1. ulgi nie stosuje się w pociągach pospieszn. expr. i IC jeżeli uczestnicy zjazdu rozpoczynają przejazd między 14 a 20 w dniach: każdy piątek i 23 grudnia oraz <reszta nieważna>
2. Na przejazd w pociągu (wagonie) objętym dopłatą należy wykupić dopłatę.
Czyli można Sexpressem i IC, ale zniżka nie obejmuje dopłaty. Pytanie tylko co znaczy "w każdy piątek i 23 grudnia": czy chodzi o każdy piątek każdego miesiąca, czy tylko każdy piątek grudnia? W sumie można się wykłócać z kasjerką i konduktorem i nie udowodnią ci, że nie masz racji. Składnia tego zdania wskazuje nawet na opcję korzystniejszą dla nas ("każdy piątek i 23 grudnia,").
Ja to zawsze odczytywałem jako każdy piatek, każdego miesiąca plus dodatkowo 23 grudnia ale jeżeli masz ochote się wykłócać to kupuj kiedy tylko zechcesz
O tym o co pytałeś wcześniej jest mowa na pierwszej stronie "ma prawo do nabycia biletu na przejazd w kl. 2, w kl. 1 (...) z ulgą 50 % w relacjach"
W zależności co masz skreślone, a co nie to albo możesz jechać ekspresem i IC, albo nie możesz
Ostatnia zmiana dokonana przez grzeber; 2004-03-15, 22:46.
Marusia napisał(a) Miejmy nadzieję, że olimpiada będzie ustna, nie pisemna
Niestety z tego co wiem, to olimpiada jest pisemna, przynajmniej jej pierwszy etap.
Ważniejsze jest jednak to, że udało mi się połączyć przyjemne z pożytecznym. Załatwiłem sobie transport na godzinę szóstą rano do Świdnicy. Nie zabawie długo i nie ma chyba mowy o popołudniowych kiełbaskach, ale swoje giełdowe doświadczenia rozpocznę właśnie w najbliższą sobotę. Mam nadzieję, że moja kolekcja podstawek trochę zyska na tej wizycie.
Pozdrawiam
Comment