No to historia się lubi powtarzać z zastrzeżeniem że tym razem przybędziesz jako świstakpl (mordka).
O konkretach będzie czas podeliberować później, w każdym razie na nas możesz liczyć.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Ironie.
Tydzień temu podejmowałem gości w Rybitwie.
Może tym razem też mi się uda nawiązać kolejne znajomości, ale ... bark mi danych:
1- czy filia "U Marusi" jest gdzieś u Ciebie (bez obawy - w Wa-wie mam gdzie spać)?
2- czy kol. kangurpl dzieli czekoladą (stąd te świstakowe sreberka)?
Ahumba napisał(a) kangurku czy też świstaku może tym razem będziesz mógł jako człowiek znad (?) morza sprawdzić, że u Tereski nie tylko piwo ale i też rybki są pycha
Ahumba napisał(a) kangurku czy też świstaku może tym razem będziesz mógł jako człowiek znad (?) morza sprawdzić, że u Tereski nie tylko piwo ale i też rybki są pycha
To mogę już teraz potwierdzić, poprzednim razem miałem okazję spróbować rybkę. Była rewelacyjna. Czyżbyś przegapił konsumcję?
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Tumry
Owszem filia "u Marusi" znajduje się u mnie w domu, nieopodal browaru.
Natomaist świstakpl/kangurpl nie rozdawał czekolady, tylko zawijał fortunę w papierki.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Potwierdzam swój pobyt w ww dniach w Warszawie.
Niestety lokalizacja dla mnie mniej korzystna - ul.Jagielońska 78.
Ale stawię się w miejscu przez Was wskazanym (aby tylko jakieś znane),
na pewno będzie tam ktoś z samochodem i mnie podwiezie.
Zaproponujcie dzień i miejsce
Czas ustalać miejsce i czas.
Ostatni raz będę czytał forum w niedzielę ok. 12:00.
Proponuję na miejsce spotkania jedno z dwu miejsc:
- róg al. Solidarności i Jana Pawła II (mam tu blisko z noclegu).
- u Teresy, ale podajcie mi adres i nr autobusu jakim tam można dojechać, ostatnio byłem tam dostarcony na zasadzie: wsiadamy...wysiadamy
Wybierzcie też dzień
jeśli nikt przed 12.00 w niedzielę nie odezwie się to ustalam jednogłośnie wtorek godz.18.00 na rogu Al. Jana Pawła
(d. Marchlewskiego) i Al. Solidarności (d. Świerczewskiego)
koło kina Femina (d. Femina).
jeśli ktoś rzuci inne propozycje postaram się dostosować.
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
Comment