żąleną napisał(a) Tak sobie pomyślałem... Jeśli przedział będzie zarezerwowany, to chyba każdy może sobie dojechać z takiego dworca, do którego ma najbliżej.
ale nie na każdym dworcu możesz się napić łódzkiego. a z Bemowa masz dobra połączenie z zachodnim
grzeber napisał(a) Ja najprawdopodobniej pojade tym pośpiechem ok 11 w piątek bo niestety już zaczęły mi się studia i nie za bardzo moge opuszczać trzeci dzień nauki
Co za pilny student, no,no,no. Za moich czasów inaczej bywało, ach te "zajęcia" i "wykłady" na skarpie, klombie czy w Rybitwie. Łezka się mi zakręciła w oku.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Rezerwacja przedziału wynosi 45 zł. Przedział jest zamknięty i czeka na Nas. My również możemy go zamknąć od środka.Pytanie podstawowe: czy każdy z siedmiu uczestników podróży jest gotów dopłacić 6,43 zł do biletu? Odpowiadać mi tu zaraz!
zythum napisał(a) Co za pilny student, no,no,no. Za moich czasów inaczej bywało, ach te "zajęcia" i "wykłady" na skarpie, klombie czy w Rybitwie. Łezka się mi zakręciła w oku.
Konkretnie to chodzi o to żeby nie opuścić pierwszych zajęc z danych przedmiotów bo piątek to dopiero mój trzeci dzień studiowania.
A tak poza tym to i tak mam dobrze bo w piątki kończe zajęcia o godz. 9:45 więc na piwko i tak znajdę czas
Małażonka napisał(a) No dobra, to kończę pić i biegnę rezerwować
No i nic nie zarezerwowałam . Rezerwować przedział można, a i owszem, ale najpóźniej na dziesięć dni przed planowanym wyjazdem. Trzeba w tym celu napisać podanie , odczekać cierpliwie łaskawe rozpatrzenie sprawy, zapłacić i dopiero wtedy można mówic o zarezerwowanym przedziale. Teoretycznie kolej nie ma pieniędzy, ktoś im pcha 45 zł do kieszeni za rezerwację przedziału w teoretycznie pustym pociągu, a biurokracja kwitnie...
Jak do kogoś jadącego z Nami do Gdyni nie dotarły zniżki, niech się wstrzyma z kupnem biletu - mam dodatkowe trzy zniżki, które jadą ze mną na zlot . O 22:00 siadamy z Ironem przy łódzkim i tam czekamy na Was wszystkich...
No właśnie, tylko czy ktoś wie gdzie dokładnie (nazwa, jak dojść) leją to łódzkie, bo to że w przejściu podziemnym pod Zachodnim to wiem, ale konkrety...
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Spokonie trafisz
a)leją na zewnętrzu w kanjpce w rogu - parasol Glob-a widać. To jest najmilsze miejsce z drewnianymi stołami na zewnątrz i stolikami wewnątrz- duża przestrzeń.
b) w przejściu w prawie każdym barze - ale w nieciekawym towarzystwie i wtłoku bo bary są małe ale można znaleźć spokonniejszy.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
Jest pomysł, żeby np. w sobotę wybrać się autokarem na wąskotorówkę do Bytomia. Przejazd autokarem z Koszęcina do Bytomia, kolejką z Bytomia do Miasteczka Śląskiego i powrót do Koszęcina autokarem.
Koszt autokaru to 1200 zł, ceny biletów na kolejkę jeszcze nie znamy.
Czy...
Comment