zythum napisał(a) Spokonie trafisz
a)leją na zewnętrzu w kanjpce w rogu - parasol Glob-a widać. To jest najmilsze miejsce z drewnianymi stołami na zewnątrz i stolikami wewnątrz- duża przestrzeń.
byłem tam w zeszłym tygodniu i niestety lanego JUŻ nie sprowadzają, jak powiedziała pani - nie schodziło
Jak to nie schodziło, o rany jak ja tam chodziłem to zawsze było i pani twierdziła zupełnie coś innego, że bardzo dobrze schodzi. No cóż to musiecie jednak umówić się w którymś lokalu w przejściu - mijemy nadzieję, że tam ciągle leją.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Pociąg odjeżdża o 23:15 z Zachodniego, ale jeśli chcesz i będziesz punktualny, możemy się umówić pod parasolami Glob-a o 21:50, gdy nie ma Cię przez 10 minut udajemy się pić
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
Jest pomysł, żeby np. w sobotę wybrać się autokarem na wąskotorówkę do Bytomia. Przejazd autokarem z Koszęcina do Bytomia, kolejką z Bytomia do Miasteczka Śląskiego i powrót do Koszęcina autokarem.
Koszt autokaru to 1200 zł, ceny biletów na kolejkę jeszcze nie znamy.
Czy...
Comment