Skład:
Gambrinus, CarlBerg, Breslauer, Jerzy i Marusia.
Pite piwo: Spiż wszelkie rodzaje, Lwówek Książęce, Szwejk
Miejsca spożycia: Spiż, Academus, Pod Strzechą.
Spotkanie nie pozbawione było paru przygód - najpierw totalnie zalany koleś towarzyszył nam przy stoliku usiłując wyżebrać od nas kromala ze smalcem. Następnie podszedł do nas długowłosy osobnik prosząc o dołożenie złotówki do jakiegoś boskiego trunku. Po naszej kategorycznej odmowie osobnik ten ujawnił swoje dane osobowe - mianowicie okazał sie naszym kolegą Carlbergiem Kawalarz jeden
Po drodze okazało się, że Art prowadzi parking we Wrocławiu
(dokumentacja zdjęciowa wkrótce).
Strzechę odwiedziliśmy już tylko we dwójkę ja i Gambrinus w drodze do Przytułku - no i niestety coś przyjezdni ostatnio mają pecha do Szwejka - był skwaśniały
Marusia napisał(a) Spotkanie w pełni udane - jak zwykle
Skład:
Gambrinus, CarlBerg, Breslauer, Jerzy i Marusia.
Spotkanie nie pozbawione było paru przygód (ciach).... podszedł do nas długowłosy osobnik prosząc o dołożenie złotówki do jakiegoś boskiego trunku. Po naszej kategorycznej odmowie osobnik ten ujawnił swoje dane osobowe - mianowicie okazał sie naszym kolegą Carlbergiem Kawalarz jeden
Dla celów badawczych, określających poziom miłosierdzia wśród Forumowiczów zastosowałem "kamuflaż" i z niewinną miną usiłowałem wysępić przysłowiową złotówkę ... Bractwo wykazało zimną krew i z błyskiem w oku odmówiło ... Poziom miłosierdzia - 0 ... ...
Spotkanie przesympatyczne, trochę fotek pstryknął Gambrinus - który niebawem opuszcza piękny Wrocław ...
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą .... Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Bardzo się cieszę z poznania "na żywo" nowych osób z browaru.
W kwestii spiżowego piwa zaznaczę tylko, że tym razem nie popisali się z Mocnym, za to pszeniczniak był rewelacyjny.
Było bardzo miło, szkoda tylko, że nie miałem więcej czasu.
Pszeniczne w Spiżu było wyjątkowo udane, również Książęce w Academusie bardzo mi smakowało (muszę "odszczekać" poprzednią opinię o tym lokalu).
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Przy okazji wyszło na jaw, że:
- uczestnicy imprezy są wszyscy Bliźniętami zodiakalnymi
- ci, którzy nie są, są zodiakalnymi Rakami
- wszyscy urodzili się w niedzielę! (tzn. nie wiemy, jak Breslauer, bo on już był opuścił nasze grono, gdy doszliśmy do tych niedziel)
Aha, a Carlberg na każde nasze jedno zamawiane piwo zamawiał dwa
No cóż, jak było zapewne widać nie dane mi było dotrzeć . Ale z postów pospotkaniowych wnioskuję, że jak zwykle było świetnie.
Moja absencja miała jednakże dobre strony i dowodem na to niech będzie ten oto temat .
Może będzie i następny - muszę tylko uzyskać zgodę na przedpublikację kolejnego autora.
Spotkanie bylo super zarowno pod wzgledem towarzyskim jak i piwnym (Wyjawszy skwasnialy lwowek, ale za to jedzonko "Pod Strzecha" bylo wybitne). Wroclaw zdecydowanie nie tylko pieknym ale i przyjaznym miastem jest. Jeszcze raz dziekuje Marusi za udzielenie mi gosciny.
Dzieki za zaproszenie do Opola, postaram sie je wykorzystac w przyszlym roku
Witam mam do oddania korek jak w temacie. Za darmo/za piwo. Lokalizacja Wrocław, galeria dominikańska lub pl. Grunwaldzki. Wysyłam tylko za przedpłatą. Stan jak na zdjęciu
Znalazłam na działce i pomyślałam, że ktoś może uznać za okaz kolekcjonerski
Wrocławska Feta czyli Festiwal Piwa, Wina i Sera. Edycja jesienna. W klimatycznych wnętrzach Concordii Design. Tym razem, Wrocławska Feta zaprezentuje się w kolorach i smakach pięknej złotej jesieni
Comment