Oczywiście chcę się przyłączyć do dalszego awansu Szwejka i mam prośbę do osób jadących ze Zdolnego Śląska na giełdę do Szczecina o przywiezienie tego specjału
breslauer napisał(a) Dokładnie taki sam egzemplarz dostałeś ode mnie.
Udało mi się zrobić "odzysk" w domu i mam taką drugą.
Właśnie układam perfidny plan pozbawienia Cię tej flachy ... wiesz Jarek, Ty masz butelkę, my z Tabletką cudooownego Portera 26 Blg i jeszcze 17 skrzynek innych leżakujących piw - to kiedy wpadasz na degustację ( razem z tą butelką ? )
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą .... Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
CarlBerg napisał(a) Właśnie układam perfidny plan pozbawienia Cię tej flachy ... wiesz Jarek, Ty masz butelkę, my z Tabletką cudooownego Portera 26 Blg i jeszcze 17 skrzynek innych leżakujących piw - to kiedy wpadasz na degustację ( razem z tą butelką ? )
Halo ... halo ... halo !!!!!!!! [dmuchanie w słuchawkę]
Nic nie słychać, straszne jakieś zakłócenia na linii ...
Halo !!!!
Marusia napisał(a) ...
Dla obecnych w piątek (to taka drobna forma przekupstwa) znajdzie się po flaszce Staropolskiego Złotego.
Ja znany z tego, że jestem nieskazitelnym i nieprzekupnym człowiekiem, to tym razem chętnie dam się skorumpować
Poza tym mój udział w sobotniej nasiadówce jest raczej dyskusyjny
nie, no trochę jaja sobie robię, co prawda moja babicka pohazi z Chrzanowa (fakt!), ale ja nie o tym... Mam sporą kolekcję piwnych gadżetów związanych z postacią Dobrego Wojaka Szwejka plus mnóstwo otwieraczy made in Czechoslovakia (CSSR) i ze względu na życiowe zawirowania...
Klasyczna smażalnia sezonowa czynna od 1973 roku. Pyszne rybki, jest cymbergaj, są duże drewniane stoły a do picia lany Specjal i co ważniejsze spory wybór Ambera z butli. Króluje Neptun za jedyne 5 zł co jest chyba najtańszym piwem w całej Stegnie. Całkiem dobre piwko.
Comment