadam tylko dwie wiadomości

                Comment

                • breslauer
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 2690

                  #83
                  Nawiązując do tematu w czerwcowej prasówce apeluję do organizatorów giełdy o zapewnienie zaopatrzenia w Brackie (lane). Wprawdzie będąc na weekend 13-15.06 u teścia w Mesznej będę pił Brackie butelkowe, ale z rozkoszą napiłbym się tego zacnego piwka z kija podczas pobytu na giełdzie.

                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23910

                    #84
                    may napisał(a)
                    To dziwne.W skrzynce posiadam tylko dwie wiadomości
                    sprawdź wszystkie katalogi, z całego dostępnego okresu czasu. masz obecnie 98 wiadmości
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    • may
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.01
                      • 1508

                      #85
                      ART napisał(a)
                      sprawdź wszystkie katalogi, z całego dostępnego okresu czasu. masz obecnie 98 wiadmości
                      Nie może być.Ale jestem śmieciarz.Obiecuję poprawę.

                      Comment

                      • żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

                        #86
                        Odp: Odp: Odp: Co ze sobą zabrać

                        marcopolok napisał(a)
                        nie było by prościej kupić worek kartofli??
                        No to lu. Jak znajdzie się szpecjalista od smażenia frytek na patelni (mi zawsze wychodzą mokre i tłuste), to mogie zrobić pastę czosnkową. W sumie do piwa nawet lepsze.

                        Comment

                        • marcopolok
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.10
                          • 2334

                          #87
                          ty sie kurde pastczosnkową nie chwal tylko ja gotową przywieź ze sobą - natomiast na miejscu będziesz siedział i smażył
                          bez brody...

                          Comment

                          • marcopolok
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 2334

                            #88
                            Na sobotnią imprezę dołączą "młodzi" kolekcjonerzy z Białej pod wodzą naszgo kolegi Maya oraz Grupa Szczecińsko-Szczecińska czyli Pivaria i Zbyszek Spunda (ci ostatni jeszcze o tym nie wiedzą )
                            Zapowiada sie ciekawie.........
                            bez brody...

                            Comment

                            • żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

                              #89
                              marcopolok napisał(a)
                              ty sie kurde pastczosnkową nie chwal tylko ja gotową przywieź ze sobą - natomiast na miejscu będziesz siedział i smażył
                              Najlepsza świeża! Zresztą do niej też trzeba trochę składników:

                              ser: 250 g na osobę
                              śmietana: 3/4 na osobę (najlepiej 22% Danone'a)
                              czosnek: 4 ząbki na osobę
                              oliwa/olej: łyżeczka na osobę

                              Przyprawy przywiozę.

                              No i powtarzam - nie potrafię smażyć dobrych frytek na patelni, fachowiec potrzebny!
                              Last edited by żąleną; 2003-06-05, 16:32.

                              Comment

                              • slavoy
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛
                                • 2001.10
                                • 5055

                                #90
                                żąleną napisał(a)

                                śmietana: 3/4 na osobę (najlepiej 22% Danone'a)

                                Na Heinekena psioczysz, a śmietanę wsuwasz Danona. Ciekawe


                                nie potrafię smażyć dobrych frytek na patelni
                                Od kiedy frytki smaży się na patelni???
                                Dick Laurent is dead.

                                Comment

                                Przetwarzanie...