Sobota 28 czerwca 2003, do Falenicy rowerkiem na Zwierza w bączkach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

slavoy napisał(a)
    taaaaak wszyyystko przez tego Slavoya. Tylko że Slavoy dojechał na Torwar o 10:30, dwie minuty po tym jak kolega Żąleną zadzwonił że zaspał i właśnie wyjeżdża
    O, wypraszam sobie, zadzwoniłem o 10:10, a o 10:30 byłem już na Bankowym.

Knajpa jest ide4alna na imprezy forumowe: obszerny ogródek z dużą ilością stołów i ław, duża ilość Zwierzyńca, lokalizacja (tuż przy stacji Warszawa Falenica i nieopodal bazarku, na którym można dostać gotowca do podpiwku, choć po cenach paskarskich - 1,50 za paczkę)).

Wracało mi się.. hmmm... ciekawie. Tak, to jest chyba odpowiednie słowo. Generalnie stwierdzam, że można jechać rowerem bez hamulców, trzeba tylko planować manewry z wyprzedzeniem. Niestety czasem pozostaje tylko mocniej nacisnąć na pedały, żeby zdążyć PRZED, zanim wjedzie się W.

W drodze powrotnej zatrzymaliśmy się gdzieś na Wale i przysiedliśmy na górce, którą najwyraźniej upodobali sobie crossowcy. Nie minęło parę minut, jak zjawiły się dwa motocykle. Właściciel jednego rumaka zsiadł i otworzył sobie piwko, a drugi twardo śmigał po górkach i wertepach. Siedzieliśmy akurat w miejscu, gdzie koleś skakał, więc było interesująco.

Comment

• witkowskiartur
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.03
      • 561

Nawet nie wiecie jak się cieszę, że żyjecie. Mam nadzieje, że Kuźnia wam się spodobała i jeszcze nie raz tam wrócimy i oby w jeszcze wiekszym gronie - wszyscy sie pomieszczą a piwa nie zbraknie.
      Mam nadzieje że po naszej wizycie i wykazaniu zainteresowania butelkowym Zwierzem, ceny nie podskoczą - co byłoby barbarzyństwem.
      Nastepnym razem polecam jednak załadowanie się w pociąg już w Falenicy, którym można dojechać nawet do Ursusa, a przynajmniej niektóre z nich.
      Pozdrawiam i do nastepnego razu.

KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
        Czechy, Rožmberk nad Vltavou, Pivovar Rožmberk
        pebejot
        Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
        Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.

Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
        2024-12-31, 11:40
      • dadek
        Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
        dadek
        Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
        2024-04-24, 00:15
      • dadek
        Czechy, Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
        dadek
        W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
        2023-05-18, 04:23
      • dadek
        Słowenia, Ljubljana, Cesta 24. junja 25, Pivovarna Loo-Blah-Nah
        dadek
        Kolejne wspomnienie z wakacji 2020.
        Wracając z Chorwacji postanowiliśmy zajrzeć na jeden dzień (20.08.2020) do Ljubljany. Nasz pociąg Rijeka - Praha odjeżdżał o 21.20 więc było dużo czasu. Kolegów, którzy byli tu po raz pierwszy, oprowadziliśmy po najciekawszych miejscach miasta,...
        2021-04-05, 20:06
      • ART
        2006.09.13 - Opole - poskramianie niepasteryzowanego Zwierza w Adminowie
        ART
        Zapraszamy z Maggykiem do siebie na spotkanie - takie dość spontaniczne ze względu na jego przedmiot

13.09 czyli środa, ok. godz. 19.00 - mamy do wypróbowania dla zainteresowanych unikatowego nieoficjalnie niepasteryzowanego zabutelkowanego Zwierza.

proszę dać mi...
        2006-09-11, 19:55
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...