Ja tak na pewno pojadę. Pieci dan znać telefonicznie.
08-11-03 Propozycja dla jadących z Warszawy na MiniZlot
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud. -
Mam nadzieję,że po ugaszeniu pragnienia(w Ostrowie WLKP.),następnie po zatankowaniu i zakapslowaniu sporej ilości Bartkadowieziecie jeszcze cosik na imprezkę.Słyszałem ,że między Ostrowem a Wrocławiem nie chce się w ogóle pić piwa,a Bartka to już w szczególności
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
A ja słyszałem, że jest paląca słońcem Ostrów Wlkp. - Breslau Desert, gdzie pragnienie można ugasić jedynie Bartkiem - wyślemy Wam sms jak poradziliśmy sobie z problememTo inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Kochani nie wiecie czym to może grozić, skutki tego czynu mogą być nieodwracalne
No dobrze,opowiem Wam com słyszał.Może być straszno!
Pewnego razu pewna grupa znajomych jechała pociągiem z Warszawy do Wrocławia.Jechali sobie i jechali popijając piwko w czasie podróży.
Nagle zachciało się im rozprostować kości i postanowili to zrobić w Ostrowie Wlkp.Niepodal stacji znaleźli knajpkę i po chwilowych ustaleniach zdecydowali się tam wstąpić.Wypili tam kilka piwek z browaru Bartek.Tak im to piwo posmakowało,że uradzili aby przelać troszkę do odpowiednich naczyń i kontynuować dalszą podróż popijąc dalej te wspaniałości.Tu wkroczyła kurpulentna barmanka i grubym głosem raczej nie znoszącym sprzeciwu rzekła:
-tylko nie pijcie piwa z Bartka w pociągu pomiędzy Ostrowem ,a Wrocławiem!
-czemuż to? odparli zdziwieni zgodnym chórem
-na tej trasie krąży zły duch Ś.P browaru w Ostrowie i biada Wam,powiadam biada piwosze.
Nasi znajomi nie słuchając wyszli stukając się wymownie w czoło-tu popełnili błąd.To była ulubiona knajpa nie żyjącego już jednego z byłych dyrektorów miejscowego browaru,gdzie za życia wlewał w siebie ogromne ilości piwa warzonego tu w Wielkopolsce.
Duch ten nie mógł zdierżyć zniewagi.(pochodził z okolic Wrocławia i bardzo często podróżował tam i z powrotem tą trasą) Postanowił ukarać prześmiewców.Gdy ruszył pociąg ,a Ci zaczęli otwierać nalane przez barmankę piwo ,przy głośno drwiąc ,duch browaru postanowił rzucić na nich klątwę!
Jaka to klątwa-lepiej się nie dowiedzieć...Last edited by Pogoniarz; 2003-11-03, 10:52.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Podczas gdy duch zajęty był rzucaniem klątwy... forumowicze dopijali właśnie ostatnie łyki doskonałego Bartk-a. Wypity Bartek uczynił ich absolutnie niewrażliwymi na klątwy oraz zaklęcia. Sfrustrowany Duch musiał odejść.....To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Slavoyowe sugestie
1. Z tego co wyliczyłem, będzie Was co najmniej pięć sztuk. Wprawdzie mi jako jednemu nie zdażyło się jeszcze żebym na Dw. Centralnym nie znalazł dla siebie miejsca siedzącego, ale Wam radziłbym wsiąść na Wschodnim (odjazd 8:31), bo z tyloma miejscami w jednym przedziale na Centralnym może być różnie.
2. Ja wiem że to ciężko , ale nie spożywałbym piwka w drodze do Ostrowa. Czeka Was Bartek i ciężki wieczór do przejścia
3. Dowieźcie trochę tego Bartka, co??
Obywatel Ark został już wyposażony w kapslownicę i świeże kapsle. Wystarczy odkupić trochę butelek (w knajpie jest butelkowe piwo) przepłukać i tankować!Dick Laurent is dead.Comment
-
Odp: Slavoyowe sugestie
slavoy napisał(a)
1. Z tego co wyliczyłem, będzie Was co najmniej pięć sztuk. Wprawdzie mi jako jednemu nie zdażyło się jeszcze żebym na Dw. Centralnym nie znalazł dla siebie miejsca siedzącego, ale Wam radziłbym wsiąść na Wschodnim (odjazd 8:31), bo z tyloma miejscami w jednym przedziale na Centralnym może być różnie.
2. Ja wiem że to ciężko , ale nie spożywałbym piwka w drodze do Ostrowa. Czeka Was Bartek i ciężki wieczór do przejścia
3. Dowieźcie trochę tego Bartka, co??
Obywatel Ark został już wyposażony w kapslownicę i świeże kapsle. Wystarczy odkupić trochę butelek (w knajpie jest butelkowe piwo) przepłukać i tankować!
Życzliwi(to nie tacy o jakich myślicie ).
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
FCJP!!!
slavoy napisał(a)
...zdażyło...Comment
-
Słuchajcie - ja mogę pojechać na Wschodni i spróbować coś zająć - chyba, że piątkowy mecz się przedłuży
Tak czy tak lista:
Małażonka
Iron
Ark
Piecia (?) - ma cały czas abonent niedostępny
Zythum
A może jeszcze Grzeber i Ahumba? (nie wiem czy ktoś jeszcze z Wa-wy jedzie w ogóle?)
Wymyślmy jakąś grę która zajmie nas podczas drogi do Ostrowa i dziękiktórej powstrzymamy się od piwa. Ja np.: będę spałTo inaczej miało być, przyjaciele,
-
Małażonka napisał(a)
...po przedłużonym piątkowym meczu...
Ahumba raczej z Nami nie jedzie - w sobotni poranek będzie już gęgał we Wrocławiu.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
Comment