Aż mi się lepiej robi od tej dyskusji! Okazało się, że mam wyjątkowo szeroki asortyment piwa w knajpach tylko ja jakiś ślepy jestem. Wiem, że w Zielonej Tawernie jest Amber ale reszta to są chyba rzeczywiście mordownie, na które nawet strach patrzeć.
a może małe spotkanko w Trójmieście [16.01.2004]
Collapse
X
-
NIe przesadzaj, mordownie mają swój klimat a prędzej w ryj dostać można w modnym pubie od jakiegoś "karka" niż w mordowni. Wystarczy nie nadeptywać innym na odciski i można wnich spędzać miło czas bez towarzystwa dupków i panienek typu britney.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
NIe przesadzaj, mordownie mają swój klimat a prędzej w ryj dostać można w modnym pubie od jakiegoś "karka" niż w mordowni. Wystarczy nie nadeptywać innym na odciski i można wnich spędzać miło czas bez towarzystwa dupków i panienek typu britney."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
piokl13 napisał(a)
Witam
Ja bym proponawał gdańskie knajpy:
-"Do Źródełka" z fullem za 2,50 i koźlakiem za 3, bywa mętne za 3, klimat jak u Tereski, pokażna porcja chleba ze domowym smalcem za 1,20zł
-"Stodołę" na Przymorzu, oba za 4zł, większa kultura
-nową knajpka na Dąbrowszczaków, klimatyczna, full poniżej 3, bywa niepasteryzowane z Bytowa, dobrą pizzę dają
P.
PS A przy jakiej okazji zdarzyło ci się być u Tereski?Last edited by żąleną; 2003-12-12, 14:47.
Comment
-
-
W sumie racja z tymi mordowniami. Nie mam nic przeciwko tylko jest jeden mały problem ilość zużywanych w takim miejscu papierosów wzrasta w sposób poprostu koszmarny. Nie wiem jak to działa, że bywalcy takich lokali zapominają o zakupie tak niezbędnego dodatku do piwa a ja biedny miś zawsze mam peta co w połączeniu z miękkim serduszkiem stwarza straszne koszty. Dobrze, że można to sobie odbić "w piwku" .
Czy ktoś kto tam bywał mógłby polecić jakiś znamienity lokal? Na przykład, któryś w okolicy hali?Tres Piwowares
Comment
-
-
Polecam ATUT,albo A2T obok...lub... "Pod wiatą"...słynny lokar w którym straszna i niedobra policja molestowała niewinnych fanów piłki nożnej po meczu...Last edited by Makaron; 2003-12-12, 15:06."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Wielka prośba: wskocz do działu 'knajpy/puby polskie' (w 'Piwo - gdzie') i tam wrzuć ten opis (najlepiej w wątku 'Gdańsk').
PS A przy jakiej okazji zdarzyło ci się być u Tereski?
Wypatruję spotkań forumowiczów, ale nie mogę się wstrzelić. Pracuję do 19,20 a i w środku tygodnia rzadko coś się dzieje.
P.
Comment
-
-
Nie patrz tylko na spotkania ale napisz, że tegodnia jesteś w Warszawie i możesz o danej godzinie być w jakimś miejscu - na pewno się tam zjawimy i my
Co do spelunek i upierdliwych pijaczków to niestety racja.po zjeździe w Wieżycy byliśmy w knajpie na Bossie (Gdynia naprzeciwko hali handlowej przy stacji kolejowej) i jeden pan był tak upierdliwy, że musiałem mu podarować Przegląd Sportowy żeby się odczepił. Papierosów też jest za dużo ale cóż ja poradzę, że w takich miejscach czuję się znacznie lepiej niż w "eleganckich" lokalachTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Nie patrz tylko na spotkania ale napisz, że tegodnia jesteś w Warszawie i możesz o danej godzinie być w jakimś miejscu - na pewno się tam zjawimy i my
Comment
-
-
spotkanie
OK. Czuję się wywołany.
A zatem: zapraszam "sekcję" Północną na spotkanie przy Koźlaku i...małej niespodziance ( mmmmm.... pycha ! )
Lokal: "Przyjaciele"
Adres: Sopot, ul. Polna
Termin: 16 stycznia 2003 ( piątek ) godzina 19.00Simon
Comment
-
-
NIEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!
Znowu..............
Od 11:30 17ego stycznia pracuję
Nie mam zamiaru znowu o północy uciekać z Trójmiasta .....
Zaplanujcie od razu spotkanie jakieś po styczniu. Do końca stycznia trzyma mnie umowa i musze być w pracy.
Ale od lutego LUZIK
Comment
-
-
przecież można zrobić dwa spotkanka: jedno w styczniu drugie w lutym.
Co wiem to kilka osób z Trójmiasta aż się pali do tego spotkanka.
Comment
-
-
abernacka napisał(a)
przecież można zrobić dwa spotkanka: jedno w styczniu drugie w lutym.
A tak, żeby było w porządku, to koleżance jeszcze się nie oberwało za nieużywanie wielkich liter - co tam, Capslock szwankuje?
Comment
-
Comment