"O której" to niech się Art wpisze - ja zamierzam mieć urlop, więc mogę i od rana, ale myślę, że ze względu na uczciwie pracujących nie będziemy się zwoływać wcześniej, niż na 19-20.
Muszę was zmartwić ale w czwartek lub środę już mnie nie bedzie w tym wspaniałym miasteczku. Będziecie musieli bawić się bezemnie. Nie wiem czy dancie rady i jak to zniesiecie ale trzymam za was kciuki.
Ostatnia zmiana dokonana przez Misiekk; 2003-07-01, 17:48.
Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
No i spotkanie było, piwo lało się strumieniami, a dla niektórych to się dopiero teraz skończyło - właśnie Art z Gochą opuścili progi Przytułku
Listę obecności podpisali:
Jerzy
Pepek
Breslauer
Slavoy
Art
Gośka
Marusia
Klosterkeller
Zaliczyliśmy przy okazji szybki kurs na barmana, jako że Klosterkeller pozwolił nam samym nalewać sobie piwo z beczki. Oprócz tego listę obecności podpisały paróweczki w cebulce i bułeczki ... mniam.
Wielkie dzięki WSZYSTKIM obecnym za wspaniałe i niezapomniane spotkanie.
breslauer napisał(a) Zaliczyliśmy przy okazji szybki kurs na barmana, jako że Klosterkeller pozwolił nam samym nalewać sobie piwo z beczki. Oprócz tego listę obecności podpisały paróweczki w cebulce i bułeczki ... mniam.
...które pod koniec (częściowo) przeistoczyły się w ciekawą konstrukcję pływającą. Zatem czekamy tylko na fotopublikację tegoż wynalazku przez Arta.
Dawna Lady Chmiel kilka lat temu po zmianie właścicielskiej stała się Czeskimi Kuflami.
Na szczęście dobry duch wnętrza nie odleciał. Sąsiedzkie klimaty, dużo stałych bywalców z pobliskich osiedli.
Elastyczni właściciele, szybko przechodzą na Ty, warto usiąść przy barze...
Wizytę w piwnej stolicy Wołynia, zacząłem od jedynego tam browaru rzemieślniczego.
Ma on swoją siedzibę nieco oddaloną od centrum, w okolicy licznych blokowisk.
Firma Eliteko działa już na rynku od dłuższego czasu, a od początku istnienia to była zwyczajna hurtownia. ...
Lecznicze działanie źródeł w okolicach dzisiejszych Mariańskich Łaźni znane jest od średniowiecza. Krajobrazowe parki, piękna architektura, wszechobecna przyroda, do tego ciekawa historia miasta, oraz co najważniejsze dostępna dla turystów spora ilość leczniczych źródeł sprawia, że...
Do browaru dotarliśmy na rowerach. Po drodze nie obyło się bez komplikacji w postaci najechania rowerem na deskę z gwoździami.
Trochę nas to opóźniło, ale w końcu dotarliśmy na miejsce. Ładne miejsce. Ładnie odnowione i pomalowane na seledynowo-żółty kolor budynki starego młyna...
Velkorakovský pivovar, a więc w adresie powinno być Raková u Konice. Niestety póki co tak nie jest.
Po wcześniejszym telefonicznym umówieniu się w niedzielę zawitaliśmy do małej wioski Raková u Konice. Przywitał nas miły, ale troszkę zdziwiony jeden z właścicieli.
Okazało...
Comment