Podczas ostatniego spotkania nieuzgodniliśmy naszego kolejnego spotkania . Może macie jakieś propozycje co do czasu i miejsca. W końcu trzeba by było także dograć szczegóły naszego wyjazdu do wrocławia.
Ależ umawialiśmy się -
1 maja godzina 18.00 : Dni Europy Gdańsk, Targ Węglowy przy Zbrojowni.Niefiltrowane piwo będzie jedną z atrakcji. Do tego przegląd kuchni europejskich ( kucharze z Bremy, Turku, New Castle ) i koncert Zespołu Łzy.
Lębork jakby nie patrząc to moje rodzinne miasto. Postaram się być.
A trójmieście jak się zrobi ciepło to najlepiej gdzieś na powietrzu, nad morzem lub jeziorkiem w Osowie (bar u Ani).
Simon napisał(a) Ależ umawialiśmy się -
1 maja godzina 18.00 : Dni Europy Gdańsk, Targ Węglowy przy Zbrojowni.Niefiltrowane piwo będzie jedną z atrakcji. Do tego przegląd kuchni europejskich ( kucharze z Bremy, Turku, New Castle ) i koncert Zespołu Łzy.
Umawialiśmy się wstępnie na zwiedzanie pozostałości po browarze HEVELIUS jeśli jest to jeszcze aktualne to proponuje 17 kwietnia .
Alicja napisał(a) Jakieś propozycje co do knajpki na pierwszomajowy wieczór?
Spacerując dzisiaj po starej Oliwie odkryliśmy z żoną przyjemny namiocik piwny, gdzie z kija leją m.in. Kasztelana, cena ok.3zł.
Bar mieści się na ul. Kwietnej 39 i nazywa się "Pod Pachołkiem". Pijąc piwko można dodatkowo podziwiać ładne jeziorko z kaczuszkami i łabądkami. Dla "aktywnych piwoszy" jest także bilard i lotki.
Następna propozycja.
Podczas spaceru w Sopocie odkryliśmy z żonką knajpkę "Piwnica U Claaszena", która mieści się na ul.Księcia Józefa Poniatowskiego 8. Z informacji, która była umieszczona przed drzwiami lokalu wynikało, że leją GOCH'a!!! (Knajpa była nieczynna na okres świąt ), w cenie 6zł za kufel 0,5l.
5 października zapraszamy Was na wyjątkowe świętowanie jesieni z naszym piwnym festiwalem. Startujemy o 16:00 przy ulicy Pionierów 13!
Cieszcie się muzyką na żywo w wykonaniu niezawodnego "Duetu od A do Z" oraz pysznymi daniami z grilla, które doskonale komponują się z naszymi...
Już niedługo będzie rok jak chłopaki z AleBrowaru wypuścili swoje piwa z własnych garów we własnym browarze. Ja odwiedziłem Lębork Nowy Świat (bo w tej dzielnicy mają swoją siedzibę) 20.02.2018. Byłem umówiony z Arkiem Wentą, który pomimo kupy roboty oprowadził mnie po swoim gospodarstwie...
Jak ja lubię polską prowincję...
Niedawno założony lokal w małej miejscowości pozbawionej niegdyś praw miejskich.
W menu charakterystyczne dania polskiej kuchni regionalnej czyli pizza i kebab.
Za to niepodzianka, za barem widzę chyba sześć różnych butelek z piwami...
Siema, Elo, Cześć czy jak tam wolicie
Nazywam się Tomek i jestem z Lęborka (pomorze). Mam 19 lat, na chwile obecną jestem szczęśliwy bo wczoraj wypilem pare piwek
6 czy 7 specjali i 1 Vipa
Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...
Comment