No fakt, jeśli chcemy wywindować Szwejka na 4 misjce, na którym jest teraz Lwówek, to wypijając po sztuce Lwówka na głowę automatycznie musimy wypić po sztuce więcej Szwejka niż planowane. Hm, hm, może na Lwówku po prostu spotkamy się dzisiaj?
jerzy napisał(a) Tak się składa, że Okocim już wyprzedziliśmy i teraz gonimy właśnie Lwówka!
...
U mnie to inne browary gonią Lwówka
Może zatem nie powinienem się pojawiać w Bastionie Sakwowym na Wzgórzu Partyzantów, bo mogę być uznany za sabotażystę.
A u mnie Góra ponad pięciokrotnie przebija Lwówek, który i tak jest - uwaga - na II miejscu!
Co to się porobiło przez te soboty w Remi i zakup butli na giełdzie...
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Kurka, faktycznie! Art zrobił podmiankę, w sumie słusznie, tak własnie brzmi nazwa browaru, a dokładnie : "Szwejk Pierwszy Czeski Browar w Polsce Sp. z o.o."
Natomiast martwi mnie, że po dopisaniu moich Szwejków dalej brakuje nam 12 sztuk do Warki. Wiem, że Jerzy i Pepek będą uzupełniać w poniedziałek, ale i tak ledwo ledwo się załapiemy na remis.
CarlBerg napisał(a) Tak jest fajniej. Wiele razy spotykałem się z tym, że ktoś nie ma zielonego pojęcia co to jest Browar Góra ...
Ale Szwejka każdy zna
Chociaż dalej, kilku moim znajomym, kojarzy się z Bojanowem. Sam, na trasie Lubin- Łódź, widziałem kilka starych bojanowskich świetlnych reklam Szwejka, przy knajpach.
CarlBerg napisał(a) Tyż prowda, choć Bojanowo nie kojarzy mi się zbyt dobrze - za to Góra Szwejk wybornie
Dla mnie też Góra Szwejk brzmi wybornie, choc browar naszego ulubionego directora nie poddaje się i dodaje do szwejkowskiej nazwy swojego piwa literkę a .
Marusia napisał(a) ...
Natomiast martwi mnie, że po dopisaniu moich Szwejków dalej brakuje nam 12 sztuk do Warki. Wiem, że Jerzy i Pepek będą uzupełniać w poniedziałek, ale i tak ledwo ledwo się załapiemy na remis.
Wiktoria! Marsz do Dziennika!!!
Wpisy wykonane! Zatem powinien być remis.
A Wiktoria lepiej niech nie prowadzi dziennika.
nie, no trochę jaja sobie robię, co prawda moja babicka pohazi z Chrzanowa (fakt!), ale ja nie o tym... Mam sporą kolekcję piwnych gadżetów związanych z postacią Dobrego Wojaka Szwejka plus mnóstwo otwieraczy made in Czechoslovakia (CSSR) i ze względu na życiowe zawirowania...
Klasyczna smażalnia sezonowa czynna od 1973 roku. Pyszne rybki, jest cymbergaj, są duże drewniane stoły a do picia lany Specjal i co ważniejsze spory wybór Ambera z butli. Króluje Neptun za jedyne 5 zł co jest chyba najtańszym piwem w całej Stegnie. Całkiem dobre piwko.
Comment