To ja po prośbie do wcześniaków - bądźcie dobrzy forumowicze i kupcie mi parę piwek, bo sam nie będę miał okazji tego zrobić. Hmmm? [mordka ze słodkimi oczkami]
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
żąleną napisał(a) A może będę natką pietruszki z bandżolą? Irony, wypowiedzcie się jako gospodarze.
Jak wiadomo, samo ZŁO gdy nie zajmuje się zło-mowaniem (czynieniem ZŁA) pogrywa sobie na bandżoli czym czyni jeszcze więcej ZŁA
Acha, i jeszcze jedno... Nie chciałam wcześniej o tym pisać, ale Ahumba może do końca nie być zachwycony z pobytu w BIGB , ale dlaczego - to niespodzianka
Nowy browar domowy z wyszynkiem, otwarty w 2021 w mieście Tiszafüred.
Do Tiszafüred można dojechać pociągiem osobowym z Debrecen lub bezpośrednim pośpiesznym z Budapesztu.
Dom, w którym znajduje się browar i knajpa znajduje się na bocznej uliczce domków jednorodzinnych...
Nowa butelka, która odpowiada etykietą szacie graficznej z puszki. Puszka to Frankfurter (Brandemburgia). Butelka przez długie lata to saksoński Mauritius, teraz Mönchengladbach (Nadrenia Północna-Westfalia) należący do Oetingera. Żeby było ciekawiej z tego co wiem te trzy browary...
W Pulsie Biznesu wyczytałem że naszym Warszawiakom i mieszkańcom pobliskich miejscowości przybył bardzo ciekawy sklep - Winniczek. Co prawda nie jest to sklep z piwem, ale...
... ma w sprzedaży Lwówek Śląski w wersji niepasteryzowanej (podobno)
Było spotkanie czas na zdjęcia z imprezy
Zdjęcia zamieszczam w takiej kolejności w jakiej były robione.
Momentu przekazania Sopiście (pod stołem) owiniętego w gazetę peta z piwem Grot nie będzie, bo Ahumba zapomniał aparatu......
Ponieważ jesteśmy umówieni ze słoneczkiem dzisiaj w Rybitwie, zapraszamy wszystkich chętnych kibiców i niekibiców, na piwko u Tereski.
My będziemy od 15.45.
ps. do słoneczka - będę ubrany w czarną podkoszulkę z zającem trzymającym kufle piwa i napisem: Vyskovske...
Comment