mjp napisał(a) Witam,
Dopiero zaczynam korzystać z tego serwisu, ale chętnie bym się napił piwa w dobrym towarzystwie. To o której w ten piątek?
Zapraszamy! Na wszelki wypadek przypominam adres: Ul. Bogusławskiego (pod torami) na tyłach Teatru Polskiego. W środku charakterystyczne wściekle kolorowe graffiti
Duża, świecąca skrzynia. Robi BRUM BRUM, trochę śmierdzi i zawozi w różne ciekawe miejsca, najczęściej zgodnie z oczekiwaniami zasiadającej w nim wiary.
No dobra - to była łatwa zagadka z tym autobusem, wszystkie odpowiedzi są prawidłowe
A może ktoś wie, co to jest Różokrzyndłowszczak Grzeborżedliwioprzyżmędrolidliwy ? Dodam, że nie jest to znana wszystkim Przyparżbiengłówka Wćiorkokożdarłowata, choć znajdują się w tej samej rodzinie Garkordławowców Nieśpiwokłapastych . Hę ?
Dla tego kto zgadnie - nagroda - butelka pysznego domowego piwa pszenicznego
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą .... Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
pytania są tendencyjne!
to oczywiście krzyżówka rozmemławcopiórokasztaniej mątwy z łysozielonoczerwcowoprzybieżenową kurką kamczacką z południowego stoku!!!
No pewnie, że wie, pisał to głupi zythum z piekła rodem
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
nie, no trochę jaja sobie robię, co prawda moja babicka pohazi z Chrzanowa (fakt!), ale ja nie o tym... Mam sporą kolekcję piwnych gadżetów związanych z postacią Dobrego Wojaka Szwejka plus mnóstwo otwieraczy made in Czechoslovakia (CSSR) i ze względu na życiowe zawirowania...
Klasyczna smażalnia sezonowa czynna od 1973 roku. Pyszne rybki, jest cymbergaj, są duże drewniane stoły a do picia lany Specjal i co ważniejsze spory wybór Ambera z butli. Króluje Neptun za jedyne 5 zł co jest chyba najtańszym piwem w całej Stegnie. Całkiem dobre piwko.
Comment