Pj nie wiem czy mnie się uda. Teraz mam ostry za... w pracy przed okresem urlopowym. Ale zrobię wszystko aby chociaż na rybkę i dwa piwa się zjawić. Jakby co będę po 17.00
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Spotkanie odbyło się w składzie:
nasi zdawacze egzaminów: Piecie i Grzeber wraz z koleżanką
Zythum, Małażonka i Iron. Piwo lało się strumienia a Teresa nie wyrabiała ze smażeniem rybek dla zgłodniałych tysięcy warszawiaków którzy nawiedzili Rybitwę - cóż zaczął się sezon. Niestety moja niedyspozycja żołądkowa przegoniła towarzystwo przez pół Warszawy w poszukiwaniu apteki. Poza tym było miło i niestety tylko eufeministycznie mówiąc dzięki niezbyt dobrze działającej warszawskiej komunikacji musiałem wyjść znacznie wcześniej niż bym chciał a i tak dotarłem do domu około 24.30 (mimo wyjścia z lokalu przed 23.00).
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Piecia przesadza aż tak długo to nie biegliśmy a nawet można powiedzieć że był to marszobieg Jak już wpadliśmy na peron to odjazd miał być za 5 minut więc był jeszcze mały margines błędu
Moge jeszcze tylko dodać, że koleżanka Ania coś wspominała o zalogowaniu się na Forum więc czekamy.
Największy i najstarszy browar w Batumi - założony w 1951 roku, znajduje się przy jednej z głównych ulic. Obok samego browaru znajduje się klimatyczny lokal browaru. A można nawet powiedzieć, że wokół browaru jest kilka klimatycznych lokali z piwem Batumuri...W samym browarze przez okno...
Do oddalonej od České Budějovice o 20 kilometrów małej wioski Horní Chrášťany dotarliśmy autobusem linii 320090. Na miejsce zgodnie z planem dotarliśmy po godzinie 17-ej.
Z racji, że na dworze zapadły już ciemności nie mieliśmy szansy obejrzenia całej eko-farmy z zewnątrz. Szkoda,...
Było spotkanie czas na zdjęcia z imprezy
Zdjęcia zamieszczam w takiej kolejności w jakiej były robione.
Momentu przekazania Sopiście (pod stołem) owiniętego w gazetę peta z piwem Grot nie będzie, bo Ahumba zapomniał aparatu......
Ponieważ jesteśmy umówieni ze słoneczkiem dzisiaj w Rybitwie, zapraszamy wszystkich chętnych kibiców i niekibiców, na piwko u Tereski.
My będziemy od 15.45.
ps. do słoneczka - będę ubrany w czarną podkoszulkę z zającem trzymającym kufle piwa i napisem: Vyskovske...
Wszyscy coś tam zwiedzają - Racibórz i takie tam inne. My proponujemy zwiedzanie Rybitwy. Na pewno każdy znajdzie tu coś dla siebie .
Proponuję piątek od 18:30. Wymówek nie przyjmuję - obecność jest po prostu obowiązkowa (jak portery po cztery )
Comment