Falenica, niedziela 20 lipca 2003, polowanie na Zwierza

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Małażonka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 4602

zythum napisał(a)
    Ustalcie a ja jeżeli zdrowie pozwoli się zjawię
    Zythum, polowanie dobrze robi na dolegliwości dnia następnego, parę ustrzelonych zwierząt i poczujesz się jak nowonarodzony.

Comment

• Nika
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.05
      • 48

Mój środek lokomocji też jest zwierzem i to z rogami, więc o swoje bezpieczeństwo jestem spokojna. Poza tym potrafię szybko uciekać
      Gdybym jechała samochodem, to bym sie z Wami umówiła gdzieś w wawie, żeby za podwodę robić...

Comment

• zythum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.08
        • 8305

Ja zamiast polowania na zwierza wybrałem polowanie na Rekiny, Alt Stettinery, Prosty z Okuniewa oraz kuflową Łomżę w najlepszym lokalu na świecie (poza Rybitwą i ****-**) czyli u Mercedesa. Kto nie był ten trąba
        To inaczej miało być, przyjaciele,
        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
        Królowie banków, fabryk, hut
        Tym mocni są, że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

Zwierza było dużo, podchodziły bardzo blisko, broniły się co prawda dzielnie i kopały po głowach, ale co to dla nas, zapalonych łowców zwierzych głów. Na polowanie się zgłosili: Ark, Slavoy i Irony. Dzielni łowcy zmniejszyli nieco pogłowie tych milutkich zwierzątek, chociaż przynajmniej moja osobista głowa do dnia dzisiejszego czuje na sobie kopniaki... Wieczór uświetnił również pewien władca, z którym rozprawiliśmy się profesjonalnie na trzy razy. Ogólnie polowanie należy zaliczyć do bardzo udanych

Comment

• Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

Niniejszym udzielamy również nagany koledze Zythumowi, który nie dosyć, że nie zjawił sie w sobotę na parapetówce, o której mocno się rozpisywał, to również nie pojawił się na polowaniu. Ponieważ lenistwo kolegi nie pozwoliło mu na wyrwanie się z Wołomina, zaprosił dzielnych łowczych do siebie... Jednak zwierzęta tak miluśko ryczały od strony Falenicy, że wybraliśmy polowanie po tej stronie Warszawy.

Comment

• zythum
              • 2001.08
              • 8305

Hmm trochę się pobronię
              a)do Falenicy można pojechać w każdy wykend a nie zawsze mam wolne mieszkanie w Wołominie
              b)Falenica była już odwiwedzania kilkakrotnie więc myślałem, że wartobył zobaczyć coś innego
              c)w Falenicy jest tylko Zwierzyniec który jest jednak piwem łatwo dostępnym a w Wołominie są do dostania różne ciekawe i mało dostępne piwa, a także nieobecna w Warszawie kuflowa Łomża
              d)zapewniam, że w Wołominie jest wiele ciekawych miejsc i ładnych terenów do zwiedzenia w przeciwieństwie do Falenicy
              e) patrz punkt a) droga była dla Was taka sama z tą różnicą, że Falenica nie ucieknie a nie wiem kiedy będziecie mieli okazję jeszcze pojechać do Wołomina

No cóz wybór był Wasz, dla mnie bez sensu było jechanie do falenicy przez Warszawę (praktycznie dookoła i zajełoby mi to z 1,5 godziny przy dobrym układzie a Wam droga do Wołominia 25 minut)
              Co do parapetwki to niestety są czasem rzeczy ważniejsze i do Wołomina musiałem jechać.

To tyle obrony mojego dobrego imienia spotykacza forumowego

Comment

• Małażonka
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 4602

Dobrze, Zythum, dobrze...
                1. Nie tylko Ty miałeś daleko do Falenicy, Ark zdaje się, że wręcz miał dalej...
                2. Przynajmniej ja z Ironem w Falenicy byliśmy pierwszy raz, a jeśli się nie mylę w Wołominie bywaliśmy kilka razy
                3. Jeśli chciałeś nas trzymać w dusznym mieszkaniu w Wołominie - to nie byłoby to... Zwierz mieszka w Falenickich borach
                4. Nie jestem pewna, czy zwierz jest często spotykanym piwem, albo jestem ślepa, albo naprawdę widzę go sporadycznie
                5. Nic nie stoi na przeszkodzie by na kuflową Łomże udać się kiedy indziej... w tym tygodniu byliśmy umówieni w Falenicy

Ale nie martw się, Twoje zdrowie również wypiliśmy
                Last edited by Małażonka; 2003-07-28, 08:54.

Comment

• zythum
                  • 2001.08
                  • 8305

Dobra, chcieliście postawić na swoim i OK, nie widzę problemu, tylko trochę jeszcze wyjaśnień.
                  W sensie dostępności zwierzyniec jest na pewno bardziej dostępny niż ALT Stettiner czy Regina i Okuniew
                  Nie zamierzałem Was trzymać w mieszkaniu proponowałem tylko ewentualny nocleg.
                  Byliście w Wołominie ale tylko na dworcu i u mnie w mieszkaniu (gwoli ścisłości)

A zresztą trochę bez sensu się toczy ten temat. Ja nie zamierzałem nikogo zmuszać do oglądania Wołomina, chciałem się tylko z Wami wszystkimi spotkać i unzałem, że łatwiej Wam dojechać do mnie niż mnie do Falenicy (jest jeszcze problem powrotu którego ja bym z Falenicy nie miał do Wołomina). Jak rozumiem umówienie się do Falenicy potraktowaliście bardzo sztywno bez możliwości zmian planów i już. Ja się dobrze bawiłem, Wy się dobrze bawiliście i to jest najważniejsze. W sumie już w środę jest okazja do następnej zabawy

Comment

• Małażonka
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 4602

A mówią, że to kobieta ma ostatnie słowo...

Comment

• iron
                      • 2002.08
                      • 6717

Oj polowanie było bardzo intensywne, i wyczerpany jestem jeszcze teraz. Łowy na zwierza nadwątliły też niestety naszą płynność finansową, a euforia jaka mi się udzieliła po polowaniu (zwana także upojeniem alkoholowym) zaowocowała pewnymi zniszczeniami w domu (na szczęście daleko jeszcze do dewastacji browaroprzytułku).
                      bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                      Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                      Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Małażonka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 4602

Na szczęście zniszczenia nie były olbrzymie, darowane zostało
                        To się nazywa kontrolowana dewastacja przytułku
                        Swoją drogą nie jestem pewna, czy ta drobna demolka nie urozmaiciła tylko naszego lokum

Comment

• iron
                          • 2002.08
                          • 6717

No i zapewniła niezapomniane przeżycia sąsiadom
                          Last edited by iron; 2003-07-28, 11:25.
                          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

Przetwarzanie...